Tüy Yumağını Önleyen Mide Dostu 2024'ün En İyi 6 Kedi Maltı

Kedi otuna bir alternatif olarak üretilen ve patili dostunuzun sağlıklı sindirimini sürdürmesine yardımcı olan tüy yumağı önleyici en iyi kedi maltı macunu
Tüy Yumağını Önleyen Mide Dostu 2024'ün En İyi 6 Kedi Maltı

"Sağlıklı ve mutlu bir gelecek, kedinizin midesine giren kaliteli besinlerde saklı" sloganımla yepyeni bir yazıyla tekrardan merhaba! Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen kediniz için her şeyin en iyisini düşündüğünüze eminim. Öyleyse artık konuya girebiliriz! Hangi kedi maltı daha iyi?

Şimdi nedir bu kedi maltı diye soracaksınız. Aslında kedi macunu ve malt paste olarak da bilinen kedi maltı, koyu bal ile benzer renk ve dokuya sahip bir daha yoğun bir besin kaynağı diyebiliriz. Esas olarak bitkisel yağlar, malt özü, ilave lif, süt ürünleri ve mayadan oluşan içeriğe sahip kedi maltları, aynı zamanda renklendiriciler, koruyucular ve ilave vitaminler içerdiği de biliniyor. 

Peki kedi maltı ne işe yarar? diye düşünüyor olabilirsiniz. Hemen açıklayayım. Bildiğiniz üzere bu ponçik mi ponçik biricik patili dostlarımız günün büyük bir kısmını kendilerini yalayarak geçiren çok temiz canlılar. Bu da kedinizin birçok tüy yumağını midesine indirdiği anlamına geliyor. 

Kedi tüyü çoğunlukla gastrointestinal sistemi sorunsuz bir şekilde geçirir ancak yine de tüylerin bir araya gelip bir yumağa dönüşmesi durumunda mide-bağırsak sistemini geçemeyince sorunlara neden olur. Doğa bu sorunu kedilerinde çim yiyerek kusması ile çözmesine olanak sağlarken evcil kediler için malt macunlar en iyi seçenek oluyor. Peki kedim için hangi malt?

En İyi Kedi Maltı Listesi

SıraMarkaHacimneoldu Puanı
1Beaphar100 g10/9.9
2Trixie240 g10/9.9
3Zoovital Biovital100 g10/9.9
4Gimcat100 g10/9.8
5Royalist Glucosamine100 g10/9.8
6MC VetIQ Defurr-Um70 g10/9.8
Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

En İyi Kedi Maltı Tavsiyesi

Kusmayı önleyen tüy yumağı giderici en iyi kedi maltı macunları:

1. Beaphar Kedi Maltı

En iyi kedi maltı macunları

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

En iyi kedi maltı tavsiyeleri arasında ilk sırada yer alan Beaphar, Hollanda'da 1942 yılından bu yana faaliyet gösteren köklü bir kuruluş olarak evcil dostlarımızın sağlığını düşünerek geliştirdiği ürünlerle tanınmaktadır. Beaphar'ın gurur kaynağı ürünlerinden biri olan Beaphar Duo Active Malt Tüy Yumağı Engelleyici Kedi Macunu, kedinizin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesine katkı sağlamak için tasarlanmış bir üründür.

Malt içeren pasta, kedinizin yuttuğu tüyleri kaplar ve sindirim sistemi yoluyla daha kolay atılmasını sağlar. Bu, tüy yumağı oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Bio-Mos pasta, bağırsak sağlığını destekleyen Mannane-oligosakkaritler içerir. Bu doğal madde, sağlıklı bir bağırsak florasının oluşumuna katkı sağlar. Kedinizin tüy yumağı sorunlarına ve bağırsak sağlığına dikkat etmek istiyorsanız, Beaphar Tüy Yumağı Engelleyici Kedi Macunu, güvenilir ve lezzetli bir seçenektir.

2. Trixie Kedi Maltı

En iyi kedi maltı macunları

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Trixie Tüy Yumağı Önleyen Kedi Malt Macunu, oldukça lezzeti içeriği sayesinde patili dostunuzun afiyetle tüketeceği en iyi kedi maltı listemizin ikinci sırasında yer alıyor. Kedinizin yutmuş olduğu tüy yumaklarını kolayca dışarı atmasına olanak sağlayan bu ürün, aynı zamanda metabolizmanın düzenlenmesine ve sindirim sistemi problemlerinin önlenmesine yardımcı oluyor. 

Günlük olarak 2 ile 3 mm miktarın kedi mamasına karıştırılarak tüketilen Trixie Tüy Yumağı Önleyen Kedi Maltı, her ırk kedinin kullanımına uygun özel bir formüle sahip. Öte yandan % 36,10 yağ, % 3,10 protein, % 1,30 ham kül , % 1,00 ham lif , koruyucular ve antioksidanlar içeren bu ürünü kedinize gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. 

3. Zoovital Biovital Kedi Maltı

En iyi kedi maltı macunları

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Zoovital Biovital Deri ve Tüy Sağlığı Vitamin Macunu, hem köpekler hem de kediler için uygun kullanıma sahip en iyi malt ürünler arasında yer alıyor. İçerinde deri ve tüy sağlını güçlendiren bileşenler barındıran ürün, B2 Vitamini ile tüy dökülmesini yavaşlatıyor, B12 Vitamini ile hafızayı güçlendiriyor, B7 Vitamini ile tırnak sağlığını koruyor.

Öte yandan yara iyileşmesini hızlandıran, üreme ve bağışıklık sağlığını koruyan zengin çinko içeriğine sahip Zoovital, vücut direncini arttıran selenyum içeriğine de sahip. 

4. Gimcat Kedi Maltı

En iyi kedi maltı macunları

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Gimcat Malt Soft Extra Tüy Yumağı Attıran Kedi Macunu, seviyeli TGOS trans-galactooligosaccharide katkılı laktoz türevi, özel altın sarısı bitkisel yağ ve patili dostunuzun bağırsak sağlığı için oldukça önemli olan diyet lifleri içeriyor. 

Doğal aramolardan oluşan malt paste, saf ve lezzetli bileşenleri ile beraberinde malt özü, yağ, sebze türevleri, laktoz türevleri ve TGOS, kedinizin bu maltı afiyetle tüketeceği anlamına geliyor. 

5. Royalist Glucosamine Kedi Maltı

En iyi kedi maltı macunları

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royalist Glucosamine Kalça ve Eklem Sağlığı Destekleyici Kedi Macunu, içeriğinde ki doğal bileşenler sayesinde patili dostunuzun kalça ve eklem sağlığını desteklerken aynı zamanda sindirim sorunlarına neden olan tüy yumağı probleminin de önüne geçiyor. 

Havyavnseverler tarafından sıklıkla tercih edilen bu ürün, oldukça hesaplı fiyatıyla bir hayli uzun ömürlü bir kullanıma sahip. 

6. MC VetIQ Defurr-Um Kedi Maltı

En iyi kedi maltı macunları

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

MC VetIQ Defurr-Um Tüy Yumağı Engelleyici Kedi Macunu, hem yetişkin hem de yavru kediler için biriken tüy yumaklarını dışarı atmasına yardımcı olan eşsiz bir malt ürünü diyebiliriz.

İçeriğinde malt şurup, petrolatum gliserin, doğal aroma, arap sakızı, karamel, sorbikasit, metilparaben, alfa tocopherol asetat (vitamin E) barındıran bu ürün, 6 aydan büyük kedilerde günlük 13 mm (1/4 tatlı kaşığı) iken yetişkin kedilerde haftalık olarak 25 mm (1/2 tatlı kaşığı) vermeniz öneriliyor.  


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi MamasıEn İyi Kedi Kumu

2024'ün en iyi kedi maltı hangisi?

Veterinerlere göre 2024'ün en iyi kedi maltı markaları arasında; Trixie, Zoovital, Gimcat, Royalist ve MC VetIQ yer alırken tüm bu markalara iat kedi macunları patili dostunuzun kusmasını önleyerek tüy yumağının mide-bağırsak sisteminden kolayca atılımına yardımcı olan en iyi kedi macunu çeşitleri arasında yer alıyor. 

Kedi maltı nedir?

Kedi maltı, bala benzeyen görünümü ve daha yoğun bir dokuya sahip kıvamıyla mide ve bağırsak sistemini koruyan renkli macunlardır. Bitkisel yağlar ve yağlar, malt özü, lif, süt ürünleri ve mayadan oluşan bu ürünler, tüy yumağı atılımına yardımcı olur. 

Kedi maltı ne işe yarar?

Kediler günlük olarak kendilerini tımar eden ve bu esnada çok sayıda tüy yutan titiz canlılardır. Bu tüyler sindirim sisteminde ilerlerken küçük ya da büyük boyutlarda tüy yumakları (trikobezoar) oluşumuna neden olur. Bu da kabızlık, ishal, yeme problemleri ile beraberinde birçok sindirim sorununa davetiye çıkarabilir. Kedi maltı bu tüy yumaklarını ortadan kaldıran doğal bir forma sahip macunlardır. 

Kedi maltı ne sıklıkla verilmeli?

Kedi maltını kısa tüylü kediler için haftada 2 kez, uzun tüylü kediler için haftada 4 kez verebilirsiniz. Vermeniz gereken miktarın yopunluğunu ürün açıklamasında yazan mm miktarına bakaran dengeleyebilirsiniz. Bu genellikle 1/2 ile 1/4 çay kaşığı arasında değişiklik göstermektedir.

Kedi maltı zararlı mı?

NenKedi maltı, içeriğindeki doğal bileşenler sayesinde midede ve sindirim sisteminde meydana gelen tüy yumağının atılımına yardımcı olan yararlı bir besin kaynağıdır. Kediniz için doğru dozda kaliteli kedi maltı tercihinde bulunmanız patili dostunuzun sağlığı açısından oldukça önemlidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum