Etli Şinitzel Tarifi

2 adet et dilimiyle kısa sürede ve az malzemeyle sofranızda güzel bir tat bırakmak ister misiniz? Etli Şinitzel tarifi ile zaman size kalacak ve az sayılabilecek bir malzeme ile güzel bir tat ortaya çıkarmış olacaksınız.
Etli Şinitzel Tarifi

Etli Şinitzel Yapılırken Kullanılacak Malzemeler

  • 4 parça Dana Bonfile
  • 2 adet Yumurta
  • 1 diş Sarımsak
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 su bardağı Galeta Unu
  • 1 çay kaşığının ucuyla Karabiber
  • Çay bardağının yarısı kadar Zeytinyağı


Etli Şinitzel Yemeği Nasıl Yapılır?

Şinitzel yemeğini yaparken genel olarak tavuk kullanıldığını bilmeyeniniz yoktur. Siz, Şinitzeli hiç etli yapmayı denediniz mi? Cevabınız ‘’hayır’’ ise, daha fazla geç kalmayın ve hemen mutfağınıza geçip verdiğimiz tarifle ile Etli Şinitzel lezzetini tatmaya başlayın.

 

Etli Şinitzel Yemeğinin Adım Adım Hazırlanışı

  1. Yemeğin yapımına başlamadan önce alacağınız eti kasapta dövdürüp inceltilmesini sağlayın.
  2. Etli Şinitzel yemeğine başlarken, ilk olarak yumurtaları çırpın ve sarımsakları rendeleyin. Daha sonra bu ikisini bir kaba koyarak iyice çırpmaya başlayın.
  3. Malzemeleriniz arasında olan unun içerisine baharatları ekleyin ve iyice harmanlayın.
  4. Öncesinde kasapta incelttiğimiz eti una bulayıp çıkartın. Bu işlemi yaparken etin her tarafının una bulanmasına dikkat edin. Bu işlemi kaç kare yapacağınız sizin yemek zevkinize kalmış. Her una daldırıp batırdığımızda tabaka daha da kalınlaşır.
  5. Etleriniz pişmeye artık hazır. Karışımlara buladığınız etleri kızdırdığınız tavaya koyduğunuz yağın içinde pişirmeye başlayın. Her iki tarafını da tam olarak kızarttıktan sonra tavadan alın.
  6. Etli Şinitzel eğer çok yağlı şekilde görünürse, önceden hazırladığınız bir tabağa kâğıt havlu sererek fazlalık olan yağların emilmesini sağlayın.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.