Dengeli Bir Beslenme İçin En İyi 10 Yavru Köpek Maması Öneri

En iyi yavru köpek maması hangisi? Özel olarak formüle edilmiş besleyici, sağlıklı, ekonomik ve kaliteli en iyi yavru köpek maması markaları ve çeşitleri
Dengeli Bir Beslenme İçin En İyi 10 Yavru Köpek Maması Öneri

Veterinerler hangi yavru köpek mamasını tavsiye ediyor?

Yepyeni bir patili yazıyla herkese merhabalar! Bir önceki yazımızda siz değerli okurlarımız tarafından sıklıkla merak edilen "yavru köpekler ne yer?" sorunu yanıtlamıştık. Bu yazımızda ise henüz yeni köpek sahiplenenlerin ya da yavru köpekler için hangi kuru mamanın en iyisi olduğu konusunda kararsızlık yaşayanların aklındaki tüm soru işaretlerini yok edecek tüm köpek cinsleri için uygun bir liste hazırladık.

Unutulmamalıdır ki; veterinerlere ve sağlık uzmanlarına göre yavru köpek mamalarındaki yağ asitleri sağlıklı ve parlak bir tüy yapısının, kalsiyum ve fosfor oranı sağlam diş ve kemik yapısının, protein seviyesi güçlü kas yapısının, yüksek sindirilebilir ise az miktarda ve sağlıklı dışkının oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Öyleyse artık piyasanın en kaliteli, en sağlıklı, en hesaplı, en sevilen lezzetli yavru köpek maması markalarına geçebiliriz! Peki ya hangi köpek maması daha iyi? Beyin, göz, kas ve iskelet gelişimini destekleyen en iyi yavru köpek maması markaları ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak için okumaya devam edin:)

En İyi Yavru Köpek Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1MeraHindi10/10
2 Hill'sKuzu Eti10/9.4
3Royal CaninKümes Hayvanları10/9.2
4 Pro Plan Kuzu Eti10/9.7
5 N&D Balkabağı-Kuzu Eti10/9.5
6LaVitalKuzu Eti10/9.5
7AcanaTavuk Eti10/9.6
8OrijenTavuk Eti10/9.8
9 ProfineKuzu Eti10/9.4
10Advance Somon10/9.5
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
Hepsiburada
Fiyatlarını Gör

En İyi Yavru Köpek Maması Tavsiyeleri

1. Mera Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Köpekleri seven hayvan ve gıda bilimi uzmanları tarafından formüle edilen Mera, mideye zarar vermeyen ve dışkı kalitesinin korunmasına yardımcı olmak için kolayca sindirilebilir bileşenlerle üretilmiştir. Bu özel, birinci sınıf köpek maması formülü, bağırsak sağlığını desteklemeye yardımcı olan prebiyotikler, sağlıklı sindirimi desteklemeye yardımcı olmak için doğal sebzeler ve bağışıklık sağlığını desteklemeye yardımcı olan vitaminler içermektedir.

Mera yavru köpek maması, hemen her bütçeye uygun tahıllı ve tahılsız seçenekleriyle patili dostlarımızın damak lezzetine uygun eşsiz seçenekler sunuyor. Lezzetli ve sindirimi kolay biftekli kuru mama, yavru köpeğinizin protein ihtiyacını karşılarken aynı zamanda enerji ihtiyacını da karşılamaktadır.

2. Hill's Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi-001.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Hill's yavru köpek maması, küçük dostlarımızın temel besin ihtiyaçlarını karşılamak ve olası risk faktörlerine karşı korunması için özel olarak formüle edilmiştir. Yavru köpeklerin gelişimini desteklemek için doğru içerik ve mineral dengesine sahip olan Hill's, yavru köpeklerin hayata en iyi şekilde başlamasını ve potansiyeline eksiksiz olarak ulaşmasını hedeflemektedir.

Büyüme evresinde olan yavru köpeğinizin beyin, kemik, deri, tüy ve göz gelişimine yardımcı olmak için doğal malzemelerden üretilen Hill's yavru köpek maması; tavuklu, kuzu etli ve balıklı seçenekleriyle küçük dostlarımıza eşsiz bir damak lezzeti sunuyor. Yavru köpeğinizin tüm besin ihtiyacını karşılar ve sağlığını korumaya yardımcı olur. Besinleri köpeğinize tam ve dengeli olarak sunduğundan, kolay sindirilebilir ve sağlıklı gelişmesini sağlar.

3. Royal Canin Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi-002.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Yavru köpekler, yetişkin köpeklere nazaran çok daha hızlı bir büyüme döngüsüne sahiptir. Neyse ki Royal Canin yavru köpek maması, küçük dostlarımızın sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için özenle seçilmiş besinler içermektedir. Yavru köpeklerin kısa büyüme dönemini en verimli ve güçlü şekilde geçirmesini destekleyen Royal Canin, içeriğindeki proteinler, mineraller ve vitaminler sayesinde yavru köpeğinizin kemiklerinin, dişlerinin, bağışıklık sisteminin ve beynin güçlü ve sağlıklı gelişmesine yardımcı olur.

Ayrıca, Royal Canin köpek maması, yavrularının gerçekten tadını çıkarabilecekleri harika bir damak lezzetine sahip olması için onlarca yıllık araştırmalarla formüle edilmiştir. Yavru köpeklerin normal beslenmeye geçişte bağışıklık sistemlerinin ve sindirim sistemlerinin hazırlanmasına yardımcı olmaktadır.

4. Pro Plan Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi-003.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Kedi mamalarıyla da adını sıkça duyduğumuz Proplan, yetişkin ve yavru köpekler için ürettiği kuru ve yaş mamalarıylada bir hayli sevilen markalar arasında yer alıyor. Yavru köpeğiniz için özel olarak hazırlanmış besinleri içerisinde barındıran ProPlan yavru köpek maması, sadece saf ırklara özel mamalarıyla da bir hayli çok sevilmektedir.

Örneğin Fransız Bulldog yavru köpeği için geliştirilen bir mama, bu cinsin gelişimine yardımcı olabilecek benzersiz besinler içermektedir. Mamanın şeklinden Fransız Bulldog köpeğinin kısa çene yapısına uygun olarak tasarlanan bu özel ürünler, köpeğinizin mamayı almasını ve çiğnemesini kolaylaştırmaktadır.

5. N&D Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi-004.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Yavru köpeklerin büyük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış N&D köpek maması, küçük dostlarımızın hayata sağlıklı bir başlangıç yapmasını sağlamak için en doğal ürünleri tercih etmektedir. Bu doğal ürünlerden oluşturulan nd köpek maması, eksiksiz ve dengeli beslenme ile beraberinde güçlü kemikler, eklemler, dişler oluşturmasına yardımcı olmaktadır.

Tüm bunların yanında antioksidanlar ve mineraller açısından zenginleştirilmiş ND yavru köpek maması, küçük dostumuzun gelişmekte olan bağışıklık sistemini desteklerken vücudunun güçlenmesine de destek olmaktadır. Yavru köpeklerin ihtiyacı olan gerekli vitaminleri içermektedir. Yavru köpeklerinizin sağlıklı gelişimine yardımcı olmaktadır.

6. LaVital Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi-005.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Yavru köpekler için eşsiz mamalar üretmesiyle bilinen LaVital, patili dostlarımızın ağzına layık birbirinden farklı lezzet seçenekleriyle en doğal ürünleri bir araya getirmektedir. Küçük ırk, orta ırk ve büyük ırk yavru köpek maması çeşitlerine sahip olan LaVital, küçük dostlarımızın vücutlarını güçlü tutmak için gelişen bağışıklık sistemlerini destekleyici antioksidanlar ve E vitamini açısından zengindir.

İyi beslenmenin küçük dostlarımız için aktif ve sağlıklı bir yaşam sunacağını ön görmekte olan LaVital markası, içeriğindeki özel besinler sayesinde sağlıklı bir cilt için cilt bariyerini güçlendirmektedir. Protein, yağlar, vitaminler ve mineraller gibi enerji sağlayan ve besin değeri açısından yüksek besin içerikleri ile yavru köpeğin ideal bir şekilde büyümesi ve gelişmesi sağlar.

7. Acana Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi-006.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Köpeklerin doğası gereği etobur olduklarını, bununda az miktarda meyve ve sebze içeren zengin etli gıdalardan oluşması gerektiğini hedef edinen Acana markası, özellikle yavru köpekler için ürettiği mamalarda yerel çayır çiftliklerinden serbest dolaşan tavuklar, kuluçka yumurtaları ve Kanada'nın Vancouver Adası'nda yakalanmış pisi balıklarıyla doludur.

Köpeklerin beslenmesine son derece hassasiyetle yaklaşan Acana, yavru köpeğinizin gelişimini ve kondisyonunu en üst düzeye çıkartmak için protein açısından zengin gıdalardan oluşmaktadır.

8. Orijen Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi-007.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada​​​​​​​
Fiyatını Gör

Orijen yavru köpek maması, içeriğinde barındırdığı yüksek oranda sindirilebilir proteinler, hassas lif içeriği ve yüksek kaliteli karbonhidrat kaynaklarının bir kombinasyonu olarak şişkinliği ve kötü kokan dışkılamayı en aza indirmektedir.

Öte yandan sağlıklı vücut ağırlığını desteklemek için sınırlı kalori ile zengin proteinlere sahip olan Orijen köpek maması, taze sebzeler, serbest dolaşan tavuk ve hindilerle beraberinde serbest avlanmış balıklardan oluşan eşsiz doğal bir formüle sahiptir. Hassas deri ve tüy yapısına sahip yavru, hamile ve emziren köpekler için, yüksek besin değerine sahip, kuzu etli ve pirinçli kuru mama köpeğinizin sağlığı için ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

9. Profine Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi-008.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
​​​​​​​Fiyatını Gör

Yavruluk döneminin köpekler için en önemli aşamalardan ilki olduğuna inanan Profine, büyük cins, orta cins ve küçük cins yavru köpeklerin sağlıklı büyümesini ve gelişimini destekleyen bileşenler içerir. Patili dostlarımızın midesini bayram ettirecek eşsiz içeriklere sahip Profine yavru köpek maması çeşitleri; kuzulu, tavuklu, balıklı seçenekleriyle gelmektedir.

Çek Cumhuriyeti'nden tüm dünyaya mutluluk ve sağlık saçan Profine köpek mamaları, yavru köpeklerin gelişimini tamamlaması için üretilmiş güvenilir köpek mamaları arasında yer almaktadır.

10. Advance Yavru Köpek Maması

en-iyi-yavru-kopek-mamasi-009.webp​​​​​​​

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
​​​​​​​Fiyatını Gör

Son zamanların en çok tercih edilen köpek maması markaları arasında yer alan Advance, yavru köpeklerin sağlıklı gelişimini tamamlaması için gerçek et, meyve ve sebze içeren birinci sınıf evcil hayvan mamaları üretmektedir.

Köpeğinizin ırkına göre farklı çeşit mamalar bulabileceğiniz Advance yavru köpek maması seçenekleri, omega-3 ve -6 yağ asitleri ile beraberinde C vitamini, EPA ve DHA gibi hedeflenen besin maddelerini içermektedir. Yavru köpek maması 15 kg çeşitleriyle bir hayli hesaplı.

Benzer Tavsiye Önerileri
Köpek Mama ve Su Kabı ModelleriYavru Köpek Eğitim İpuçları

Yavru köpek nasıl beslenir?

Yeni doğan yavru köpeklerin beslenmesinde, bizim çok fazla rolümüz yoktur çünkü, anne yavruları nasıl besleyeceğini, ne zaman besleyeceğini bilmektedir. Burada önemli olan hekim danışmanlığında annenin sütünün gelip gelmediğinin kontrol edilmesidir. Yani annenin sütünün bütün yavrulara yetip yetmemesi ve zayıf olan yavruların beslenmesinin mutlaka kontrol altında olmalıdır.

Yavruların beslenmesi minimum bir buçuk ay anne sütüyle olması gerekir. Bu annenin yavrularını besleyip beslememesine göre de değişebilir fakat önerilen süre en az bir buçuk ay anne sütüyle yavruların beslenmesidir.

Yavru köpek tasması nasıl olmalı?

Yavru köpeğiniz için tasma seçimi yapamadan önce kesinlikle metal, çelik ya da zincir gibi ağır tasmalar yerine tokalı tasma almaya özen göstermelisiniz. Seçtiğiniz bu güvenilir ve rahat modeli köpeğinize taktıktan sonra tasma ile köpeğinizin boynu arasında iki parmak boşluk olmasına dikkat ediniz.

Yavru köpeğin annesi yoksa nasıl beslemeliyiz?

Yavru köpeğin eğer annesi yoksa, köpeğin beslenmesi zahmet gerektirmektedir. Yeni doğan ve anne sütü alamayan yavrular hazır mama ile 2 saatte bir, biberon yardımı ile beslenmeli. Yavru köpekler için, bebeklerde olduğu gibi toz şeklinde hazırlanan mamalar bulunmaktadır. Yeni doğan yavrulara mutlaka bunlardan hazırlanıp verilmelidir.

Bazı insanlar ise yavruları süt ile beslemek istemektedir. Bu genellikle mamaların maliyeti veya uğraştırması nedeniyle tercih edilmektedir fakat normal süt daha ağır ve yağlı olduğu için yavrularda sindirim sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzden yavruların sütle beslenmesi gerektiği durumlarda süt mutlaka yarı yarıya sulandırılmalıdır. Yani yarım çay bardağı süt konulduysa yarım çay bardağı da su konulması gerekmektedir. Süt ile besleme yavru köpekler için tam ve sağlıklı bir beslenme oluşturmamaktadır. Bu yüzden yine bebek tozlarının hazırlanıp verilmesinde her zaman fayda vardır.

Yavru köpeklerde kuru mamaya ne zaman geçilmeli?

Yavru köpekler anneden süt aldıkları sürece takviye yapılması çok şart değil. Eğer anne sütü yetersiz geliyorsa, bunun kontrol edilip öyle takviye yapılması gerekmektedir. Bir aydan önce yani köpeklerin dişleri çıkmadan önce kuru mamaya geçilmemesi gerekmektedir. Bu süreçte yaş mamalar tercih edilmelidir. Dişleri çıkmaya başladıktan sonra yavaş yavaş kuru mamaya geçilebilir. Yavrular için kuru mamalar küçük tanecikler halinde oldukları için köpeklerin dişleri çıktıktan sonra yerken zorlanmazlar fakat eğer yerken zorlandıklarını düşünüyorsanız, mamalarını biraz ıslatarak yumuşatabilirsiniz. Daha sonra su miktarını azaltarak yavaş yavaş kuru mamaya tamamen geçmesi sağlanmalıdır.

Küçük ırk (2.5-10 kg) 8-12 aylık
Orta boy ırk (10-25 kg) 12-18 aylık
Büyük ya da dev ırk (>25 kg) 12-24 aylık

Kuru mamaya geçiş sürecinde, yavru anne sütünden halen yararlanıyorsa bunun kesilmesine gerek yoktur. Yavru köpekler eğer kuru mamayla beslenecekse, mutlaka "puppy" dediğimiz yavru köpek mamalarıyla beslenmelidir çünkü bunların içerisindeki besin oranları yavru köpeklere uygun şekildedir. Anneden erken ayrılan yavrunun maması ıslatılarak veya yaş mamayla karıştırılarak rahat beslenmesi sağlanabilir. Yavruların mamalarının sık verilmesi ve saatlerinin düzenli olarak dikkat edilip verilmesi gerekmektedir. Yavruların beslenmesine günde 4 öğün olarak başlanmalı zamanla 3 öğüne düşürülmelidir ama anne sütü takviyesi varsa aynı zamanda 2 öğün mama verilmesi yeterli olacaktır.


Yavru köpekler için ne tür mamalar vardır?

Yavru mamaları, yavru köpeklerin büyüme ve gelişme dönemindeki yüksek enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlenmiştir. Bu mamalar, yeterli miktarda kalsiyum, protein, yağ asitleri, mineral ve vitaminleri içermesi gerekir. Yavru mamaları genellikle junior, puppy, growth gibi isimler almaktadır. Yavru köpek mamaları genellikle iki çeşittir.

Tavuk Etli Yavru Köpek Mamaları: Bu mamalarda protein kaynağı olarak tavuk eti ve tavuk yan ürünleri kullanılmaktadır. Mamaların içeresindeki besin maddeleri ihtiyaçlara göre farklı miktarlarda ayarlanmaktadır.

Kuzu Etli Yavru Köpek Mamaları: Bu mamalarda protein kaynağı olarak kuzu eti kullanılmaktadır. Kuzu etli mamalar yavruların beslenmesinde, deri ve tüy sağlığının korunmasında ve en az alerjik besin maddesi içermesinden dolayı iyi bir seçenektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum