Dünyanın En Değerli 20 Köpek Cinsi!

Dünyanın en değerli köpek cinsleri arasında çok ilginç köpekler bulunuyor. Bazıları yatağınıza alıp uyumak isteyeceğiniz kadar tatlı olabilir. Bazıları ise yanına bile yaklaşmaktan korkacağınız kadar devasa... Gelin bu cinslere hep birlikte göz atalım.
Dünyanın En Değerli 20 Köpek Cinsi!

Herkes bir yavru köpek sahibi olmak ister. Türkiye'nin her yerindeki barınaklardan yavru köpekleri sahiplenebiliriniz. 

Ancak! Eğer bu değerli köpeklerden birine sahip olmak istiyorsanız size ücretsiz vermeyeceklerini bilmeniz gerekir.. Tüm belgeleri ve istenen özellikleriyle safkan bir köpek arıyorsanız, genelde pahalı etiket fiyatına katlanmanız gerekir. Bu üzücü bir durum çünkü hayvanların satışını hoş karşılamıyoruz. Çünkü onlar evimizde kullandığımız masa veya sandalye değiller. Ama ne yazık ki böyle bir gerçek var. 

sevimli kopek


20. Alman Kurdu

Bu mükemmel köpekleri, genelde polis köpeği olarak biliriz. Zeka ve atletik özellikleri dikkate alındığında bu hiç de şaşırtıcı değil. 

alman-kurdu.jpg


19. Chow Chow (Çin Aslanı)

Aslen Çinli olan bu köpek ırkı, oyuncak ayı görünümüyle insanların gönlünde taht kurmayı başarıyor. Sahiplerini aşırı koruma eğilimi göstermeleri onların ne kadar zeki olduğunu göstermekte.

chow-chow.jpg


18. Samoyed

Tamamen beyaz bir Husky gibi görünmektedir. Kulak şekilleri oldukça tatlı duruyor. Son derece sevecen ve nazik davranırlar. Yani bazı insanların bile yapamadığını yaparlar:) Onlar çocuklara, yaşlılara ve engelli insanlara karşı duyarlı varlıklardır.

samoyed.jpg


17. Lowchen

"Küçük Aslan" olarak tabir edilen Lowchen, dünyada türü en az sayıda olan köpek ırkı olarak kabul edilir. 70'lerde dünya üzerinde sadece 65 örneği bulunmaktaydı. Oldukça zeki olduklarından eğitilebilirler.

lowchen.jpg


16. Saluki (Gazal Tazısı)

"Uzun Çocuk" olarak anılan bu ince köpekler, etkileyici görünüme sahiptir. Hızları ile bilinmektedir. Çok enerjikler ve çok fazla sayıda günlük egzersiz yapmaktadırlar.

saluki.jpg


15. Firavun Tazısı

Anubis'i anımsatan kulaklarıyla Firavun Tazıları hızlı, zarif ve çok eğlencelidirler. Genelde diğer köpeklerle birlikte yaşamayı severler. Onlar büyük atlayıcılardır. Bu yüzden çitlerin yeterince yüksek olduğundan emin olunuz. Aynı zamanda bağımsız olmaya eğilimlidirler. Ancak iyi bir şekilde eğitilirse mükemmel bir evcil hayvan olabilirler.

firavun-tazi.jpg


14. Tibet Mastifi

Kocaman görünüşleriyle şişko kalıplarıyla, tam bir bekçi köpekleridir. Doğaları gereği oldukça yumuşaktırlar. Ancak hiçbir şeyden korkmamak için de oldukça büyüklerdir. Bu köpekler çok yemek yerler. Mama konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Almayı düşünüyorsanız bunu da göz önünde bulundurmalısınız.

tibet-masiff.jpg


13. Portekiz Su Köpeği

İsminin de ima ettiği gibi, bu köpekler yüzmeyi pek severler. Perdeli ayaklarıyla çıp çıp yüzerler. Onlar sakin ve zekidir. Ayrıca mükemmel bir aile arkadaşlığı yaparlar. Obama'nın tercih ettiği köpek cinsidir.

su-kopegi.jpg


12. İrlanda Kurt Köpeği

Bu tür 160 kilodan fazla hatta bazen 70 cm yüksekliğe ulaşabiliyor. Avlanmak için çok büyüklerdir. Ancak genellikle sakin ve yumuşaklardır. Eğer sahip olmak isterseniz çok yediklerini unutmayın deriz.

irlanda-kurt-kopegi.jpg


11. Eski İngiliz Çoban Köpeği 

Güçlü ve iyi huyludurlar. Daha önce hayvan sürmek için kullanılmaktaydı. Evcil hayvan almak isteyenlerin ilk tercihleri arasındadır.

coban-kopegi.jpg


10. Akita

Bu köpekler, Japonya'da bulunmaktadır. Onların sevimli ve farklı görünüşleri vardır. Güzel tüyleri ve kuyruklarıyla bilinmektedirler. Yabancılara bile sevgiyle yaklaşırlar.

akita.jpg


9. Chinese Crested Hairless

Görünüşleriyle benzersizlerdir. Küçük atlara benziyor hatta biraz da David Bowie'nin Labirent'teki karakterini anımsatıyor. Köpek gösterilerini izlerseniz, neredeyse her yerde bu türden köpek görebilirsiniz.

chinese-crested-hairlers.jpg


8. İngiliz Bulldog

Doğal olarak huysuz görünen ifadeleri sizi kandırmasın. Onlar oldukça sevgi doludur. Çok kaslı ve şişmandırlar. Oldukça cesur hayvanlardır. 

ingiliz-buldog.jpg


7. Siyah Rus Terrier

Teknik olarak gerçek bir terrier değildir. Nadir köpek ırklarından biridir. 1940'ların sonlarında eski SSCB'de askeri iş amaçlı yetiştirilmişlerdir. Kendine güvenen tavırları vardır. 

siyah-terrier.jpg


6. İtalyan Mastiff 

Cane Corso olarak bilinen bu köpekler aşırı gelişmiş bir boğa gibi görünmektedir. Ancak son derece uysal ve şefkatlidirler. Oldukça kolay eğitilebilir oldukları onların değerli olmasına yetecek nedenlerden biridir.

italyan-mastiff.jpg


5. Bedlington Terrier

Bu köpekler, garip bir dış görünüşe sahiptirler. Bir çeşit kuzuyu anımsatan bu köpekler kimilerine göre çok tatlı, kimilerine göre itici görünüşe sahiptir.

bedlington-terrier.jpg


4. Aziz Bernard

Onlar gerçekten şişmanlar, bazen 250 kilodan fazla olacak şekilde büyüyebilirler. Bu yüzden bu köpeği almanızı önermeyiz. Evde beslemek pekte mümkün gibi durmuyor.

aziz-bernard.jpg


3. Rottweiler

Başta bir polis ya da askeri havyan olarak bilinen bu köpekler, sadık ve sevgi doludurlar. Ancak 130 kiloya kadar büyüyebilirler. Bu yüzden onlar ev için ideal bir bekçi köpeği olabilirler.

rottweiler-001.jpg


2. Kerry Blue Terrier

İrlandalı Mavi Terrier olarak da bilinen bu köpekler koyu mavi tonlara sahiptir. Son derece enerjik ve insanlarla dayanışma içinde olsalar da, bazen diğer köpeklerle iyi geçinmek için biraz fazladan eğitime ihtiyaç duymaktadırlar.

kerry-blue-terrier.jpg


1. Landseer

İngiliz ressam Sir Edwin Henry Landseer'den sonra isimlendirilen bu cins son derece huzurlu ve sevgi dolu bir doğaya sahiptir.

landseer.jpg


Önerilen İçerik; En İyi Koruma Köpekleri

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum