Erdal Aksünger Kimdir? & Hakkında Bilgi

1968 yılında Erzincan ilinin Çayırlı ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İşletme bölümü bitirdi. Bu içeriğimizde Erdal Aksünger ile ilgili tüm merak edilenlere cevap veriyoruz.
Erdal Aksünger Kimdir? & Hakkında Bilgi

Erdal Aksünger Biyografisi

Erdal Aksünger, 1968 yılında Erzincan ilinin Çayırlı ilçesinde doğdu. Babasının ismi Ali, annesinin ismi Elif'tir. Babasının işi gereği 1970 yılında Erzincan'dan İstanbul'a göç ettiler. Eğitimini Malatya Hekimhan, İskenderun ve İstanbul'da olan 3 farklı okulda almıştır. Ortaokulu, İstanbul Güngören'de okumuştur. Ayrıca bu dönemde futbol oynamaya da başlamıştır. Ticari hayata daha lise ikinci sınıfta atılmış ve bir bakkal dükkanı açmıştır. Üniversiteye İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İşletme bölümüyle adım atmış fakat futbol oynamaya devam ettiği için Anadolu Üniversitesi’ni okuyarak tamamlamıştır.

erdal-aksungerin.jpg


Erdal Aksünger'in Ticaret Hayatı

Ticaret hayatına genç yaşta atılan Erdal Aksünger 3 arkadaşı ile birlikte Hollanda'ya gidip Kophke Tedarik firmasının Türkiye ayağı olup mümessillik yapmıştır. İlerleyen dönemde ise bu firmanın Türkiye mümessilliğinin kurucusu ve ortağı oldu. Gama Bilgisayar Ticaret Limited Şirketinin kurucusu olup İstanbul'da Multitec A.Ş.'yi kurdu. Gama Bilgisayar Philips ve Siemens gibi büyük firmaların Türkiye'de dağıtımını yapmaktadır. (Gama Bilgisayar İstanbul, İzmir ve Denizli de faaliyet göstermektedir.)

erdal-aksungerin-ticaret-hayati.jpeg


Erdal Aksünger'in Milletvekilliği Dönemi

Erdal Aksünger 2011 yılında gerçekleşen 24. dönem TBMM seçimlerinde İzmir CHP Milletvekili seçilmiştir. 2013 yılında Aralık ayında yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına katılmıştır. Dört bakan adına çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştırmak için TBMM'de oluşturulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi olarak görev almıştır. Oluşturulan komisyonda parti sözcülüğünü de üstlenmiştir. 2012 yılında Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından gerçekleştirilen Yılın En İyi Törenin de bulunmuştur. Ayrıca 2014 yılında gerçekleştirilen Telekomcular Derneği Ödül Töreninde yılın siyasetçisi ödülünü almaya layık görülmüştür. 2016 yılında CHP'nin 35. Olağan Kurultay'ında parti meclisine seçilmiş olup, en üst parti organı olarak çalışan MYK üyeliğine getirilmiş ve Genel Başkan Yardımcı olmuştur.

erdal-aksungerin-milletvekilligi-donemi.jpg


Erdal Aksünger'in Özel Hayatı

Erdal Aksünger, evli ve bir kız bir erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.