Erzincan' ın Meşhur Lezzetleri

Doğu Anadolu Bölgesi illerinden Erzincan yöresel yemekleri ile iştah kabartıyor. Kendine özgü tulum peyniri ve balı ile meşhur lezzetlere ev sahipliği yapıyor.
Erzincan' ın Meşhur Lezzetleri

Keleçoş

Keleçoş, kuşbaşı et ve bakliyatla yapılan bir yemektir. Doğu Anadolu Bölgesi’ ne ait bir tattır. Doğu Anadolu illerinde pişirilmektedir. Özellikle Erzincan ilinde pişirilen lezzetli bir güveç yemeğidir.

 

erzincanin-meshur-lezzetleri-006.jpg

 

Yarma Çorbası

Kemikli kuzu etinden yapılan bir çorbadır. Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilmektedir. İçinde kemikli kuzu eti ile sağlık deposu bir çorba tarifidir. Erzincan yöresine ait yöresel bir çorbadır.

 

erzincanin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Kuzu Dolması

Pilavlık iç hazırlanır ve içine kuş üzümü, fıstık koyulur. Daha sonra kuzunun içine doldurulur ve kuzunun karnı dikilip kızartılır. Erzincan yöresine ait lezzetli bir yemektir. Erzincan’a yolu düşen herkesin bu lezzeti tatması gerekir.

 

erzincanin-meshur-lezzetleri.jpg

 

Hamur Boranı

Hazırlanan hamurlar açılır, yufka olduktan sonra kesilir ve üzerine kıymadan hazırlanan harç koyulur. Açık mantı gibi bir görünümü vardır. Erzincan’a has bir yemek çeşididir. Erzincan’ da sıklıkla yapılmaktadır. Tadı oldukça güzel bir hamur işidir.

 

erzincanin-meshur-lezzetleri-004.jpg

 

Kesme Kadayıf

Erzincan’ da kesme kadayıf tatlısı oldukça meşhurdur. Kesme Kadayıf el açmasıdır. Lezzetli ve çok ağır olmayan bir tatlıdır. Erzincan’ da mutlaka tadılması gereken tatlılardandır.

 

erzincanin-meshur-lezzetleri-002.jpg

 

Kete

Kete, Erzincan’ ın çevre illerinde bulunan illerde de yapılmaktadır. Yörelere göre tadında değişiklik olan bu hamur işi içine iç koyularak ve fırında pişirilerek yapılmaktadır. Kete diğer illerde olduğu gibi Erzincan’ da da oldukça ilgi görmektedir. Keteyi tatlı ve tuzlu olan yiyeceklerle tüketebilirsiniz.

 

erzincanin-meshur-lezzetleri-003.jpg

 

Tulum Peyniri

Erzincan, deyince akla gelen ilk iki lezzetten biri tulum peyniridir. Tulum peyniri Erzincan’a özgü bir peynir çeşididir. Erzincan yöresinde sıkça tüketilmekte, Türkiye’ nin birçok ilinden sipariş almaktadır. Erzincan’ da mutlaka tadılması gereken lezzetlerden baş sırada gelmektedir.

 

erzincanin-meshur-lezzetleri-007.jpg

Bal

Erzincan balı Erzincan’ da olduğu gibi diğer illerde de meşhurdur. Erzincan deyince akla gelen diğer bir lezzet Erzincan balıdır. Erzincan balı sağlıklı ve besleyici bir tattır. Erzincan’a yolu düşen herkesin tatması, hatta bu lezzeti şişe şişe alması gerekmektedir.

 

erzincanin-meshur-lezzetleri-005.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum