Fatima (2020) Film Analizi ve Oyuncuları

2020 dram filmlerinden bir tanesi olan Fatima adlı yapımı siz NeOldu.com okurları için araştırarak içerik haline getirdik.
Fatima (2020) Film Analizi ve Oyuncuları

Fatima (2020) Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2020 Ağustos ayında piyasaya sürülen film Fatima hakkında oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu, izleyici yorumlarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. İşte Fatima hakkındaki detaylar.

1. Film ilk olarak 28 Ağustos 2020 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde vizyona girmiştir. Film uzunluğu 1 saat 53 dakika kategorisi ise dramdır.

Fatima


2. Film fragmanı ilk olarak Movie Trailers Source’nin orijinal YouTube hesabında 21 Mart 2020 tarihinde yayınlandı. Yayınlanan fragman 1.316.125 kişi tarafından görüntülenerek olumlu yorumlar toplamayı başardı.

Fatima1


3. Filmin yönetmen koltuğunda Marco Pontecorvo otururken film yapımcıları ise Gerardo Fernandes, James T. Volk, Dick Lyles ve Stefano Buono gibi isimlerden oluşuyor. Prodüksiyonun senaryosunu Marco Pontecorvo ve Valerio D'Annunzio kaleme alıyor.

Fatima2


4. Filmin sinematografisini Vincenzo Carpineta yaparken filmin üretici şirketliğini Origin Entertainment üstleniyor. Picturehouse tarafından dağıtılan yapımın menşei ise ABD ve Portekiz ortak yapımı oluyor.

Fatima3


5. Fatima filminin oyuncu kadrosu bir kısmı ise şu isimlerden oluşuyor; Joaquim de Almeida  (Father Ferreira), Goran Visnjic (Arturo), Stephanie Gil (Lucia), Alejandra Howard (Jacinta), Jorge Lamelas (Francisco), Lúcia Moniz (Maria Rosa), Marco D'Almeida (António), Joana Ribeiro (Virgin Mary), Carla Chambel (Olímpia), Elmano Sancho (Ti Manuel), João D'Ávila (Monsenhor Quaresma), Iris Cayatte (Adelina), João Arrais (Manuel Santos).

Fatima4


6. 2020 yapımı filmin odak noktası üç genç çobanın kilise ve hükümet yetkililerine karşı verdikleri mücadele etrafında dönüyor.

Fatima5


7. Film konusunu ise Film, 1989'da Profesör Nicols'un (Harvey Keitel), şimdi seksen yaşında olan Rahibe Lucia'yı (Sonia Braga) rahibe manastırında ziyaret etmesiyle başlıyor. Sonra 10 yaşındaki Lucia (Stephanie Gil) ve 7 yaşındaki kuzenlerinin olduğu döneme geri dönüyoruz. Jacinto (Alejandra Howard) ve 8 yaşındaki Francisco (Jorge Lamelas), koyun sürüsü için çoban olarak çalışan gençler. Bir gün üç çocuğa bir vahiy belirir.

Fatima6


8. Rotten Tomatoes’ten %62 Google Kullanıcılar’dan %91 eşleşme alan film IMDB üzerinden 1221 kişi tarafından oylanarak 6,4 puan almış. Biz Neoldu yazarları olarak izlediğimiz filmi bu tarz filmlerden hoşlanan insanların kaçırmaması gereken bir yapım olduğunu düşünüyoruz.

Fatimaa


Fatima (2020) Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Ben Katolik değilim ve Katoliklik hakkında çok şey öğrenerek büyümedim. Ancak Portekiz'in Fatima ve Meryem Ana'yı gördüğünü iddia eden 3 genç çobanın hikayesini duydum. Yazar-yönetmen Marco Pontecorvo ve ortak yazarlar Valerio D'Annunzio ve Barbara Nicolosi, Güneş Mucizesi'ne yol açan olayları saygılı bir şekilde yeniden anlatıyorlar. Elbette çocuklar çocuktur, bu yüzden sırları neredeyse anında ortaya çıkar. 


? Fatima, Katolik inancına sahip olanlar için mutlaka görülmesi gereken bir film. Kalbinizi çeken olağanüstü bir dönem başyapıtı. Kaçırılmaması gereken bir film. Fatima, pek çoğunun bilmediği gerçek bir hikayeye ışık tutar. Fatima'nın gerçek öne çıkan yanları genç oyuncularıdır. Stephanie, Jorge ve Alejandra gerçeği söylerken "yalancı" olarak adlandırılma mücadelesini gösterir. Bu onları asla durdurmaz - kalplerinde imanla gerçeğin yanında dururlar. Film, 13 Ekim 1917'de gerçekleşen Güneşin Mucizesi ve ardından o günün gerçek fotoğraflarıyla sona eriyor. 


? Filmden alınacak ders, her zaman inanmak ve gerçeğinize inanmaktır. Lucia, kızının Mary ile tanışmak konusunda yalan söylediğine inanan annesinin öfkesiyle tekrar tekrar yüzleşir. Ancak Lucia bir kez olsun pes etmez; ve her zaman sözünün arkasında durarak dua eder. Katolik inancının konusu, aynı görüşleri paylaşmayan bazı izleyicilerin ilgisini çekmeyebilir. 


? Katoliklerin pratiğini yaparken, eşim ve ben bu filmi görmek için sabırsızlanıyorduk ve hayal kırıklığına uğramadık. İhmal edilen birkaç küçük detay (mucizelerden ikisi, diğer Fatima duası) olsa da, güzelce üretilmiş ve özgün bir film. Konu nedeniyle - ve Fatima'nın hikayesine olan inanç ve inanç ihtiyacı nedeniyle - inanmayanların bu filmi neden yüksek puanlamadıklarını anlayabiliyorum, ama yine de Hollywood'u bu kadar çok saçan bir pislik olduğunu düşünmüyorum. İyi günler.


? Harika bir film ve yine zamanımızla alakalı. Bir salgın, çekişme, acı ve sosyalizm karşısında inancın herkesi fethedebileceğini gösteriyor. 1917 ya da 2020 olsun, ANA HALA bizi umursuyor ve kurtuluşa ve Oğluna çekiyor. Harika bir oyuncu kadrosuyla iyi inşa edilmiş ... çocuk oyuncular, dürüst olmak gerekirse, şimdiye kadar gördüğüm en iyi oyunculardan bazıları. Çok etkileyici ve çok inandırıcı. İlgili herkes bu filmle gurur duymalı.


? Bir kez daha bir sinema filminde Meryem Ana'nın en önemli hayaletinin mesajını iletme girişiminden hayal kırıklığına uğradım. Bu olayın büyüklüğünü anlamak için Rahibe Lucia'nın "Fatima'nın kendi sözleriyle" Fatima anısını okumanızı ve özellikle Meryem Ana'nın altı görüntüsünün anlatılmasını tavsiye ederim. Belki bu uzunlukta bir film her şeyi anlatamaz ama en azından Meryem Ana'nın görüntülerde konuştuğu her şey, Rahibe Lucia'nın anılarında kaydedildiği gibi konuşulmuş olabilirdi. 


? Orijinal "Fatima Meryem Ana Mucizesi" filmini izledim. Yıllar boyunca bu olay hakkında çok şey okudum. Bu yeni filmin görüntü yönetmeni iyiydi. Bazı şeyler orijinal hikayenin dışında bırakıldı ... yetkililerin doğruyu söylemedikleri takdirde çocukları yağda kaynatma tehdidi, Eylül ayındaki görünüme ne oldu? (bu filmde hiç gösterilmemiştir).


? 30 yılı aşkın süredir bu hikayeye aşinayım, birkaç yıl önce bununla ilgili birkaç film izledim, bu kesinlikle en kötüsü. Bunun Portekizcede bile olmaması, İngilizce konuşabilen oyunculara sahip olsalar iyi olurdu. Her şey kötü aksanlı bir senaryodan okuyorlar gibi kulağa kötü geliyor ve aktörler, özellikle de çocuklar korkunç. Portekizli pembe dizilerden çok daha iyi oyunculuk gördüm. Yazı da, İngilizce olmayan biri tarafından yazılmış gibi kötü. Makyaj harika, zor olsa da Meryem Ana'nın makyaj yapmasından biraz rahatsızım.


Fatima (2020) Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Joaquim de Almeida – Father Ferreira

Joaquim António Portugal Baptista de Almeida, Portekizli-Amerikalı oyuncudur. Şu anda 63 yaşında olan oyuncuyu en çok tanıdığımız yer ise Hızlı ve Öfkeli 5 Rio Soygunu adlı film. Bu zamana kadar toplam 45’ten fazla yapımda rol almıştır.

Joaquim Almeida


Goran Višnjić – Arturo

NBC’de yayınlanan ER adlı dizide canlandırdığı rol ile tanınmaya başlayan ünlü aktör köken olarak Portekiz’lidir. 48 yaşındaki ünlü oyuncu şu zamana kadar toplam 50’den fazla yapımda rol almıştır. Onlardan bazıları Acil Servis (1994-2009), Timeless (2016-2018), Aşkın Büyüsü (1994) ve Extant (2014-2015).

Goran Visnjic


Çıkış Tarihi: 28 Ağustos 2020

Kategori: Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.