Ebu Cehil Kimdir? Ebu Cehil Nasıl Öldü ve Hakkında Bilgiler

Mekke’nin eski liderlerinden biri olan Ebu Cehil, fazlasıyla merak ediliyor. İşte Ebu Cehil Kimdir? Ebu Cehil Nasıl Öldü gibi soruların yanıtı ve Hakkında Bilgiler.
Ebu Cehil Kimdir? Ebu Cehil Nasıl Öldü ve Hakkında Bilgiler

Hz. Muhammed ve Müslümanlara karşı hakarette bulunan Ebu Cehil, yaptığı hareketlerle tanınmayı başarmıştır. Bu yazımızda ise sizler için Ebu Cehil’in biyografisini hazırladık. İşte Ebu Cehil Kimdir ve Ebu Cehil hakkında detaylı bilgi.


Ebu Cehil Kimdir?

Ebu Cehil Kimdir

556 yılında Mekke’de doğan Ebu Cehil’in gerçek adı Amr bin Hişam’dır. Müslümanlara karşı yaptığı kötü davranışlar ve hakaretler nedeniyle Hz. Muhammed tarafından kendine Ebu Cehil ismi verildi. Bu ismin karşılığı Türkçe’de Cahilliğin Babası anlamına gelmektedir. Haris bin Hişam ile Ayyaş bin Ebu Rebî'a ile kardeş olan Ebu Cehil, Kureyş kabilesi içerisinde yaşayan insanlar tarafından Ebu’l-Hakem olarak yani Bilgeliğin Babası adında tanımaktaydı.

Ebu Cehil, o dönem yavaş yavaş yayılmaya başlayan İslam dini için büyük tehlike arz ediyordu. Kötü davranışlarından dolayı diğer insanlar kendisinden korkuyordu. Kendi kabilesinde Mahzumoğullarının üyesi olan Ebu Cehil, Hz. Muhammed’e teslim olmadan önce Mekke’nin lideriydi. Amr, Muhammed’i hiç sevmezdi ve karşılaştığı zamanlarda kendisiyle alay ederdi. Kervanlarıyla şehir şehir gezmeyi seven Ebu Cehil’in hurmaya, süte ve kırmızı ete karşı alerjisi vardı. Sabırsız ve sert kişiliğiyle tanınan Amr’ın İkrime isimli bir çocuğu vardı. Bir süre sonra İkrime İslam dinine geçmiştir.

Kabilesinde olan bir kişi eğer İslam dinine geçerse diğer kişilerle beraber dalga geçilir ve gözlerinde önemsiz insana dönüşür. Buna ek olarak dönemin tüccarları da İslam dinine mensub olursa o kişiden mal alınmazdı. Böylelikle tüccarın malları elinde kalarak fakirleşmesi sağlanırdı. Amr, genellikle yoksul insanlara zarar verir, yanında dolaştırdığı arkadaşlarının da yapmasını söylerdi.

Kureyş kabilesinde çalışan köleler eğer İslam’a geçerse günlerce dövülür, kırbaçlanır, aç ve susuz bırakılırdı. Ebu Cehil, İslam dininde olan Harithah bint al-Muammil isimli köleyi döverek kör yapmıştır. Müslüman olan Sümeyye bint Habbât’ı kendi evinde mızrak saplayarak öldürmüştür. Bu ölüm İslam dininin ilk şehit’i olarak söylenmektedir.

Çoğu kişi verilen cezalara dayanamayıp İslam dininden geri döndüklerini söylese de çoğu kişi gizlice ibadetlerini yerine getirmiştir.


Ebu Cehil Nasıl Öldü?

Ebu Cehil Nasıl Öldü

Sa'd bin Muaz ve Ümeyye bin Halef ikilisi Mekke şehrine ziyarete geldiler. Burada Ebu Cehil ile aralarında tartışma çıktı ve Ebu Cehil’in ticaret yolunu kesebileceğini söyledi. Bedir Muharebesi yapıldığı sırada iki erkek kardeş Ebu Cehil’i yaraladı. Bir süre yaralı şekilde bekleyen Amr, Abdullah bin Mesud tarafından kafası kesilerek öldürüldü. Cesedi ise kör kuyuya atılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.