Kültürün Başkenti Gaziantep'te Gezilmesi Gereken 20 Yer

Kültürel zenginlikleriyle hem ülkemizde hem de Dünya'da ilgi çeken şehirler arasında bulunan Gaziantep'te, gezmeniz gereken yerleri liste haline getirdik.
Kültürün Başkenti Gaziantep'te Gezilmesi Gereken 20 Yer

Antik Çağlardan beri yaşamın olduğu ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Gaziantep, köklü kültürü sayesinde birçok tarihi mekana sahip. İpek Yolunun üzerinde yer almasından dolayı ticari olarak her zaman önemli bir değere sahip olan Gaziantep, yemek kültürüyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği mücadeleden dolayı Gazi unvanı alan bu şehir, UNESCO ''Dünya Gastronomi Şehri'' olarak koruma altında bulunuyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak hazırladığımız bu içeriğimiz, Gaziantep'e gitmek isteyenler için rehber niteliği taşıyor. Şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerinden oluşturduğumuz listemiz, Gaziantep'in en turistik noktalarını barındırıyor.

Gaziantep'te Görülmesi Gereken Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Bakırcılar ÇarşısıŞahinbeyTarihi/Ürünleri
2Gaziantep KalesiŞahinbeyTarihi/Mimari
3Zeugma Antik KentiNizipTarihi
4Gaziantep Oyun ve Oyuncak MüzesiŞahinbeyKoleksiyonları
5RumkaleYavuzeliMimari/Tarihi
6Şahinbey Milli Mücadele MüzesiŞahinbeyKoleksiyonları
7Karkamış Antik KentiKarkamışTarihi
8Zincirli BedestenŞahinbeyTarihi
9Zeugma Mozaik MüzesiŞehitkamilEserleri
10Yesemek Açık Hava MüzesiİslahiyeTarihi
11Pişirici Mescidi Ve KasteliŞehitkamilMimarisi/Tarihi
12Gaziantep Hayvanat BahçesiŞahinbeyHayvanları
13Gaziantep Arkeoloji MüzesiŞehitkamilEserleri
14Kurtuluş CamiiŞahinbeyMimarisi/Tarihi
15Emine Göğüş Mutfak MüzesiŞahinbeyKoleksiyonları
16Kaleoğlu MağarasıŞahinbeyMimari
17Gaziantep Atatürk Anı MüzesiŞahinbeyKoleksiyonları
18Hamam MüzesiŞahinbeyMimarisi/Tarihi
19Gaziantep Savunması ve Kahramanlık MüzesiŞahinbeyCanlandırmaları
20Tarihi Gümrük HanıŞehitkamilMimari

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken 20 Yer

İşte Gaziantep'te gezilip görülmesi gereken yerler...

1. Bakırcılar Çarşısı

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Gaziantep'e gittiğinizde görmeniz gereken yerlerin başında gelen Bakırcılar Çarşısı, bakır işçiliğinin yapıldığı atölye ve dükkanlardan oluşuyor. Antep için oldukça önemli bir yere sahip olan bakır eşyalar, gelen turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Ayrıca sadece bakır değil baharat ve yemeni gibi ürünlerinde satıldığı Bakırcılar Çarşısı, 16. yüzyıldan beri sapa sağlam ayakta kalmayı başarmış.

Telefon0536 554 72 64
Saat09:00-20:00
AdresBoyacı, Eskici Çarşısı Sk., 27400 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Gaziantep'e geldiğinizde mutlaka gidilmesi gereken tarihî bir yer. Eski bir pasaj. Muhteşem bir yer. Atmosferi harika. Şehrin merkezinde. Trafiği çok yoğun. Kapalı otoparklar mevcut. Ailenizle beraber gidecekseniz aracınızı kapalı otoparka bırakıp yürüyün. Her yer yakın zaten.

👤 Sizi eskilere götüren, bakır ustaları ve bakır ürünler. Keyifli zaman geçirmek için güzel bir yer.

2. Gaziantep Kalesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmeyen Gaziantep Kalesi, şehrin simgelerinden biri. Oldukça eski olmasına rağmen çok iyi şekilde korunmuş olan bu kale, Roma döneminde şehre giriş çıkışları gözetlemek için kullanılmış. Öğrenci ve öğretmenlerin ücretsiz bir şekilde gezebildiği ve Gaziantep'i tepeden görebileceğiniz bu kale, Şahinbey'de yer alıyor.

Saat08:30-17:30
AdresSeferpaşa, Naip Hamamı Sk. No:1, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Gaziantep’e geldiğimde ilk gezdiğim yer burasıydı. Planıma buradan başlayıp devam ettim. Gayet güzel bir yer. Tavsiye edilir.

👤 Gaziantep Kalesi, Türkiye’de halen gezip görülebilecek en güzel turistik amaçlı eserlerdendir.

3. Zeugma Antik Kenti

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yer alan Zeugma Antik Kenti, Büyük İskender'in generali I. Seleukos tarafından kurulmuş. Fırat Nehri kıyısında yer alan bu antik kent, uzun yıllar kurucusunun adıyla anıldıktan sonra Roma imparatorluğuna geçmesiyle birlikte Zeugma adını almış. Dünya'ca ünlü ''Çingene Kız'' olarak bilinen mozaiğinde çıktığı bu antik kent, Gaziantep'te görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Saat08:30-18:30
AdresBelkıs Merkez, 27700 Belkıs Köyü/Nizip/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Antep ve Urfa arasında bulunan bu yer biraz şehirden uzak. Fakat kesinlikle gitmeniz gereken bir yer. O dönemlerde bunlar nasıl düşünülmüş diye hayret ediyor insan.

👤 Müze severler için güzel bir yer. Henüz buluntular çok değil ama ziyaret etmeye değer. Manzara da harika.

4. Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

17. yüzyıldan beri çocukların oynadığı oyuncakların sergilendiği ve geçmişe ışık tutan bu müze, Sunay Akın küratörlüğünde hayata geçirildi. 600'e yakın oyuncağın bulunduğu Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Şahinbey mahallesinde ki eski bir Antep evinde sergileniyor. Gaziantep'e ailecek gittiğinizde kesinlikle çocuğunuzu gezdirmeniz gereken bu müze, Türkiye'nin 4ç oyuncak müzesi olmasıyla da dikkat çekiyor.

Telefon0507 449 30 03
Saat08:30-17:30
AdresBey, Hanifi Oğlu Sk., 27010 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Gaziantep’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Özellikle çocuğunuz var ise götürmenizi tavsiye ederim. 80 veya 90 karda çocuksanız teneke ve plastik oyuncakları hazırlayabilirsiniz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

👤 Çocukluğumu hatırladım. Mekan olağanüstü. Normal oyuncakların yanı sıra özellikle mağaradaki sunumlar mükemmel. Diğer ülke kültürlerine yönelik oyuncaklar tarih ve ülke olarak belirtilmiş.

5. Rumkale

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Gaziantep'e gidenler tarafından en çok merak edilen turistik yerler arasında bulunan Rumkale, Fırat Nehri ile Merzimen Çayı'nın bir araya geldiği noktada konumlanıyor. Hristiyanlar için oldukça önemli olan bu bölge, Hz. İsa’nın havarisi olan Yohannes’in buraya gelip dinini yaymaya çalıştığı biliniyor. Orta çağ dönemine ait mimari yapıya sahip olan bu kale, Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Manastırı, su sarnıçları, kuyu ve hendek gibi kalıntıları bünyesinde barındırıyor.

Saat08:00-20:00
AdresKasaba, Kasaba Köyü Yolu, 27970 Yavuzeli/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir yer gitmenizi tavsiye ederim.

👤 Gaziantep'e yolu düşenlerin mutlaka görmesi gerek. Çevre düzenlemesi harika olmuş. Cam terası ise müthiş. Yat gezisi ise anlatılmaz yaşanır.

6. Şahinbey Milli Mücadele Müzesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Gaziantep'e gittiğinizde görmeniz gereken müzeler arasında bulunan Şahinbey Milli Mücadele Müzesi, savaş döneminde halkın verdiği mücadeleyi en iyi şekilde gözler önüne seriyor. Mağaraya sahip iki binadan oluşan bu müze, bal mumu heykeller eşliğinde canlandırmalarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Saat09:00-18:00
AdresUlucanlar, Ulucanlar Sk. No:10, 27300 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Oldukça etkileyici, çok güzel düzenlenmiş bir müze. Milli mücadelenin duygusunu, o zamanın şartlarını, halkın direnişini çok etkileyici bir atmosferde hissediyorsunuz.

👤 Gaziantep’i gezmeye başlamak için en iyi yer burası. Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’nda verdiği kahramanca mücadeleyi anlatan bir müze. Giriş ücretsiz.

7. Karkamış Antik Kenti

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Fırat'ın battı kısmında bulunan ve bir kısmının Suriye topraklarında yer aldığı Karkamış Antik Kenti, M.Ö 1000 yılına yani Erken Bakır Çağına ışık tutuyor. ''Gaziantep'te nereyi gezmeliyim?'' diye düşünenlerin kesinlikle görmesi gereken yerler arasında bulunan bu antik kent, şehrin merkezine 70 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Burada yapılan kazılarda çıkartılan eserler ise Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor.

AdresÇarşı, 27880 Karkamış/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Cerablus sınırına yakın bölgedeki üzerinde çalışmaların hala devam ettiği, antik bulguların dikkatinizi çekeceği antik kent fırsatınız olursa gezmenizi öneririm

👤 Tarih sevenlere buraya gelmelerini tavsiye ediyorum.

8. Zincirli Bedesten

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Gaziantep'e gelen turistlerin en çok gezdiği yerler arasında bulunan Zincirli Bedesten, 18. yüzyıldan beri ayakta kalmayı başarabilen sayılı bedestenler arasında bulunuyor. Antepliler tarafından Kara Basamak Bedesteni olarak da adlandırılan bu tarihi çarşı, baharat, yöresel ürünler ve el işliğinden yapılan eşyaları bulabileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0342) 211 12 00
Saat08:00-19:30
AdresŞekeroğlu, Alaüddevle Sk. No:30, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Antep’e gelipde burayı görmeden gitmek olmaz.

👤 Tarihi bir kapalı çarşı görülmeye değer 😊 alışveriş konusunda çok uygun.

9. Zeugma Mozaik Müzesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Dünya'nın 2. büyük mozaik müzesi olan ve bu sebeple hem yerli hem de yabancı birçok turistin ilgisini çeken Zeugma Mozaik Müzesi, özellikle ''Çingene Kızı'' mozaiği ile biliniyor. Oldukça büyük bir alana sahip olan bu müze, tarih severlerin kesinlikle Antep'te görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0342) 325 27 27
Saat08:30-17:00
AdresMithatpaşa, Hacı Sani Konukoğlu Blv., 27500 Şehitkamil/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Çok güzel bir müze mutlaka görülmesi gerekiyor. Gaziantep'te böyle bir müzenin bulunuyor oluşuna çok sevindim. Müze adı itibari ile mozaik müzesi. Çok büyük mozaikler den oluşuyor. İçi çok güzel dekore edilmiş.

👤 Kesinlikle uğranılması gereken bir müze, resmen tarihte yolculukta gibisiniz. Eserler kendine hayran bırakıyor. Bu değerlerin günümüze taşınması ve sunulması için verilen emekler takdire şayan. Antep ziyaretinin olmazsa olması.

10. Yesemek Açık Hava Müzesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Yesemek Açık Hava Müzesi, Hititler zamanında taş ocağı olarak kullanılmış. Zamanının en büyük taş ocağı olan bu antik kentte, taşlardan yapılmış birçok eser bulunuyor. Gaziantep'e geldiğinizde kesinlikle görmeniz gereken bu tarihi yer, İslahiye'de bulunuyor.

Telefon(0342) 875 10 55
AdresYesemek, 27800 İslahiye/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Harika bir yer. Manzarası güzel. Hititlere ait tek açık hava heykel atölyesi.

👤 Ön Asya’nın en eski sanat atölyesi. Burada bazalt taşını akıllıca işleyip Hitit kentlerine götürmüşlerdir. Yapılan eserlerde dağ tanrıları, tanrıçalar, kanatlı aslanlar, sfenkslerden oluşan 300ün üzerinde heykel mevcut.

11. Pişirici Mescidi ve Kasteli

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Dünya üzerinde sadece Gaziantep'te görebileceğiniz kastellerden biri olan Pişirici Mescidi ve Kasteli, Selçuklular zamanından kalma. Suyun taksim edildiği yer anlamına gelen kasteller, şehre yağan yağmur ve kaynak sularının biriktirilerek herkese dağıtılması amacıyla oluşturulmuş. Gaziantep'te ilginç yerleri keşfetmek isteyenlerin kesinlikle görmesi gereken bu kastel, loş ışıklar altında geçmişe götürüyor.

Adresİncili Pınar, Şahinbey, 27090 Şehitkamil/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Orijinal eski çağlardan şu geliş ve gidiş yerleri korunmuş.. hayranlık uyandıran bir yapı, başka şehirlerde benzeri yok.. ayrıca müze ücretsiz..

👤 Tuvalet, banyo, okul, mescit hepsi bir arada. Hayretle izledim. Şehir merkezine ve diğer turistik mekanlara yakın bir konumda.

12. Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olmasıyla dikkat çeken Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 2002 yılından beri ziyaretçi çekiyor. Hayranlar alemine meraklı olanların veya çocuklarıyla Gaziantep'i gezmek isteyenlerin gitmesi gereken yerler arasında bulunan bu hayvanat bahçesinde 4000 hayvan yer alıyor. 250 farklı türe ev sahipliği yapan bu hayvanat bahçesi, 1000 dönümlük bir alanda yer alıyor.

Telefon(0342) 360 58 40
Saat08:00-17:00 Cmt-Paz: 08:00-17:30
AdresYamaçtepe, Burç Ormanı İçi, 27410 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Burası Türkiye'nin en büyük dünyanın ise 4. en büyük hayvanat bahçesi. Her ne kadar hayvanların kapalı alanda sergilenmesi bizi üzse de bu hayvanları nesli tükenmeden görmek sevindirici.

👤 Çok büyük bir yer gerçekten biz hızlı hızlı gezmemize rağmen 3 saatte bitti, kelebek bahçesine aşık olduk mutlaka oraya girmelisiniz.

13. Gaziantep Arkeoloji Müzesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Gaziantep ve bölgesinde bulunan tarihi eserlerin sergilendiği Gaziantep Arkeoloji Müzesi, şehrin gezilmesi gereken müzeleri arasında yer alıyor. Nesli tükenen Maraş filinin iskeletlerinin sergilendiği bu müze, Geç Hitit dönemine kadar çıkartılan eserlere sahip.

Telefon(0342) 324 88 09
Saat10:00-17:00
Adresİncili Pınar, 27090 Şehitkamil/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Görülmesi gereken bir müze. Müze kartla giriliyor. Gaziantep'in tarihini paleolitik çağdan başlayarak özet bir şekilde sergilemişler.

👤 Türkiye'deki arkeoloji müzelerinde bence ilk 3 e girer. Tasarımı rotası çok güzel. İçerisinde başka yerde göremeyeceğiniz eserler mevcut.

14. Kurtuluş Camii

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

1892 yılında Valide Meryem Kilisesi olarak inşa edilen ve daha sonra uzun yıllar boyunca cezaevi olarak kullanılmış tarihi bir yapıdır. 1980 yıllarında camiye çevrilen bu yapının çan kuleleri yarıya kadar yıkılarak yerine minare yapılmış. Hem tarihi hem de mimari olarak dikkat toplayan bu camii, Gaziantep'te görmeniz gereken yerlerden biri.

AdresTepebaşı, Cami Sk. No:10, 27010 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Kiliseden camiye çevrilmiş bir yapı. Kesinlikle gidip görmenizde fayda var. Mimarisi çok güzel. İçeride de gönüllü olarak çalışan bir amca var o da bilgilendiriyor, sağ olsun.

👤 Kiliseden döndürme bir cami, mimari olarak oldukça estetik bir bina. Çok güzel fotojenik bir yapısı var. Merkezi yerlere çok uzak da değil mutlaka bir gidip görün gezin derim.

15. Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Yemek kültürüyle ön plana çıkan Gaziantep, Türkiye'nin ilk mutfak müzesi olan Emine Göğüş Mutfak Müzesi'ne sahip. Şehrin mutfak kültürünün tanıtıldığı bu müze, özellikle gastronomi alanıyla ilgilenenlerin kesinlikle gezmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0342) 232 66 16
Saat08:30-17:30
AdresKaragöz Mh., 27240 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Gaziantep'e gelmişken mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Sizi eskilere götürüyor. Birbirinden güzel parçalardan oluşmuş mutfak eşyaları var. Eşyalar ile katkı sağlayan bir çok kişiye teşekkürlerimi sunarım.

👤 Yaşayan kültürleri çok seviyorum, önemsiyorum. Koyup giden nurlar içerisinde uyusun. Eskiler de nezafet varmış. Yaşasın kültürel mirasa sahip çıkanlar...

16. Kaleoğlu Mağarası

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Bir zamanlar taş ocağı ve ahır olarak kullanılan Kaleoğlu Mağarası, şimdilerde turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alıyor. Tarihte yolculuk yapabileceğiniz ve Gaziantep'e özgü lezzetleri tadabileceğiniz bu mağara, otantik havasıyla da giden herkesi büyülüyor.

Telefon0532 255 53 93
AdresKaragöz, Gümrük Cd. No:4, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Gaziantep kalesi yakınında ilginç bir mağara. Hana girdikten sonra biraz ilerlediniz mi mağara girişine ulaşıyorsunuz. Mağara içine giriş ücretsiz. Mağara içerisindeki kafede çay kahve içme olanağınız var

👤 Dışarısı çok sıcak olmasına rağmen içerisi çok serin ve çok otantik kahveleri çok güzel 👍😋💫

17. Gaziantep Atatürk Anı Müzesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı bu ev, dönemin eşyalarıyla birlikte sergileniyor. Atatürk'ün kullandığı bütün eşyaların sergilendiği bu müze, Mustafa Kemal'in Gaziantep Bey mahallesine nüfusunu kaydettirmesine teşekkür olarak hazırlanmış. Gaziantep'te gezmeniz gereken yerler arasında bulunan bu müze, içeri girdiğiniz andan itibaren sizi geçmişe götürüyor.

Telefon(0342) 211 12 00
Saat08:30-17:30
AdresBey Ali Özalgan Sokak No:4, 27010 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 O ruhu içinizde yaşamak istiyorsanız, Atatürk'ün anılarının bulunduğu bu müzeyi ziyaret etmelisiniz. İçerideki müzikler sizi o ana götürüyor.

👤 Mutlaka görülmeli. Değerli Atamızın kullandığı şahsi eşyaların orijinalleri bulunuyor.

18. Hamam Müzesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

1577 yılında yapılan Paşa Hamamı, Osmanlı mimarisine ve hamam kültüre dair birçok bilgi sunuyor. 2015 yılında yenilerek müze olan bu mekan, bal mumu heykellerle yapılan canlandırmalar sayesinde dönemin geleneklerine önemli bir ışık tutuyor.

Telefon(0342) 211 12 00
Saat08:30-17:30
AdresKaragöz, Sadık, Mehmet Dai Sk. No:20, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Gaziantep'in hamam kültürünü çok iyi anlatan bir müze. Yeri güzel ve kolay bulunur.

👤 Gaziantep Kalesi’nin yanı başında yer alan, Osmanlı hamam mimarisi ve kültürünün en güzel örneklerinden birisi, hamam kültürünü en canlı örnekleriyle görmek istiyorsanız muhakkak gitmelisiniz..

19. Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoroması Müzesi

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoroması Müzesi, kurtuluş mücadelesi sırasında Antep halkının emeklerini anlatıyor. Cephede ve şehirde halkın yaşadığı zorlukları en iyi şekilde gözler önüne seren bu müze, tarih sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0342) 211 12 00
Saat08:30-17:30
AdresSeferpaşa, Derekenarı Cd No:39, 27080 Şahinbey/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Bir yeri tanımanın, tarihini anlamanın en iyi yolu müzelerini gezmektir.. Bu anlamda burasıda yaşananları gerçekten iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayacak bir müze.

👤 Yurdumuzun düşman işgalinden nasıl kurtarıldığı destanını görsel ve duyusal bir daha yaşatıyor. Panoramanın özellikle panoramik savaş sahnelerini gösteren üç boyutlu bölümü çok etkileyici

20. Tarihi Gümrük Hanı

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

1878 yılında yapılmış olan Gümrük Hanı, Osmanlı zamanında yolcuların konaklaması için inşa edilmiş tarihi bir yer. Tek avluya ve iki kata sahip olan bu han, şimdilerde el sanatlarının sergilendiği bir ''Yaşayan Müze''.

AdresÇakmak, Kadı Osman Sk. No:0, 27080 Şehitkamil/Gaziantep

Google Yorumları

👤 Kale civarında küçük ve sevimli bir han, "yaşayan müze" olarak tanımlanmaktadır. İki katlı, içinde kafe ve hediyelik eşyalar satılan dükkanlar var.

👤 "Yaşayan müze" denildiği gibi gerçekten... Bu yapıların sanatla, emekle, el işçiliğiyle buluşması muntazam bi güzellik ortaya çıkarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gaziantep'in Meşhur LezzetleriGaziantep'in En İyi Otelleri
Gaziantep Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gaziantep'te 1 günde ne yapılır?

Gaziantep'te 1 günde gezebileceğiniz yerler arasında; Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten, Şahinbey Savaş Müzesi, Gümrük hanı, Hamam Müzesi ve Gaziantep Kalesi Antep'te 1 günde görebileceğiniz yerlerdir.

Gaziantep nereleri gezilir?

Gaziantep'te gezilecek yerler arasında; Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep Kalesi, Zeugma Antik Kenti, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Rumkale, Şahinbey Milli Mücadele Müzesi, Karkamış Antik Kenti, Zincirli Bedesten, Zeugma Mozaik Müzesi, Yesemek Açık Hava Müzesi, Pişirici Mescidi Ve Kasteli, Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Kurtuluş Camii, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kaleoğlu Mağarası, Gaziantep Atatürk Anı Müzesi, Hamam Müzesi, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoroması Müzesi ve Tarihi Gümrük Hanı Gaziantep'te görülmesi gereken yerlerdir.

Gaziantep merkezde nereler gezilir?

Gaziantep merkezde gezilecek yerler arasında; Tantani Camii, Zincirli Bedesten, Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Boyacı Camii ve Şehit Kadınlar Anıtı Antep merkezde görmeniz gereken yerlerdir.

Gaziantep'te en çok ne yenir?

Gaziantep'te en sevilen lezzetler arasında; baklava, beyran, lahmacun, küşleme, nohut dürüm ve kahke şehrin en çok yenen yemekleridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.