Ertuğrul Ersoy Kimdir

Ertuğrul Ersoy, 13 Şubat 1997’de Kocaeli’nin Gölcük kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ertuğrul Ersoy Kimdir

Ertuğrul Ersoy Biyografisi

Ertuğrul Ersoy’un Kulüp Kariyeri

Ertuğrul Ersoy, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu ilin takımlarından olan Gölcükspor’da 2008 yılında başladı ve 2 sene burada mücadele verdikten sonra 2010 yılında Süper Lig’in şampiyon takımlarından biri olan Bursaspor’un alt yapısına transfer oldu. Gösterdiği performans ile yetenekli olduğunu gösteren Ertuğrul Ersoy, teknik ekibin dikkatini çekti ve 3 sezon alt yapıda kaldıktan sonra 2013 yılında as takıma çıkartıldı.

ertuğrul ersoy bursaspor

Takımda zorluk çekmemesi için daha çok forma giyebileceği bir takıma kiralık gönderilmek istendi ve 2013-2014 sezonunda Bursa şehrinin bir takımı olan Yeşil Bursaspor Kulübü’ne gönderildi. Kiralık kaldığı bir sezon içerisinde takımda toplamda 8 maçta forma giydi ve az da olsa kendisine fırsatlar yarattı. 2014-2015 sezonunda Bursaspor, genç futbolcuyu takıma geri çağırdı. Genel olarak Bursaspor U-21 takımında forma giyerken 15 maça da Bursaspor’un as takımında çıktı. Ertuğrul Ersoy, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Bursaspor’da devam etmektedir.

Ertuğrul Ersoy’un Milli Takım Kariyeri

Ertuğrul Ersoy, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Türkiye U-16 takımında giydi ve burada kariyeri boyunca 23 maça çıktı. Aynı yıl içerisinde Türkiye U-17 takımında 20 maçta forma giyerken, ardından gelen yıllarda sırasıyla U-18’de 4, U-19’da ise 6 maça çıktı. 2015 yılında Avrupa U-19 Şampiyonası’nda takımla beraber sahada yerini aldı. Toplamda ise 53 maçta forma giyme şansını yakaladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.