Ege Kökenli Kimdir

Kamera karşısına ilk kez En İyi Arkadaşım isimli dizi ile geçen Ege Kökenli, 20 Mart 1993'te İstanbul'da dünyaya geldi.
Ege Kökenli Kimdir

Ege Kökenli Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen Ege Kökenli, kamera karşısına ilk kez En İyi Arkadaşım isimli dizi ile geçti. Bilgi Üniversitesi'nden mezun olan Ege Kökenli, usta oyuncu Çetin Tekindor'dan oyunculuk eğitimi almıştır. Ufak yaşlardan itibaren oyunculuk yapmaya başlayan Ege Kökenli, günümüzde Güneş'in Kızları isimli dizide rol almaktadır. 

 

egee.jpg

 

2006'da Anadolu Kaplanı isimli dizide Gizem karakterini canlandırdı. Dizi, kendi emekleriyle çalışıp bir yerlere gelen Osman isimli bir adam ile ailesinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Çetin Tekindor, Beste Bereket, Ayşenur Yazıcıoğlu, Burçin Orhon ve Hamdi Alkan yer aldı. Daha sonra ise Yahşi Cazibe isimli dizide Itır karakterini canlandırdı. Dizi, İstanbul'a çalışmak için gelen Cazibe isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Aslıhan Gürbüz, Hakan Yılmaz, Gökçe Özyol ve Hande Katipoğlu yer aldı.

 

egeee.jpg

 

Genç oyuncu 2013'te Çalıkuşu isimli dizide Mari karakterini canlandırdı. Dizi, birbirlerine aşık olam Kamuran ve Feride'nin yaşadığı aşkı anlatıyor. Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan dizinin başrollerini Fahriye Evcen ve Burak Özçivit paylaştı. 2015'te ise sevilen gençlik dizisi Güneş'in Kızları'nda Melisa karakterini canlandırdı. Dizi, ikinci evliliğini yapan Güneş isimli bir kadının yaşadıklarını ve yeni evinde kızlarının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Evrim Alasya, Emre Kınay, Hande Erçel, Tolga Sarıtaş, Berk Atalan, Burcu Özbek ve Miray Akay yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Güneşin Kızları-2015
  •  Çiçek -2014
  •  Çalıkuşu-2013
  •  Öğretmen Kemal -2010
  • Yahşi Cazibe-2011
  •  Anadolu Kaplanı-2006
  •  En İyi Arkadaşım-2004

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.