Bilgilerin Deniz Olduğu Dünyanın En Büyük Kütüphaneleri

Kütüphaneler bilgilerle doludur. Bir de buna mimari güzellikler eklenirse en mükemmeli ortaya çıkar. Sizler için en güzel kütüphaneleri derledik...
Bilgilerin Deniz Olduğu Dünyanın En Büyük Kütüphaneleri

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

Kütüphaneler, insanların her aradığına kolayca ulaşabileceği bilgi yuvalarıdır. Herkes hayatında bir defa da olsa kütüphaneye gitmiştir. Dünyada binlerce kütüphane bulunmaktadır. Ancak bazı kütüphaneler var ki, sadece sunduğu imkanlarla değil görüntüsüyle de insanı şaşkına çeviriyor.

İşte bilgilerin deniz olduğu en büyük kütüphaneler;

1. Kongre Kütüphanesi

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

ABD’nin Başkenti Washington'da bulunan ‘Kongre Kütüphanesi’ mükemmel görüntüsü ile her yıl birçok yerli ve yabancı ziyaretçinin akınına uğruyor. Kütüphanede yüzlerce dilden milyonlarca kitap, binlerce gazete küpürü, evraklar, milyonlarca harita bulunmaktadır.

2. Trinity College Kütüphanesi

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

İrlanda’nın en tarihi kültür merkezlerinden olan bu kütüphane 1592’de Dublin'de kuruldu. Kütüphanenin harika görünüşü görenleri hayrete düşürmektedir. 200 binin üzerinde tarihi kitabı barındıran kütüphanede farklı dillerde oluşturulmuş binlerce eser sergilenmektedir.

3. Kaliforniya Üniversitesi Kütüphanesi

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

ABD’nin büyük eyaletlerinden Kaliforniya’da bulunan bu yapı, dünyadaki en iyi teknolojik donanımlara sahip kütüphanelerdendir. İnsanlar ilk görüşte binanın gemiyi andırdığını düşünüyor. Kütüphane 1970’te ülkeye kazandırılmıştır.

4. Delft Üniversitesi Teknoloji Kütüphanesi

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

Hollanda’da yer alan bu kütüphane yaklaşık 18 yıl önce hizmete açılmıştır. Kütüphanede 900 bine yakın kitap yaklaşık 15 bin dergi ve bir de müze bulunmaktadır. Kütüphanenin görüntüsü ve büyüklüğü ziyaretçileri şaşkına çeviriyor.

5. İskenderiye Kütüphanesi

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

Şaheser niteliğindeki bu kütüphane Mısır’ın İskenderiye şehrinde kurulmuştur. Büyük İskender tarafından yaptırılan bu eser 2200-2300 yıllık bir maziye sahiptir. 10 yıllık bakım-onarım işlemlerinden sonra yeni haline kavuşturulmuştur.

6. Stuttgart Şehir Kütüphanesi

Dünyanın En Güzel Kütüphaneleri

Almanya’nın en prestijli kütüphanesi olarak kabul edilen bu yapı, çok enteresan bir görünüme sahiptir. Bina Romalıların tapınaklarını andırıyor. Kütüphanenin biçimi ‘kalp’ şeklindedir.

7. Bishan Halk Kütüphanesi

Dünyanın En Büyük Kütüphaneleri

Singapur’da bulunan bu halk kütüphanesi yaklaşık 4 bin metrekarelik sahayı içine almaktadır. Binayı farklı kılan unsurlardan birisi de her yerinin cam kaplama olması.

Benzer İçerik Önerileri
İstanbul'da Yer Alan Halk KütüphaneleriKitapseverler İçin Hazırlanmış Sosyal Ağlar

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum