Erdoğan Toprak Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Erdoğan Toprak, 1961 yılında Adana’da doğmuştur. Cumhuriyet Halk Patisi Meclis Üyesi seçilen Erdoğan Toprak hakkında araştırma yaptık ve derledik.
Erdoğan Toprak Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi

Erdoğan Toprak Kimdir?

1961 Yılında Zeytinli de dünyaya gelen Erdoğan Toprak, Türk iş adamı ve siyasetçi. 2011 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. bölge milletvekilidir.

Erdoğan Toprak


Erdoğan Toprak’ın Eğitim Hayatı

Erdoğan Toprak, 1983 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra iş hayatına serbest ticaretle başladı.

Erdoğan Toprak’ın Eğitim Hayatı


Erdoğan Toprak’ın Çalışma Hayatı

1988 yılından itibaren üç dönem Bahçelievler Spor kulübü Başkanlığı, Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü (BJK) Başkan Yardımcılığı ve Bakırköy Spor Kulübünde As Başkan olarak görev yaptı.Ayrıca Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) üyeliği, Beşiktaş Genç İşadamları Derneği (BEGİAD) Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Dayanıklı Tüketim Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevlerde bulundu.

Erdoğan Toprak’ın Çalışma Hayatı


Erdoğan Toprak’ın Siyasi Hayatı

1992 yılında aktif siyasete atılan Toprak; 20, 21, 24 Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Yasama faaliyetlerinin yanı sıra, TBMM "İçişleri Komisyonu" üyeliği, "KİT komisyonu Başkanlık Divanı" üyeliği yaptı. “Türkiye-Hindistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu” başkanlığı," “Türkiye-İngiltere Parlamentolar Arası Dostluk Grubu" başkan yardımcılığı ve birçok dostluk grubunda üye olarak görev yaptı. 2002 yılında 57. Hükümet döneminde spordan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.Toprak, Cumhuriyet Halk Partisi Tanıtım, Basın ve Propaganda, İdari ve Mali İşler, İşveren Sendikaları ve Meslek Örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Erdoğan Toprak, 25.ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir.

Erdoğan Toprak’ın Siyasi Hayatı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.