Dünya Üzerindeki Tehlikeli 10 Yer

Tarih tekerrür ettiğinden beri insanoğlu ya kendi kendini tehlikeye sokmuş ya da doğanın tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Sizler için düzenlediğimiz dünyanın en tehlikeli 10 yeri;
Dünya Üzerindeki Tehlikeli 10 Yer

ANTARKTİKA

Dünya üzerindeki en büyük kara parçalarından olan Antarktika’da kalıcı olarak kimse yaşamamaktadır. -90 derece soğuğu nedeniyle insan yaşamına müsaade etmemekte. Bazı bilim adamları ülkelerinin koruması son seviyede olan istasyonlarından orada yaşamaya çalışmaktadır.

ETİYOPYA – Danakil Çöküntüsü

Dünya’daki cehenneme örnek olarak gösterilen Danakil Çöküntüsü 60 derece sıcaklığa kadar ulaşmaktadır. Dünya’da yaşayabilmenin en zor olduğu yer olarak gösterilmektedir. 100 aşkın süredir erimiş halde bulunan bir lav gölü bu çöküntünün altındadır.

RUSYA – Karaçay Gölü

Worldwatch Endüstirisi tarafından dünyanın en kirletilmiş yeri olarak seçilmiştir. Bu nükleer bölgenin çevresinde 10 dakika ayakta beklemek bile size ölümcül dozda radyoaktif zehir bulaştırır. Rüzgarla birlikte taşınan radyoaktif tozlar çevrede nükleer santralden önce çevrede yaşayan yarım milyon insanı radyoaktiviteye maruz bırakmıştır.

BOLIVYA – Yungas Yolu

Yeryüzündeki yollar arasında en tehlikelisi olarak kabul edilir ve "ölüm yolu" olarak adlandırılır. 3600 metre yükseklikte olmasına rağmen çevresinde herhangi bir bariyer yoktur. Aşırı derecede sisli, yağmurlu ve dardır. Yolda günde ortalama 1 kişi yaşamını yitirmektedir.

HONDURAS – Sen Pedro Sula

Sen Pedro Sula’da suç oranı oldukça yüksektir. Geceleri bu şehirde dolaşmak tam anlamıyla ölüm riski demektir. Sen Pedro Sula’da günde ortalama 5 cinayet işlenmektedir.

BÜYÜK OKYANUS – Mariana Çukuru

Büyük Okyanus'un 11 kilometre altında bulunan Mariana Çukuru yeryüzüne göre bin kat daha fazla basınç bulundurmaktadır. Burada insan vücudu basınç yüzünden ezilir ve ciğerleri kısa bir süre içerisinde paramparça olur. Günümüze kadar hiçbir insan bu çukura dalış gerçekleştirmemiştir.

KAMERUN – Nyos Gölü

Sönmüş volkan kraterinin bol yağışlarla dolması sonucu oluşmuş zehirli bir göldür. Sürekli kaynamakta olan magma sonucu yer altından göle karbondioksit pompalamaktadır. Bu da gölde patlamalara ve püskürtmelere yol açmaktadır. Gölün 30 kilometre çevresindeki her canlı zehirlenmektedir.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETİ – Yellowstone Kalderası

Magmanın yer kabuğuna yükselip dışarı çıkamadığı zaman oluşturacağı korkunç basınçla patlayacağı düşünülen bir süper yanardağdır. Patladığı zaman milyonlarca ton döküntü ve zehirli gaz bir anda dünyanın çevresini sararak alt atmosfer tabakasını örtüp Güneş ışınlarının yeryüzüne ulaşmasını aylarca engelleyecektir ve böylece tüm dünya hayatını yok edebilecek zehirli bir volkanik kışa yol açacaktır.

FRANSA - Gouffre Berger Mağarası

Dünyanın en ölümcül çukuru olarak tabir edilen Gouffre Berger Mağarası 1 kilometre derinliktedir. Mağaranın tabanına kadar inmeyi başaranlar tarafından ‘yeraltındaki cennet’ ismi verilmiştir. Bu mağara şimdiye kadar 6 kişinin hayatına mal olmuştur.

DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ – Kivu Gölü

Kongo ve Raunda arasında bulunan bu göl, atık ve pisliklerle doludur. Şu ana kadar 2 milyon insan bu gölün pis suları ve yaydığı hastalıklar nedeniyle ölmüştür. Ancak buna rağmen insanlar halen bu gölde temizlik ve yıkma işlerini yapmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.