Enner Valencia Kimdir

Enner Valencia, 4 Kasım 1989’da Ekvador’un San Lorenzo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Ekvador Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Enner Valencia Kimdir

Enner Valencia Biyografisi

Enner Valencia’nın Kulüp Kariyeri

Enner Valencia, futbol kariyerine ilk olarak 2005 yılında Caribe takımının alt yapısında başladı. 3 yıl boyunca burada kendisini geliştiren tecrübeli futbolcu 2008 yılında Emelec’in alt yapısına geçiş yaptı. 2 sene de Emelec’in genç takımlarında yer aldıktan sonra 2010 yılında as takıma davet edildi. İlk sezondan itibaren takımda maçlara ilk 11’de çıktı ve toplamda 130 maça çıkıp 27 kez fileleri havalandırdı.

enner valencia emelec

Uzun süre Ekvador’da futbol oynayan Enner Valencia, 2014 yılında sürpriz bir şekilde Meksika’ya yöneldi ve Pachuca takımı ile anlaştı. Takımda sezon boyunca 23 maça çıkıp 18 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi ancak burada sezon sonunda kalmayacağını açıkladı.

enner valencia west ham united

2014-2015 sezonu başlangıcında İngiltere’ye yönelerek köklü takımlardan biri olan West Ham United ile anlaştı. BU transfer 15 Milyon Euro karşılığında bitirildi. İngiltere Premier Ligi’nde sezon boyunca 37 maça çıkıp 5 gol atma başarısı gösterdi. Gösterdiği performans ile ismini iyice duyurmaya başladı ve takımda değişilmez futbolcular arasında gösterildi. Enner Valencia, 2015-2016 sezonu itibariyle de kariyerine West Ham United forması altında devam etti.

Enner Valencia’nın Milli Takım Kariyeri

Enner Valencia, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Ekvador Milli Takımı’nda giydi. 2014 Dünya Kupası’nda ve 2015 Copa America’da takımı ile boy gösterdi. Kariyeri boyunca 22 kez forma giydiği takımda 13 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Enner Valencia’nın Başarıları

Emelec

Serie A: 2013 

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.