Erman Toroğlu Kimdir

Eski futbolcu ve hakem, günümüzde ise yazar ve spor yorumcusu olan Erman Toroğlu, 24 Kasım 1948 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi.
Erman Toroğlu Kimdir

ERMAN TOROĞLU BİYOGRAFİSİ

Erman Toroğlu, klasik eğitimini Ankara’da aldıktan sonra üniversite okumak için Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat Bölümü’ne gitti ve 9 sene kadar uzun bir sürede bitirdi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 1991 yılı seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden milletvekili adayı oldu ancak bu seçimlerde meclise giremedi.

Erman Toroğlu, futbola Güneşspor’da başladı. Daha sonra Mersin İdmanyurdu’nda uzun yıllar top koşturdu. Sonraki yıllarda ise uzun süre kaptanlığını yaptığı Ankaragücü’nde forma giydi.

Futbol kariyerine veda ettikten sonra hakemliğe yönelen Toroğlu, FİFA kokartı alan sayılı hakemlerimizden birisi oldu. Kendi döneminde en çok maç verilen hakemler arasında yer aldı. Dokuz sene boyunca hayatını hakemlik ile beraber yürüttü.

Hakemliği bıraktıktan sonra televizyon programlarında bulundu ve Şansal Büyüka ile uzun yıllardır önce Show TV ve ardından Lig TV'de yayınlanan Maraton adlı programda yorumculuk yaptı.

Hürriyet gazetesinde yazarlık yaparken Erman Toroğlu, 2010-2013 yılları arasında Telegol'de futbol yorumculuğu yaptı.

erman toroğlu eski hakem

2015 yılına gelindiğinde TRT Spor’da yorumculuk yaparken, yönetimle parasal konularda anlaşamadı ve yorumculuktan ayrıldı. Bir süre sonra başka spor kanalı Aspor ile anlaştı. 2017 yılı itibarıyla spor yorumculuğu yapmaktadır. Aynı zamanda gazetecilik kariyerine Sabah Gazetesi’ne devam etmektedir.

Erman Toroğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.