Erşat Salihi Kimdir

Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, 1959 yılında Irak’ın Kerkük şehrinden dünyaya geldi.
Erşat Salihi Kimdir

Irak Türkmen Cephesi’nin lideri konumunda olan Erşat Salihi, 1959 yılında Irak’ın en önemli kentlerinden bir tanesi olan ve genel olarak Türklerin yaşadığı Kerkük’te dünyaya geldi.

ERŞAT SALİHİ BİYOGRAFİSİ

Erşat Salihi, ilkokul, ortaokul ve lise hayatını doğduğu şehir olan Kerkük’te sürdürdü. Sonrasında ise Bağdat Üniversitesi Fen Fakültesi’nde eğitim gördü.

Henüz öğrenciyken siyasi olaylara dahil oldu ve Türkmen Milli Hareketleri içerisinde etkin görevlerde yer aldı. Salihi, 1979 yılında yaptığı çalışmalardan dolayı Baas Partisi tarafından tutuklandı. Tutuklanmadan sonra verilen kararla birlikte 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı dönemler içerisinde ise Salihi’nin abisi idam edildi. Ailesi de Irak’ın güney kesimlerine sürgün edildi.

Saddam Hüseyin Hükümeti'nin devrilmesinin ardından 2003 yılında Irak Türkmen Cephesi’nin Musalla Bürosu Sorumluluğuna getirildi. 2004 yılında gelindiğinde ise Irak Türkmen Cephesi Suriye Temsilcisi görevini üstlendi.

Bölgede gösterdiği sağlam irade sebebiyle Irak Türkmen Cephesi Kurultayı ile birlikte 2008 yılında Kerkük İl Başkanı oldu.

7 Mart 2010 tarihinde Irak’ta yapılan seçimlerde Kerkük milletvekili seçildi. Mayıs 2011 itibariyle Irak Türkmen Cephesi’nin yeni başkanı oldu.

erşat salihi kimdir

Kuzey Irak Sözde Bağımsızlık Referandumu

Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen sözde bağımsızlık referandumuna başından itibaren karşı çıkan Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, konu hakkında görüşlerini twitter hesabından paylaşmaktadır.

erşat salihi twitter

İşte, Erşat Salihi twitter hesabı…

https://twitter.com/ErsatSalihi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.