Geçmenin Yürek İstediği Dünyanın En Sıra Dışı Yolları

Görüntüleriyle insana şaşkınlık veren bir o kadar tehlikeli bu yollardan geçmek gerçekten cesaret ister. İşte dünyanın en korkunç ve sıra dışı yolları...
Geçmenin Yürek İstediği Dünyanın En Sıra Dışı Yolları

Dünyanın En Korkunç Yolları

Genel olarak hayatınızda cesaretli ve risk alan bir yapınız mı var? Yoksa mantıklı düşünüp karar vererek mi hareket edersiniz? Sizler için hazırladığımız bu içerikte görecek olacağınız yollardan pek geçmek istemeyebilirsiniz. Fakat insanlar bazen bu ilginç ve bir o kadar da korkunç yollardan zorunlu olarak geçmektedirler.

İşte geçmenin yürek istediği dünyanın en korkutucu ve ilginç yolları;

1. Japonya / Eshima Ohashi köprüsü

dünyanın korkunç yolları

Japonya da ki Eshima Ohashi köprüsü Nakaumi gölü üzerinde bulunuyor. Altından gemilerin geçmesi için oldukça dik açıyla yapılmıştır.

2. Norveç / Molde

dünyanın korkunç yolları

Dünyanın en tehlikeli yolu olarak Norveç’in Molde ve Kristiansund şehirleri arasındaki sahil yolu gösterilir. Bu yol keskin virajlar, yola vuran dalgalar ve rüzgâr nedeniyle sürücülere zorlu dakikalar yaşatır. Görüntüleri sosyal medyada rekor kırıyor. Bu yolla ilgili en korkutucu bilgi ise yolda manzarayı izleyen bir turistin öldüğüdür. Yetkililer özellikle turistleri bu bölgede yaşanan fırtınalardan dolayı uyarmaktadırlar.

3. Stelvio Geçidi

dünyanın korkunç yolları

En sıra dışı yollardan bir tanesi de Alplerde yer alan Stelvio geçididir. Bu yol deniz seviyesinden tam 2757 metre yükseklikte olduğu için oldukça korkutucu bir görüntüsü vardır. Ama manzarası müthiştir.

4. Şili / Los Caracoles

dünyanın korkunç yolları

Şili ve Arjantin arasındaki bu geçit "Los Caracoles" olarak adlandırılmış. Yılın büyük bölümünde kar ve buz kaplı olan bu yolu kamyonların yanı sıra, "çift katlı" turist otobüsleri de kullanıyor.

5. Skippers Kanyonu

dünyanın korkunç yolları

Queenstown yakınlarındaki Skippers Kanyonunda yolculuk etmek ise bir hayli ürkütücü.1000 km uzunluğundaki bu yol, 3500 metreden fazla yükseklikte 7 farklı geçidi barındırmaktadır.

6. Filipinler / Halsema Yolu

dünyanın korkunç yolları

Halsema otoyolu ise Filipinlerdedir. Manzarası müthiş yolculuk etmek iste korkutucudur. Filipinler'de popüler duraklardan biriymiş yol aynı zamanda.

7. Çin / Tianmen Dağ Yolu

dünyanın korkunç yolları

Dünya'nın en korkunç ve bir o kadar da ilginç yolları arasında yer alan Çin de bulunan Tianmen Dağ yolu, tamı tamına 11 kilometre uzunluğunda ve toplamda 99 keskin viraja sahiptir.

8. Florida / Overseas Karayolu

dünyanın korkunç yolları

Amerika Birleşik Devleti'nin Florida eyaletinde yer alan Overseas Karayolu, toplamda 180 kilometre uzunluğa sahiptir. Adının Karayolu olmasına bakmayın, denizin üzerinde bulunan bu yol gerçekten de ilginç ve bir o kadar da ilgi çekici.

9. Kaliforniya / Cabrillo Yolu

dünyanın korkunç yolları

Bir ABD eyaleti olan Kaliforniya da bulunan Eyalet Yolu olarak da bilinene Cabrillo Karayolu, Bixby Köprüsü üzerinde yer almaktadır. Köprünün manzarası bazı insanlara oldukça hoş gelse de bazılarına göre fazlasıyla korkutucu olarak yorumlanıyor.

10. Norveç / Trollstigen

dünyanın korkunç yolları

Genel olarak "Trol Merdiveni" olarak bilinen bu yol Norveç'de bulunmaktadır. 1936 yılında inşa edilen Trollstigen, 55 kilometre uzunluğu sahiptir. Bu ilginç yol toplamda 11 keskin viraja sahiptir.

Benzer İçerik Önerileri
En Güzel ve En İlginç 13 KöprüsüDünyanın En Güzel 15 Şehri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.