Doğuş Balbay Kimdir

Doğuş Balbay, 21 Ocak 1989’da İstanbul’da dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Basketbol Milli Takımı’nda oyun kurucu pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Doğuş Balbay Kimdir

Doğuş Balbay Biyografisi

Doğuş Balbay’ın Kulüp Kariyeri

Doğuş Balbay, profesyonel basketbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında Fenerbahçe’de başladı. 2 sene gibi bir süre burada forma şansı elde etmeye çalışan tecrübeli basketbolcu, 2006 yılında ilk yurtdışı tecrübesini yaşadı ve Brewster Akademi’ye transfer oldu. Akademi’de sadece bir sezon oynadıktan sonra 2007 yılında uzun süre basketbol oynayacağı takım olan The University of Texas’a geçiş yaptı.

doğuş balbay anadolu efes

2011 yılına kadar Texas ekibinde mücadele verip kendisini geliştiren Doğuş Balbay, uzun süre sonra tekrardan yolunu Türkiye’ye çevirdi ve ligin güçlü ekiplerinden biri olan Anadolu Efes’e transfer oldu. 2011 yılından itibaren formasını giydiği takımı ile ilk sezonlarda çok fazla süre alamadı ancak sonrasında gelen her sezonda üstüne biraz daha fazla koyarak ilerledi.

2013 yılında Anadolu Efes’te oynadığı oyun ile Türk Milli Takımı’na kadar yükseldi. Doğuş Balbay, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Anadolu Efes forması altında devam etmektedir.

Doğuş Balbay’ın Milli Takım Kariyeri

Doğuş Balbay, milli formayı ilk olarak Avrupa U-16 Şampiyonası’nda Türkiye U-16 kadrosunda giydi ve burada takımı ile altın madalya kazandı. Sonrasında gelen yıllarda alt kategorilerde forma giymeye devam eden Doğuş Balbay, 2013 yılında milli takım ile Akdeniz Oyunları’nda sahada yerini aldı ve şampiyonanın sonunda altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Doğuş Balbay, 2015 yılı itibariyle milli takımda görev almaya devam etmektedir.

Doğuş Balbay’ın Başarıları

Avrupa 16 Yaş Altı Şampiyonası: Altın Madalya 2005

Akdeniz Oyunları: Altın Madalya 2013

NCAA'de Yılın savunmacısı ödülü: 2011

Amerika’da 2011 yılının En Değerli Uluslararası Öğrencisi

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.