Toplumu En Güzel Şekilde Temsil Eden 13 Sosyal Dizi | 2024

Sizler için seçtiğimiz diziler ile toplum baskısı ve benzeri tüm olayları daha net kavrayacaksınız. İşte en iyi 13 sosyal dizi..
Toplumu En Güzel Şekilde Temsil Eden 13 Sosyal Dizi | 2024

Toplum için insanın ne olduğu ve bazı durumlarda içine girildiği anda toplumun insanlara ne gözlerle baktığını öğrenmek herkesin yüreğini parçalamaktadır. Bugün sizlerle birlikte sosyal temalı en iyi 13 diziyi derledik. 

İşte en iyi 13 sosyal diziler: 

1. Canavar: Jeffrey Dahmer’in Hikayesi

Sosyal diziler
Amerika’nın en kötü şöhretli seri katillerinden birisi olan Jeffrey Dahmer’ın hikayesi sizlerle. Bir insanın neden çıldıracağını, cinayet işlemesi için ne gibi sebeplerin olması gerektiği ve Jeffrey gibi insanların toplumdaki konumunu en iyi şekilde bu dizi ile öğrenebilirsiniz. Dahmer’in çocukluğunda yaşamış olduğu trajedilerin yanında işlediği korkunç suçlarının altındaki nedenler ve mahkeme detayları da bu dizi ile sizlerle.

TürBiyografiSuçSosyal
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyan
Murphy
Ian
Brennan
OyuncularEvan
Peters
Richard
Jenkins
Penelope
Ann Miller

2. Extraordinary Attorney Woo

Sosyal diziler
Otistik insanların toplum içindeki hislerini hiç düşündünüz mü? Ya da bu insanlara toplumun baktığı gözlerini ne demeye çalıştığını hiç düşündünüz mü? Dizimizde 27 yaşındaki otistik avukatın toplum içindeki durumları sizlerle. Etkileyici hafızası ve yaratıcı düşünce süreci sayesinde parlak olan Woo, prestijli bir hukuk fakültesinden mezun olmuştur. İş yerine giderken yaşadığı zorluklar ve bu zorluklara vermiş olduğu tepkileri ile tüm detayları ile izlemeniz mümkündür.

TürDramSosyal
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularPark
Eun-bin
Halley
Kim
Ha
Yoon-kyung

3. Intimacy

Sosyal diziler
Yükselişte olan bir kariyere sahip politikacı Malen, belediye başkanlığına aday gösterilebilmek için çabalamaktadır. Lakin gizlice kaydedilmiş olan seks kaydının birden basına sızdırılması üzerinde kariyeri tamamen tehlike altına girmektedir. Yüksek statüdeki insanların kariyerlerinin toplum önünde ne kadar hızlı bir şekilde lekelenmeye açık olduğu ise bu dizi ile anlaşılmaktadır.

TürSuçDramSosyal
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenVeronica
Fernandez
Laura
Sarmiento
OyuncularItziar
Ituno
Veronica
Echegui
Ana
Wagener

4. Le Monde De Demain

Sosyal diziler
Paris’in varoşları en büyük konser salonlarına kadar uzanan bu dizimizde Fransızca hip-hop’un doğuşunu izleyeceksiniz. İki gencin yıllarda süren dostluğunun yanında yükselişlerin yanında değişimlerinin de olduğu bir dizidir. 80’ler Fransa’sının insanlarının nasıl olduğunu ve neler hissettiğini ise bu dizi ile öğrenebilirsiniz.

TürBiyografiSosyalMüzikal
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHelier
Cisterne
David
Elkaim
OyuncularAnthony
Bajon
Melvin
Boomer
Andranic
Manet

5. Unorthodox

Sosyal diziler
Görücü usulü evliliğe zorlanmış olan bir genç kadın, hayallerine koşmaya karar vererek kocasından, evinden ve ailesinden kaçar. Evlilikten ve dini topluluktan kaçan bu kadın, kendisi için yeni bir hayat kurmayı amaçlayarak Berlin’e yerleşir. Lakin genç kızın geçmişi peşini asla bırakmaz. Kadının din ve toplum içerisindeki görüşleri ise bu dizi ile çok iyi anlaşılmaktadır.

TürDramSosyal
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAnna
Winger
OyuncularShira
Haas
Amit
Rahav
Jeff
Wilbusch

6. The Queen’s Gambit

Sosyal diziler
Dokuz yaşındaki yetim Berh, sessiz ve somurtkan olmasının yanında sıradan bir görünüşe sahiptir. İlk satranç oyununu oynaya kadar hayatı çok sıradan gitse de ardından duyuları keskinleşmeye ve düşünceleri daha da netleşmeye başlar. On altı yaşına geldiği anda ABD Açık şampiyonası için yarışır lakin çevresinde becerilerinin geliştiğine fark edenler onun için bir risk haline de gelmeye başlar. Küçük bir kız çocuğun devamlılık halinde gelişim sürecinin toplum bakış açısını da bu dizi ile izleyeceksiniz.

TürDramSosyal
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenScott
Frank
Allan
Scott
OyuncularAnya
Taylor-Joy
Chloe
Pirrie
Bill
Camp

7. D.P.

Sosyal diziler
Joon-Ho bir askerdir. Sessiz ve sakin oluşu onun azmi ve gözlem yeteneğini ön plana çıkartmaya başlar. Çavuşu, onbaşı ve Juun bir ekip halinde kaçakları yakalamak üzere görevlendirilirler. Bunun üzerine çavuşun yorgun görünüşü işleri sıkıntıya düşürmeye başlar. Bir askerin görevde neler yaşayabileceği ve insanların onlardan neler beklediği ise bu dizi ile gözler önüne serilmektedir.

TürAksiyonSuçSosyal
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2021
OyuncularJung
Hae-In
Harrison
Xu
Sukku
Son

8. Alevlerin Ardından

Sosyal diziler
1897 yılları Paris’İnde gerçekleşmiş olan ve 126 kişinin hayatını kaybetmiş olduğu yangının yaşanmış hikayesi sizlerle. Adrienne, evliliğinden ve Senato Başkan adayı olan zorba kocasında kaçmaya çalışan üst sınıfran bir kadındır. Yeğeni Alice ve hizmetçisi Rose ile birlikte pazarda gezerken bir yangın çıkar ve daha önce sevgilisiyle buluşmaya gittiği için Adrienne kurtulur. Yangın sırasında orada olabileceği fark eden kadın için ise işler daha da çılgınlaşmaya başlar. Dönemin izleriyle birlikte kadının toplumda oynadığı rolleri tüm detayları ile görebileceğiniz bir dizidir.

TürDramTarihSosyal
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCatherine
Ramberg
Karin
Spreuzkouski
OyuncularAudrey
Fleurot
Julie
De Bona
Camille
Lou

9. Maid

Sosyal diziler
Bekar bir annenin toplumda ve kendi özel hayatında ne denli büyük zorluklarla uğraştığını sunan bu dizimizde; Alex, şiddet dolu bir ilişkiden kaçmaya çalışan annedir. Geçimini sağlamak için zorlayıcı işlere kalkışan Alex’in tek ve en büyük isteği ise çocuğuna iyi bir gelecek inşa edebilmektir. Bu amaç uğruna Alex bir hizmetçi olarak çalışıp zorluklarının üstesinden gelmek üzere hareket etmeye başlar.

TürDramSosyal
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMolly Smith
Metzler
OyuncularMargaret
Qualley
Nick
Robinson
Rylea Nevaeh
Whittet

10. When They See Us

Sosyal diziler
Antron, Kevin, Yusef, Raymond ve Korey; Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış olan beş gençtir. Onları hiçbir şekilde suçlu olabileceği bir durum yok olsa da kadının söyledikleri ile tutuklanırlar. Bu beş genç işlemedikleri bir suçtan dolayı hapis yatarlarken suçsuz olduklarını ispatlayabilmek için büyük bir mücadeleye girmeye başlarlar. Ten rengi ayrımından kaynaklı olarak insanların neler yaşadığını görebileceğiniz mükemmel bir dizidir.

TürBiyografiSuçSosyal
IMDb8,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAva
DuVernay
OyuncularAsante
Blackk
Caleel
Harris
Ethan
Herisse

11. Bir Başkadır

Sosyal diziler
Canlı ve renkli İstanbul şehrinin içerisinde yaşanan ürkütücü koşullarda bir araya gelen, çarpıcı biçimde farklı sosyo-kültürel geçmişlere sahip bir grup karakterin hayat hikayesi sizlerledir. Bazı tesadüf üzerine kazanılmış olan ve bazen de iradelerin zorlanması ile ortaya çıkmış olan hikayelerde gözleriniz dolabilir. Türk kültüründe insanın olması gerektiği yeri ve nasıl olduğunu bu dizi ile kavrayacaksınız.

TürDramGerilimSosyal
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBerkun
Oya
OyuncularÖykü
Karayel
Fatih
Artman
Funda
Eryiğit

12. For Life

Sosyal diziler
Bir adam, işlememiş olduğu bir suçtan kaynaklı olarak hapis cezasına mahkum edilmiştir. Genç adam suçsuz olduğunu söylüyor olsa da kimse ona inanmaz ve kendi suçsuzluğunu kanıtlayabilmek için bir avukat olmaya karar verir. Hapishanede mahkumken avukat olan adam, özgürlüğüne kavuşabilmek için beklenmedik bir mücadele içerisinde girer. 

TürBiyografiSuçSosyal
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHank
Steinberg
OyuncularNicholas
Pinnock
Indira
Varma
Joy
Bryant

13. Kulüp

Sosyal diziler
Eski bir mahkum olan Matilda, 1955 yılında en önemli gece kulüplerinden birinde çalışmaktadır. Matilda’nın kızı Raşel, o hapisten çıkana kadar varlığından bihaberdir. Kızı ile arasında güzel bir ilişki kurmaya çalışan Matilha, Raşel’in Pera’nın belalısı olan İsmet’ten uzak tutması için ise büyük bir çaba harcaması gerekmektedir. Kulüp ortamı ve bu ortamın insanların içerisinde nasıl göründüğünü en iyi şekilde kavrayabileceğiniz bir dizidir.

TürDramSosyal
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenZeynep
Günay Tan
OyuncularGökçe
Bahadır
Barış
Arduç
Asude
Kalebek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.