Emrah Serbes Kimdir

Müptezeller isimli kitabı dikkatleri üzerine çeken Emrah Serbes, 1981’de Yalova’da dünyaya geldi.
Emrah Serbes Kimdir

Emrah Serbes Biyografisi

Lise eğitiminden sonra önce Akdeniz Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği eğitimi alan 36 yaşındaki Emrah Serbes, daha sonra ise Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde tiyatro eğitimi aldı. Öğrencilik yıllarında çeşitli gazetelerde söyleşileri yayınlanan Emrah Serbes, aynı zamanda muhabirlik de yaptı.

2006’da Her Temas İz Bırakır isimli romanı ile yazarlık dünyasına adım attı. Kitap Ankara Cinayet Büro’da çalışan Behzat isimli bir amirin yaşadıklarını anlatıyor. Behzat eşinden boşanmıştır ve kızı Berna ile de arası pek iyi değildir. Berna’ya doğum gününde sürpriz yapmak isterken onun ölüm haberini alır ve kendini asla affetmez. Behzat bu kez kızının canına kıyanların peşine düşer. Kitabın aynı zamanda, Behzat Ç isminde dizisi çıktı. Dizinin senaristliğini de üstlenen Emrah Serbes, diziden sonra birkaç filmin de senaryo ekibinde yer aldı.

Daha sonra Şen Profesörler: Metaforla Saadet olmaz isimli kitabını yayınlandı. Say yayınlarından çıkan kitap Ahmet İnam ve Cengiz Güleç ile yaptığı söyleşilerden oluşuyor. 2008’de ise Son Hafriyat isimli polisiye romanı piyasaya çıktı. Kitap, Cinayet Büro Amiri Behzat’ın maceralarını kaldığı yerden devam ettiriyor. 2009’da ise kısa hikayelerden oluşan Erken Kaybedenler isimli kitabı çıktı. Her hikayesi birbirinden güzel olan kitabın, Üst Kattaki Terörist bölümü aynı zamanda tiyatrolaştırılmıştır. Daha sonra ise Hikayem Paramparça isimli kitabı çıktı. Kitap Afilli Filintalar isimli sitede yazdığı metinlerden oluşuyor.

2014’te ise Deliduman isimli kitabı piyasaya çıktı. Kitap Gezi Olayları sırasında yaşanları anlatıyor. Emrah Serbes Twitter adresinden yaptığı duyuru ile 2 sene boyunca boks yapacağını ve bu süre zarfında yazarlık yapmayacağını duyurdu. Aynı zamanda katıldığı bir televizyon programında Behzat Ç’nin bir sezonluk bölüm metinlerinin hazır olduğunu fakat yayınlamak için kanal bulamadığını belirtti.


Behzat Ç'nin Yazarı Emrah Serbes'ten Cinayet İtirafı

şortlu kıza saldıran ercan kızılateş


Başarılı yazar 28 Eylül 2017 yılında, Twitter üzerinden yaptığı itirafta 2 kişinin öldüğü bir kazaya karıştığını ve teslim olacağını açıkladı. 

Emrah Serbes Kitaplar :

  • 2006 - Her Temas İz Bırakır
  • 2006 - Şen Profesörler: Metaforla Saadet Olmaz
  • 2008 - Son Hafriyat
  • 2009 - Erken Kaybedenler
  • 2012 - Hikâyem Paramparça
  • 2014 - Deliduman
  • 2016 - Müptezeller

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.