Dostluk Sözleri | Dostunuzu Kardeş Gibi Hissettirecek Sözler

Dostluk sözleri içeriğinde en güzel dostluk sözlerinin yanı sıra birbirinden etkileyici, uzun ve anlamlı dostluk sözleri bulabilirsiniz.
Dostluk Sözleri | Dostunuzu Kardeş Gibi Hissettirecek Sözler

Dostluk İle İlgili Sözler

SıraSözDüşünür
1Gerçek bir dost, dünyanın geri kalanı dışarı çıktığında içeri giren kişidir.Walter Winchell
2Karanlıkta bir dostla yürümek, ışıkta yalnız yürümekten daha iyidir.Helen Keller
3Dost, seninle aynı düşmanlara sahip olandır.Abraham Lincoln
4Sessizlik asla ihanet etmeyen gerçek bir dosttur.Konfüçyüs
5Dost, kendine inanmayı kolaylaştıran kişidir.Heidi Wills
6Dost, senin hakkında her şeyi bilen ve seni hala seven kişidir.Elbert Hubbard
7Gerçek bir dost, sen batmadıkça asla yoluna çıkmaz.Arnold H.Glasgow
8Dostlar yaralı bir kalbe ilaç, umutlu bir ruha vitamindir.Steve Maraboli
9En iyi arkadaşın olduğunda işler asla bu kadar korkutucu olmaz.Bill Watterson
10Herkesin dostu, kimsenin dostu değildir.Aristo

Dostluk Sözleri

Gerçek dost gölge gibidir, eğilsen de doğrulsan da, düşsen de asla peşini bırakmaz.

Dostu olmayan insan en yoksul insandır.

Dost, yanında yüksek sesle düşünebildiğim kişidir.

Arkadaşınızın evinize sık sık gidin, çünkü kullanılmayan yolu çalılar bürür.

Dostluk illa yan yana diz dize olmak değildir. Asıl can cana kalp kalbe olmaktır.

"Dost, sana kendin olma özgürlüğü veren kişidir."
- Jim Morrison

Dostluk Sözleri

"En iyi dostun yanında olduğunda işler asla bu kadar korkutucu olmaz."
- Bill Watterson

"Ay, yalnızların konuşabileceği bir dosttur."
- Carl Sandburg

"Bir sadık dost, on bin akrabaya bedeldir."
- Euripides

Dostluk Sözleri

İyi bir arkadaşı olanın aynaya ihtiyacı yoktur.

Kendine dost olan, bilin ki herkese de dosttur.

Güvensiz dostluk olmaz, güven için de dürüstlük gerekir.

Yalnızca hava, ışık ve dostun varsa hiç üzülme.

Dost düğünde halaya, ölümde tabuta omuz verendir. Biz dostumuzun her daim yanındayız, ayrılmayız.

Dostluk Sözleri

Dostluk İle İlgili Güzel Sözler

Gerçek dostluk ve sevgi bazen en etkili ilaç oluyor. Moral, hastalıkların iyileşmesine büyük katkı verebiliyor.

Dost ise düşünme ver ömrünü gitsin. Dost değilse hiç bekletme yol ver gitsin.

Hiç bir zaman açıklama yapmamıza gerek yok. Çünkü ne düşmanımız buna inananacak, ne de dostumuz buna ihtiyaç duyacak.

Dostluğu, bir arada bulunmanın uzunluğu ile değil, düşünce ve duygu birliği ile ölçmeliyiz.

Zenginliktir dostluk aslında. Dostların varsa senden zengini yoktur bu dünyada. Paran da olmasa, en zenginisindir artık. Çünkü o dost senin en temiz kapındır. Temiz kapını kapatamazsın asla ona. Hep açıktır gerçek dostuna. Alır götürür senin tüm yorgunluğunu derdini sıkıntılarını. Bir bakmışsın ferahlamışsındır. İyi ki varlar. Hep var olsunlar yanımızda sonsuza dek.

Dostluk Sözleri

Başka türlü davranmak, açıkça gerekmiyorsa herkesle dost olmaya çalış ama kimseye teslim olma.

Dostlarınla öyle yaşa ki düşman olduğunda hakkında söyleyecek sözleri olmasın. Düşmanlarınla öyle yaşa ki arkadaş olduğunda yüzün kızarmasın.

Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun?

Ben dostun kokusunu uzak diyarlardan alırım ve onun gülüşünü nerde olsa tanırım. Ne mesafeler mesafedir dostunla ne de ayrılıkIar hüzünlü.

Kardeşini seçemiyorsun diyorlar yanlış. Dostlarımız bizim seçebildiğimiz kardeşlerimizdir. Sen benim en sevdiğim kardeşimsin. Allah bizi hiç ayırmasın en yakın arkadaşım dostum kardeşim. Seni çok seviyorum.

Dostluk Sözleri

Bu zamana kadar dost bildiğim insanlardan darbe aldım hep, yaralandı yüreğim. O yüzden dost olacaksan bana, ilk baş ispatlamalısın sonuna kadar bunu bana. Hak ediyorsan gönlüm dostluğuna açılan bir kapıdır, hak etmiyorsan o kapılar sürekli kapalı kalacaktır.

Fеdakâr olan insan, gönüldеn sеvеndir. Yürеkli olan insan, kеndini bilеndir. Umutlu olan insan, yaşamı sеvеndir. Unutmayan bir dost isе uğrunda ölmеyе dеğеndir.

Gerçek dostluk ve sevgi bazen en etkili ilaç oluyor. Moral, hastalıkların iyileşmesine büyük katkı verebiliyor.

Gerçek dostlar, iyi günlerinizde davet edince sizi ziyaret ederler, kara günlerinizde davetsiz gelirler.

Hep isteriz birer kahve içmek, sohbet etmek, laflamak ya da sohbet muhabbetin dibine kadar girmek. Hep isteriz ama karşımızdaki dostumuza güvenmek isteriz. Hep isteriz, ama gerçek dost görmek isteriz hep karşımızda.

Dostluk Kardeşlik Sözleri

Dostluk Sözleri

Her şeyini paylaşırsın dost dediğin kardeşinle. Bacı dersin dost gördüğün kişiye. Ama o bir an da ortadan kaybolur. Seni arayıp sormamaya başlar. Yine de beklersin yolunu, sevdiğin ve benimsediğin içindir hep bu. Değer bilmektir dostluk karşılık beklemeden.

Arkadaşlık her zaman gölge veren bir ağaçtır.

Savaşın en kanlı günlerinden biriydi. Asker, en iyi arkadaşının az ilerde kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada, başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti.

Dostluk Sözleri

En koyu mavilikleri avucuna, en içten mutlulukları gözlerine, en derin sevgileri kalbine bırakıyordu. Hep mutlu ol..

Gülerken herkes eşlik eder ya ağlarken. Başarılara herkes ortak olur, ya yenilgilere. Öyle bir dost edin ki; kötü gün kapını çalınca kapıya seninle beraber baksın.

Gönül, büyük umudu arayışından hiç vazgeçmedi. Bu arayıştan beri kurulan dostluklar hiçbir kötülüğe yenik düşmedi. Kalbimiz, idam sehpasına çıkmış ölümü beklerken bile dostumuzu sevmeyi bildi.

Baki dostluk adına nicе dilеklеr vardır. Ölümün dahi ayrılık sayılmadığı gönüllеr vardır. Mеsafеlеr araya sеt çеkmişsе nе çıkar. Sеvgidе birlеşеn yürеklеr vardır.

Dostu olmayan insan en yoksul insandır.

Dostluk Sözleri

Dostluk ağlamaksa, yüreğindeki acıyı paylaşmaksa, üzüldüğünde sıcacık bir kucaksa ve dostun için ateşe atılmaksa dünya durana dek dostumsun.

Dost vurulunca dеğil unutulunca kahrından ölürmüş. Biz dostlarımızı kır çiçеklеri gibi avucumuzda dеğil, kurşun yarası gibi yürеğimizdе saklarız.

Kimsesiz vakitlerin tek başınalığında, aydınlanan kentlerin ışıldayan görüntüsünde, küçük bir çocuğun ailesine olan bağlılığında, en temiz duygu olan sevginin doğallığında, sana kocaman bir selam gönderiyorum sevgili dostum.

Fedakâr olan insan, gönülden sevendir. Yürekli olan insan, kendini bilendir. Umutlu olan insan, yaşamı sevendir. Unutmayan bir arkadaş ise uğrunda ölmeye değendir.

Arkadaş uğrunda ölmek kolay, fakat uğrunda ölünecek arkadaşı bulmak zordur.

Dostluk Sözleri

Kendine dost olan, bilin ki herkese de dosttur.

Dostlarınıza gerektiğinde kendilerinden vazgeçebileceğinizi belli ederseniz dostluğunuzu pekiştirmiş olursunuz.

Gerçek dostu olmalı insanın. Ağladığında sarılabileceği, gözyaşlarını sildirebileceğidir. Seninle derdine ortak olabileceği bir dostu olmalı ömür boyu sürebileceği insanın.

Yalnızlığıma değer veriyorum ben sevgili dost. Oturtuyorum onu karşıma. Susturuyorum önce. Zira benimle en çok konuşan o.

Bir arkadaşa sahip olmak bu kadar basit. Siz bir arkadaş olursanız, aynı zamanda bir arkadaş da edinmiş olursunuz.

Dostluk Sözleri

Koca bir çölde kum tanesi olmak ya da okyanusta su damlası, ama en güzeli milyonlarca insan arasında senin arkadaşın olmak.

Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler bağrına taş basarsın acılar bir gün diner giden gitsin aldırma yangınlarda söner sakin bakma arkana krallar önde gider.

Git rüzgâr dostuma onu nasıl sevdiğimi anlat mutluysa usulca gel yanıma mutsuzsa dostun her zaman yanında diye fısılda kulağına unutmasın yüreğim daima onunla.

En Yakın Arkadaş, Dost Sözleri

Ey dostum benim! Gülüyoruz bak şen oluyoruz, surat asmak nedendir? Gözler parlayacakken mutluluktan bu gözyaşları gereksiz değil midir? Sözlerimiz özel, kalplerimiz ve ömrümüz güzel olsun. Hayat kısa belki, yaşamayı bilelim de uzun olsun.

"Dostum dostum güzel dostum bu ne beter çizgidir bu, bu ne çıldırtan denge. Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe."
- Ahmet Kaya

Dostluk Sözleri

Arkamda yürüme, yol gösteremeyebilirim; önümde yürüme, takip edemeyebilirim. Yalnızca yanımda yürü ve dostum ol.

Kendini feda edebilen insan yalnızca kalpten sevendir. Gönlü büyük olan insan, kendini bilen ve başkalarını düşünendir. Ümidini hiçbir zaman yitirmeyen insan, yaşamayı sevendir. Unutmayı bilmeyen dost ise uğrunda ölüme gidilebilendir.

Riya ile paranın padişahı değiliz biz. Parçalanmış gönül hırkalarını yamar giyeriz biz. Arkadaşlarla ağlar arkadaşlarla güleriz biz. Canım Arkadaşım!

Hep zamana yenik düştük esiri olduk anlamsız koşuşturmaların ama bir kez adını yüreğimize kazıdığımız dostlarımızı hiçbir zaman unutmadık.

Arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman göremezsin ama senin için her zaman var olduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin.

Dostluk Sözleri

Sıradan bir dost, sizi asla ağlarken görmez. Gerçek arkadaşın omuzları, sizin gözyaşlarınızdan sırılsıklam olmuştur.

Gerçek dost, yanlışların rağmen kusurlarına rağmen seninle aynı yolda devam eden kişidir. Kusurunu ört bas etmeyen dosttur o. Yüzüne vurmayan, kusurunu örtmeye çalışan kaliteli hakiki dosttur o dost. Sahte dostluklar gibi değildir hiçbir zaman. Onlar ise, yanlışlarını hakkında olan yalan dolanları herkese söyleyen kusurunu yakalayıp konuşan duran sahte dostluklardır.

Benim en iyi dostum terzimdir. Çünkü ne zaman beni görse derhal o andaki ölçülerimi alır. Oysa bütün öteki tanıdıklarım benim hala eskisi gibi olduğumu düşünürler.

Zaman gelir yollarına kar yağar, etrafını hüzün bulutları sararsa, ne zaman bir dosta ihtiyaç duyarsan dost olabildiğim kadar buradayım.

Dostluk Sözleri

Gerçek dostlar yıldızlara benzer, karanlık çökünce ilk onlar görünür!

Arkadaşlık ağlamaksa, yüreğindeki acıyı paylaşmaksa, üzüldüğünde sıcacık bir kucaksa ve arkadaşın için ateşe atılmaksa dünya durana dek arkadaşımsın.

Ve bilirsin gerçek dost asla bitmez.

Duygular vardır anlatılamayan, sevgiler vardır kalplere sığmayan, dostluklar vardır hiçbir şekilde yıkılmayan, bazı insanlar vardır asla unutulmayan. Gerçek dostluk sıhhat gibidir, değeri, ancak o yok olduktan sonra anlaşılır.

Dost; göze sezdirmeden gözyaşı silendir.

Yanınızda dostunuz varken hayattaki zorluklarla mücadele etmek daha kolay oluyor.

Dostluk Sözleri

Dost istersen Allah yeter, evet O dost ise her şey dosttur.

Kim istemez ki, dostuyla her şeyi paylaşmayı konuşmayı dertleşmeyi. Herkesin bir dostu vardır. Herkesin bir dostu olmalı. Güldüğünde seninle beraber mutluluğunu paylaşabilen gülebilendir. Ağladığında seninle beraber ağlayarak senin derdinin onun derdi olması gibi. Suskunsan ağzını bıçak açmıyorsa, senin suskunluğunu bozması gibi dost kavramı vardır şu hayatta.

Yaşamda hiçbir şey, dostluk kadar değerli olamaz.

Dostlar ummanın dibinde, midyenin içindeki inciye benzerler, az bulundukları için çok değerlidirler.

Yarasından taze kan sızan gönül ehline dostların yüzünü görmek merhem gibidir.

Koca bir çölde kum tanesi olmak yada okyanusta su damlası ama en güzeli milyonlarca insan arasında senin arkadaşın olmak.

Acıların bir kum tanesi kadar küçük, mutlulukların nisan yağmuru kadar bol olsun. Hayatta bir kere ağlarsan o da mutluluktan olsun dostum.

Dost düşman olunca, ilk önce geçmiş hesaplanır.

Git rüzgâr dostuma onu nasıl sеvdiğimi anlat; mutluysa usulca gеl yanıma mutsuzsa dostun hеr zaman yanında diyе fısılda kulağına, unutmasın yürеğim daima onunla.

Aydınlık ve karanlıktan kasıt, kuşkusuz hayatın kendisi. Yaşadığımız iyi günler ve karşılaştığımız zorluklar.

Dost, yanında yüksek sesle düşünebildiğim kişidir.

Dostluk Sözleri

Bahçelerde, dağlarda, tarlalarda çiçek çoktur. Attığınız her adımda çiçekler vardır bin bir çeşitli. Ama çiçekten çiçeğe değişir. Birbirine benzemez hiçbir çiçek. İnsanlar da öyle çiçekler gibidir. Bin bir çeşit insanlar vardır. Hepsi birbirinden farklı hayatlara sahiptir. Ama dost başkadır. Dostluklar birbirine benzerler.

Yürekli olmak her zaman fedakârlık ister. Beklentisi olmayan dost baki dosttur. Olgun insan olmak olgun düşünen biri olmak, kendini bilen bir insandır. Vefalı dost ise, canına kadar veren, her şeyi göze almış, herkesi karşısına almış bir dünyaya bedel dosttur o.

Dostuna da düşmanına da yardım et, çünkü o zaman dostunla daha yakın dost, düşmanınla da dost olursun.

Dostluk Sözleri Kısa

Dostuna bağırırsın, trip atarsın, sırtını dönersin, küsersin ve barışırsın. Oluyor her şey de gibi. Dostlukta özlem de vardır ama. Nazı geçiyorsa o dostluk sonsuzdur. Gerçektir. Kaliteli bir dostluktur.

Bir insanın dostluk derecesini tayin etmek ister misiniz? Menfaatine hafifçe dokununuz.

Dostlar ırmak gibidir; kiminin suyu az, kiminin çok; kiminde ellerin ıslanır yalnızca, kiminde ruhun yıkanır boydan boya.

Duygular vardır anlatılamayan, sеvgilеr vardır kalplеrе sığmayan, dostluklar vardır hiçbir şеkildе yıkılmayan, bazı insanlar vardır asla unutulmayan.

Dostluk Sözleri

Benimle ya dost olun, ya da düşman, ama asla dost görünümlü yavşaklardan olmayın.

Gülmek senin tutkun olsun eğer bir gün ağlarsan o da sevinçten olsun bugünün dünden yarın da bugünden güzel olsun. Canım arkadaşım!

Yürek umutlara gebe olduğundan beri dostluklar ayrılıklara yenik düşmedi yüreğimiz darağacındayken bile ölüme koşup dostumuzu sevmeyi bildik.

Güller, lalеlеr, bütün çiçekler solar, çelik vе dеmir kırılır ama sağlam dostluk nе solar nе dе kırılır.

İyi güne aldanıp dostlarım var sanırsın. Unutma! Gerçek dostu kötü günde tanırsın.

Bazı insanlar vardır, bir meyvenin iki yarısı gibi birbirlerine aitlerdir. Eğer uzak kalırlarsa yarım kalırlar, bütün olabilmeleri için bir araya gelmeleri gerekir. Dostluk dediğimiz de işte tam olarak böyledir, dostunuz sizin tamamlanması gereken yarınızdır.

Lafa gelince eş dost çoktur ama, herkes tek başına direnir hayata.

Dostluk ağlamaksa, yüreğindeki acıyı paylaşmaksa, üzüldüğünde sıcacık bir kucaksa ve dostun için ateşe atılmaksa dünya durana dek dostumsun.

Bizim ömrümüzde ırmaklar vardır, sularında hayallerimizi yüzdürdüğümüz. Bizim ömrümüzde dostlarımız vardır, günlerimiz ayrı geçtiğinde üzüldüğümüz.

Dostluk Sözleri

Kardeşlik kan bağı zaruri arkadaşlık dostluk can bağı, sadece tercih ettiğin ikisi de ölüm ayırana dek…

Gerçekten de öyle. Bir arkadaş edindiğin zaman, kendine bir hediye vermiş oluyorsun.

Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz eleştirin, basit bir kimseyi dost edinmek isterseniz övün.

İki kavram vardır hayatta. Arkadaş ve dost kavramı. Hiçbir şekilde arkadaş kaybetmeyiz onlar bizi kaybederler aslında. Ama gerçek dost kavramını kimin gittiğini gördüğümüzde o kavramın arkadaşlık ve dostluk kavramı olduğunu daha iyi anlarız.

Dost, hem iyi görünen, hem iyi olan insandır; iyi görünen ama iyi olmayan insan ise dost görünür, ama dost değildir.

Arkadaşlığını ispat edene kadar, hiç kimse gerçek arkadaş değildir.

Dost sohbetinden daha tatlı bir şey olmayacağını anlatan, anlamlı ve etkileyici bir söz.

Dostluk Sözleri

Biriyle dostluk kurmak iyi bir şeydir; ancak bu dostluğa sonuna kadar bağlı kalmak büyük bir iştir.

Hayatta parayla alınamayacak en değerli şey; senin derdini kendi derdi gibi gören dosttur.

Düşmanım dost olacağına düşman olsun daha iyi.

Sonra çekildim bir kenara, İzledim olan biteni.. Baktım; kimde ben ne kadarım, Kim bende ne kadar kalmış…

İyi dostluklar, her yerde her zaman da her vakitte karşına çıkmayabilirler. Her zaman göremeyebiliriz. Ama gökyüzündeki, her zaman bakıp gördüğümüz yıldızlar kadar aslında yakındırlar bize. Yıldızlar kadar iyidirler dostlar. Biliriz ki, yanımızdalar. Yıldızlar kadar yakındırlar bize.

Yürеk umutlara gеbе olduğundan bеri arkadaşlıklar ayrılıklara yеnik düşmеdi, yürеğimiz darağacındaykеn bilе ölümе koşup arkadaşımızı sеvmеyi bildik.

Ey dost derdin ne olursa olsun, umudun her zaman Allah olsun.

Benimle ya dost olun, ya da düşman, ama asla dost görünümlü yavşaklardan olmayın.

El uzatan değildir dost; El uzatılacak duruma düşme diye yanında durandır asıl dost..

Dostluk Sözleri

Bir çiçek bir insanın bütün bahçesi olabildiği gibi, tek bir dost da bütün dünyası olabilir elbette. Tabii ki burada anlatmak istediği arkadaşının onun için ne kadar büyük bir anlam ifade ettiği.

Gülmek senin tutkun olsun, eğer bir gün ağlarsan, o’da sevinçten olsun, bugünün dünden, yarında bugünden güzel olsun. Canım arkadaşım!

Paylaşılacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Dost Kazığı Atanlara Ağır SözlerKomik Kanka Sözleri
Birlik ve Beraberlik SözleriKardeşlik Sözleri
Eşe ve Dosta Kavuşma SözleriEkip Ruhu Sözleri
Arkadaşlık ve Dostluk SözleriÖzür Dilemekle İlgili Mesajlar
Göndermeli SözlerMevlana Dostluk ve Arkadaşlık Sözleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum