Doctor Who Efsanesi

1963 yılından beri devam eden İngiliz kült dizisi Doctor Who bir bilim kurgu dizisidir. Ancak Doctor Who sadece bilim kurgu dizisi olacak kadar sıradan bir dizi değildir.
Doctor Who Efsanesi

Doctor Who'nun tüm bölümlerini izlemiş olanlar daha Doctor kelimesini gördükleri anda heyecanlanacak, bunu biliyorum. Yazıyı okurken akıllarına kimi zaman komik sahneler kimi zaman duygusal sahneler gelecek. Doctor'u hiç tanımayanlar ise şaşkınlıkla yeni bir dünyaya adım atacaklar. Sürekli kalmak istedikleri Doctor'un bu dünyası onları cezbedecek, üzecek, sevindirecek ve hiç çekinmeden diyebilirim ki her duyguyu yaşatacak.

Kimi zaman iki Doctor Who izleyicisi birbirlerine bir replik ile çok şey anlatır. Kimi zaman iki Doctor Who izleyicisi birbirlerine bir karakterin ismi ile çok şey anlatır. Kimi zaman iki Doctor Who izleyicisi birbirlerine bir bölüm ismiyle çok şey anlatır. Birazdan bunun güzel örneklerini okuyacaksınız. Dizinin gidişatıyla ilgili fazla bilgi vermeden sadece hissettirdiği duyguları anlatmaya çalışacağım.

Doctor Kim?

tüm doktorlar

Zamanda ve mekanda 1950'lerden kalma bir polis kulübesi görünümündeki TARDIS ile yolculuk yapabilen Doctor, Gallifrey adlı gezegenden gelen bir zaman lordudur. Kendisine Doctor ismini seçmesinin sebebi insanlara ve dizideki diğer uzaylılara yardım etmeye çalışmasındandır. Ancak Doctor, Son Büyük Zaman Savaşı'nda ve daha sonrasında kimi zaman ölümlere de sebep olmuştur ve ileride bu, The God Complex adlı bölümde acı bir şekilde yüzüne vurulacaktır. Yolculuk yaptığı arkadaşları ise Doctor'u gerçekten tanıdıkları için Doctor arkasını döndüğünde tutacak bir el bulabileceği kişiler olarak kalmışlardır. Doctor da yapabildiği müddetçe, deyim yerindeyse kanının son damlasına kadar, asla onları hayal kırıklığına uğratmamış ve arkalarını döndüklerinde tutacak bir el olmuştur. Yine de kimi zaman, River'ın elini heykel melekten kurtarmak için yaşamasına sebep olduğu acı anındaki gibi davranışları da vardır. İzleyenler anlayacaktır, çok da detaya girmeyelim :)

doctor who clara

Doctor, muhteşem bilgisi ve aklıyla herkesi etkilediği kadar (öyle ki bir orduya tek başına savaş açıp kazanabilir) sadıklığı ve esprileriyle de yol arkadaşlarının kalbinde yer eder. Doctor'un bedeni ölüm anında en ufak hücresine kadar değişerek rejenerasyon geçirir. Bu yüzden Doctor sürekli değişir.

rejenerasyon

En Güzel Doctor Who Bölümleri

Burada kendi sevdiğim Doctor Who bölümlerini hafif kıskanarak sizlere sunmaktayım.

1- Father's Day

2- Doomsday

3- Blink

4- Planet of The Ood

5- Journey's End

6- Amy's Choice

7- The Impossible Astronaut

8- The Girl Who Waited

9- The Wedding of River Song

10- Kill the Moon

11 - The Rings of Akhaten

Önemli Doctor Who Karakterleri

Birçok Doctor Who karakterinin ayrı bir önemi var. Örneğin sadece bir bölüm dizide yer alsa bile bir uçaktaki hostesin de önemli bir görevi var. Hatta Doctor hayatta kalanlara dönüp "Hostesin adı neydi?" diye sorarak iyi bir ders vermiştir. Burada ise Doctor Who karakterlerinden sadece en sevdiklerime değineceğim.

River Song

Doctor Who karakterleri denildiği zaman aklıma ilk River Song gelir. Diğer ismini söyleyemiyorum çünkü River Song'un aslında kim olduğunu öğrendiğinizde yaşayacağınız şaşırma hissi için susma hakkımı kullanıyorum. Dizide Hello Sweetie ve Spoilers sözleriyle sürekli karşınıza çıkan bu kadın belki de hepinizin favori karakteri olacak.

river song

Rory Williams

Doctor'un yol arkadaşı ve Amy Pond'un eşidir. Bu komik adam Amy Pond için 2000 yıl beklemesiyle büyük bir özveri sergilemiş ve Doctor Who izleyicilerinin onu her zaman ayrı bir şekilde sevmesini sağlamıştır.

rory williams

Rose Tyler

Doctor'un yol arkadaşı ve ayrı kalmak zorunda olduğu kişi. Doctor, Rose'a Doomsday adlı bölümde veda edebilmek için bir güneşi yok eder. Ancak Rose'un Doctor'un hayatındaki rolü bitmemiştir.

doomsday

We don't walk away sözüyle asla çekip gitmeyeceğini her bölümde gösteren Doctor'u tanımak bazılarınıza belki ağır gelecek. Neden mi böyle diyorum? Böyle diyorum çünkü Doctor (izlediğinizde göreceksiniz) o kadar etkileyici biridir ki ve onu öyle benimsersiniz ki gözünden yaş geldiği zaman canınız yanar. Yine de bütün bu tuhaf bağlılığa rağmen Doctor'u tanımadan ölmemeniz gerek.

NeOldu.com / Rüzgârda Uçuyorum

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum