Gaziantep'te En İyi Baklava Nerede Yenir? Yerinde Tattık!

Gaziantep’e gelmeden önce araştırmıştık. Baklavalar diyarına gidiyoruz ancak burada öyle bir baklava yememiz gerekiyor ki ömrü billah tadı damağımızdan gitmesin. Araştırmalarımız kolaylıkla sonuç verdi; Gaziantep’in en güzel baklavasını bulduk. İşte Antep'te en iyi baklavayı yiyebileceğiniz mekan.
Gaziantep'te En İyi Baklava Nerede Yenir? Yerinde Tattık!

"Baklava" derken ilk aklımıza gelen şehir Gaziantep’tir. Dünya’ya nam salmış bu şehirde Gaziantep Baklavasını yemeden Gaziantep’i bırakmam. Derler ya, "Bir yere gittiğiniz zaman oranın meşhur lezzetini tatmadan dönmeyin" diye.

En Güzel ve En İyi Gaziantep Baklavası Nerede Yenir?

Bende onca yolu bu şehre ait güzellikleri ve lezzetleri görmek için geldim. Bu yöreye ait lezzetleri mutfağından yemeden gitmeyeceğim. Onun için önceden arkadaşlarla araştırmaya koyulduk ve en güzel baklavanın nerede yiyebileceğimizi bulduk. Bakırcılar çarşısına yürüme mesafesi bulunan bu yerin adı; “İmam Çağdaş”.

gaziantep-baklava-001.jpg

İmam Çağdaş Baklava Salonu, şehir dışına bile sipariş yapıyor. Gaziantep’in en ünlü baklavacısı olan İmam Çağdaş’ın baklava fiyatları diğer baklavacılara göre daha pahalı. Baklavadan baklavaya göre fiyat değişikliği vardır. İmam Çağdaş’a geldiğiniz zaman, karışık bir porsiyon yapın, “havuç dilimi”’ adı verilen tatlı da içinde olsun. Yanında mutlaka ayran isteyin.

Baklavamız tereyağlı ama oldukça hafif. Ömrümde hiç böyle bir baklava yemedim. Baksanıza ne güzel de fotoğrafta çıkmış. Bu fotoğrafa bakmakta kendimi alıkoyuyorum çünkü her baktığımda canım çekiyor. Kıvamı, lezzetiyle dört dörtlük olan baklava her insanın seveceği bir lezzet.

baklava-ayran.jpg

Garsonlar “ayran ister misiniz” dedikleri zaman; önce anlamadım sonra yan masalara baktığım zaman herkesin önünde ayran olduğunu görünce “evet” dedim. Sonra da kendi kendime söylenmeye başladım; ” nasıl yani, şimdi ben baklavayı ayranla mı yiyeceğim” Nasıl olur, midem bulanacak, ya güzel olmazsa gibi soruları da kendimce sıraladım.

Fotoğraflar: Hevi Jiyan Adlı Editör'e aittir.

Artık ayran ve baklavayı ilk kez bir arada tatma zamanı gelmişti. Önce tatlıyı sonrasında hemen ardından ayran, yok böyle bir lezzet. Neden bu zamana kadar baklavanın yanında ayran içmemişim ki. Gerçekten iki lezzet bir araya gelirken müthiş bir tat ortaya çıkıyor.

gaziantep-baklava.jpg

Bakırcılar Çarşısı'na yürüme mesafesi olan bu baklava salonu aynı zamanda birbirinden lezzetli kebapları tadabileceğiniz bir mekandır. Şimdiden afiyet olsun; esenlikle kalın.

Gaziantep'in En İyi Baklavacısı İmam Çağdaş'ın Adresi ve İletişim Bilgiileri;

İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu

  • Adres: Şekeroğlu, Uzun Çarşı, Hamdi Kutlar Cd. No:49, 27010 Şahinbey/Gaziantep
  • Telefon: (0342) 220 70 80
  • Konum: Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.