Erzincan' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Doğu Anadolu Bölgesi 'nin illerinden olan Erzincan, tarihi ve doğa güzelliği ile keşfedilmesi gereken şehirlerden biridir.
Erzincan' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kemah Kalesi

Kemah Kalesi, Kemah ilçesinde bulunmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği eserler arasındadır. Kemah Kalesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Erzincan Kalesi'nin doğal oluşumunun dünyada bir eşi bulunmamaktadır. Erzincan’ a gidildiğinde mutlaka ziyaret edilmelidir.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Erzincan Müzesi

Erzincan Müzesi, 1986 yılında kurulmuştur. Müze yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır. Müzede etnografik ve arkeolojik eserler bulunmaktadır. Pişmiş toprak, madeni eserler, sikkeler, koyun heykelleri, koç heykelleri ve mermerler gibi arkeolojik eserler sergilenmektedir. Etnografik eserler olarak şehrin yöresel giysileri, halı, kilim örnekleri, ateşli silahlar yer almaktadır.

Melik Gazi Türbesi

Mengücek Beyliği'nin kurucusu Melik Gazi'nin Türbesi, Kemah ilçesinde yer almaktadır. Melik Gazi Türbesi, Fırat Nehri’ nin kıyısında yüksek bir tepede bulunmaktadır. İki katlı ve sekizgen bir mimari yapısı vardır. Erzincan’ı gezerken Melik Gazi Türbesi’ sini de görmelisiniz.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Karanlık Kanyon

Karanlık Kanyon, Kemaliye ilçesinde bulunmaktadır. Bu kanyon dünyanın en büyük kanyonları arasındadır. Erzincan’ın en etkili noktalarındandır. Ayıca Karanlık Kanyon’ da bot yolcuğu da yapılmaktadır.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Munzur Dağları

Munzur Dağları, Toros Dağları’nın uzantısıdır. Bu dağ volkanik kayalardan oluşmaktadır. Yüksekliği 3000 metreyi aşmaktadır. Doğal güzelliği ve zengin bitkileri ile görülmesi gerekmektedir.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

Sakaltutan Kayak Merkezi

Yerli ve yabancı turistin buluşma noktası Sakaltutan Kayak Merkezi, Erzincan’ da kış turizminin canlanmasında en büyük faktördür. Sakaltutan Kayak Merkezi, şehir merkezine 44 km uzaklıkta bulunmaktadır. Orta ve zor düzeyde pistleri vardır. 1026 metre uzunluktadır.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

 

Köroğlu Mağarası

Köroğlu Mağarası, Refahiye ilçesinde bulunmaktadır. Mağaraya çıkış yolu taş merdivenlerden oluşmaktadır. İçerisinde kesilmiş taşlardan oluşan banklar bulunmaktadır. Köroğlu mağarası ilginç oluşumu sebebiyle gezilmesi görülmesi gereken yerlerdendir.

 

Kadıgölü

Kadıgölü, yeşilin her tonunu barındıran ve soğuk su kaynakları ile yaz aylarından mutlaka gidilip gezilmesi gereken yerlerdendir. Göl çevresinde alabalık yetiştirme tesisleri bulunmaktadır.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

 

Aygır Gölü

Aygır Gölü’ nün turizm açısından önemli bir yeri bulunmaktadır. Şehir merkezine 45 km uzaklıkta yer alan göl, Üzümlü ilçesinde bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük krater göllerindendir. Aygır Gölü, çevresinde kamp ve kaya inişi yapılmaktadır. Gölde bot ile gezinti yapılmaktadır.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Gülabibey Camii

Gülabibey Camii, Kemah ilçesinde bulunmaktadır. 1454 tarihinde Emir Gülabibey tarafından yaptırılmıştır. Camii moloz taş ve kesme taştan inşa edilmiştir. Camii kare bir mimariye sahiptir.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-016.jpg

 

Altıntepe Ören Yeri

Altıntepe Ören Yeri, Üzümlü ilçesinde yer almaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Altıntepe Ören Yeri, eski bir yerleşim yeridir. Urartu, Bizans ve Osmanlı dönemlerini yaşamıştır. Yapılan kazı çalışmalarında, Urartu dönemine ait kalıntılar bulunmuştur. Bulunan kalıntılarda iç kale, kale duvarları, saray kompleksi ve mezarlar vardır.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-012.jpg

 

Ekşisu Kaplıcası

Ekşisu Kaplıcası Erzincan merkeze, 15 km uzaklıktadır. Kaplıca Erzincan Erzurum karayolu üzerinde yer almaktadır. Ekşisu Kaplıcası’nın sıcaklığı 31 derecedir. Suların içerisinde magnezyum, sodyum ve karbondioksit bulunmaktadır. Hastalıklarına şifa arayanlar bu kaplıcayı tercih etmektedirler.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-015.jpg

 

Girvelek Şelalesi

Erzincan doğal güzelliği olan şehirlerdendir. Doğal güzellikleri arasından Girvelek Şelalesi de yer almaktadır. Bu şelale şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Erzincan’ı gezerken Girvelek Şelalesi’ ni de görmelisiniz. Gezintinin yorgunluğunu burada dinlenerek çıkarabilirsiniz.

 

erzincanda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.JPG

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.