Erkekler Bu Sese Duyarsız Kalıyor!

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre erkekler ile kadınların beyninin bir kez daha farklı çalıştığı ortaya çıktı.
Erkekler Bu Sese Duyarsız Kalıyor!

ABD’deki Ulusal Çocuk Sağlığı Enstitüsü uzmanları kadınlar ile erkekler arasındaki farkı bir kez daha ortaya koydu. Uzmanlar yaptıkları araştırmada bebeklerin ağlama sesine kadınların ve erkeklerin verdiği tepkiler ölçüldü. Araştırma sonucunda kadınlar ile erkeklerin beyninin bebek ağlama sesine aynı tepkiyi göstermedikleri ortaya çıktı. Kadınların bebek ağlama sesini duyar duymaz kayıtsız kalamayarak harekete geçtikleri gözlenirken, erkeklerin ise bu sese tepkisiz kaldığı ortaya çıktı.

erkekler-kadinlar-002.jpg

18 kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırma, Marc Bornsteinfrom başkanlığında özel bir ekip ile yapıldı. Araştırmacılar, araştırma öncesinde erkeklerden ve kadınlardan zihinlerini tamamen boşaltmaları istendi. Daha sonra deneklerin beyin taramaları yapıldı. İstenilen ortam yaratıldıktan sonra uzmanlar, bebek ağlama sesi ve kısa videolar izletti.

anne-cocuk.jpg

Araştırmada erkeklerin bebek sesine kayıtsız kaldığı görülürken, kadınların doğrudan harekete geçtiği ortaya çıktı. Ayrıca beyinde yapılan tarama sonucunda bu veri doğrulandı. Beynin orta prefrontal ve arka singulat bölgeleri kadınlarda bu sese duyarlı olarak harekete geçiyor. Ayrıca araştırmada kişinin ebeveyn olup, olmaması bu sese verilen tepkiyi etkilemediğini ortaya çıkardı.

aglayan-bebek.jpg

Araştırmacılar, araştırma sonunda yaptığı açıklamada; doğum yapan kadınların beyinlerinin zaten çocuk sesine bağlı olarak doğrudan harekete geçtiğini söyledi. Ancak bu araştırma sonucunda aslında çocuk sesine bağlı olarak kadınların harekete geçmesi için ebeveyn olmasına gerek olmadığı ortaya çıktı. Kadınlar doğuştan bu beyin yapısına sahip olduklarından her zaman, her yaşta bebek sesine tepki verebiliyorlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.