Diş Nasıl Beyazlatılır? Dişleri Beyazlatan 10 Yöntem

Diş lekesi ve sararması günümüzün en büyük problemlerindendir. İçeriğimizde dişlerinizin bembeyaz olmasını sağlayacak yöntemleri detaylıca inceledik.
Diş Nasıl Beyazlatılır? Dişleri Beyazlatan 10 Yöntem

Ne kadar fırçalarsanız fırçalayın veya diş ipi kullanın, dişlerinizi beyaz tutmak oldukça zordur. Kahve, soda, şarap ve hemen hemen her türlü yiyecek dişlerinizi lekeleyebilir ve gülümsemeniz konusunda daha az güvende hissetmenize neden olabilir. Ancak bazı güzellik sırları var ki bunlar dişlerinizi lekelerden kurtaracaktır.

Dişlerinizin beyaz olmasını sağlayacak yöntemler içeceklerinize süt eklemek, diş beyazlatma kalemi kullanmak, peynir içeren besinler tüketmek, zeytinyağı kullanmak, doğru diş macununu seçmek, dilinizi temizlemek, gargara kullanmak, şeker kullanımına dikkat etmek ve diş ipi kullanmaktır.

En İyi Diş Beyazlatma Yöntemi Listesi

SıraYöntemEtkisi
1İçeceklere Süt EklemekLekeleri Beyazlatır
2Diş Beyazlatma Kalemi KullanmakLekeleri Önler
3Asitli İçecekler TüketmemekLekeleri Önler
4Zeytinyağı KullanmakLekeleri Beyazlatır
5Peynirli Atıştırmalıklar TüketmekLekeleri Yok Eder
6Diş Macununuzu Dikkatli SeçmekLekeleri Beyazlatır
7Dilinizi TemizlemekLeke Oluşumunu Önler
8Gargara KullanmakDiş Artıklarını Temizler
9Şeker Kullanımınıza Dikkat EtmekLeke Oluşumunu Önler
10Diş İpi KullanmakPlak Engelleyici

İşte dişlerinizin beyaz kalmasını sağlayacak 10 güzellik sırrı...

1. İçeceklere Süt Ekleyin

diş beyazlatma yöntemleri

Süt, dişlerinizdeki lekeleri azaltmada oldukça başarılıdır. Kazein adında bir protein içeren süt, diş minenizdeki lekeleri beyazlatmaya yarar. Fakat kahveyle birlikte tükettiğiniz süt için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz çünkü kahve dişleriniz için kesinlikle zararlıdır.

2. Diş Beyazlatma Kalemi Kullanın

diş beyazlatma yöntemleri

Diş beyazlatma çubuğu en iyi arkadaşınız olmalı ve her zaman yanınızda olmalıdır. Lekeleri önlemenin en iyi yollarından biridir. Bir kahve gibi içeceklerden ve yemeklerden sonra mutlaka kullanmalısınız.

3. Asitli İçecekler Tüketmeyin

diş beyazlatma yöntemleri

Asitli içeceklerin dişlere zarar verdiğini hepimiz iyi biliyoruz. Bu zararlardan birisi de diş minesini aşındırması ve lekeler bırakmasıdır. Asitli içecekleri tüketmeyi bırakarak bu oluşumların azalmasını sağlayabilir, dişlerinizin daha fazla sararmasının önüne geçebilirsiniz.

4. Zeytinyağı Kullanın

diş beyazlatma yöntemleri

Dişlerinizi beyazlatmak için bitkisel yöntemler mevcuttur. Sabahları bir şeyler yemeden veya içmeden önce bir tatlı kaşığı zeytinyağı yutmak dişlerinizdeki lekeleri gözle görülür bir biçimde azaltacaktır.

5. Peynirli Atıştırmalıklar Tüketin

diş beyazlatma yöntemleri

Peynir bir tür laktik asit olduğu için, sarı lekelerle savaşmanızda size yardımcı olacaktır. Ayrıca çilek de içerisinde bulundurduğu malik asit adı verilen enzim sayesinde dişlerdeki lekeleri yok eder.

6. Diş Macununuzu Dikkatli Seçin

diş beyazlatma yöntemleri

Diş beyazlatmada etkili bir sürü diş macunu bulunmaktadır. Düzenli kullanımda neredeyse hepsi işe yaramaktadır. Dişlerimiz bizim için çok önemli olduğu için macun konusunda kesenin ağzını biraz açmalıyız.

İlginizi Çekebilir
Beyazlatıcı Diş Macunu Önerileri

7. Dilinizi Temizlemeyi Unutmayın

diş beyazlatma yöntemleri

Ağzındaki bakterilerin çoğunun nerede olduğunu biliyor musunuz? Evet dilinizdedir. Diş fırçası ile beraber dişlerinizi fırçaladığınız sıklıkta dilinizi de fırçalamalısınız. Dilinizdeki bakteriler dişlerinizdeki lekelenmelere yol açabilir.

8. Gargara Kullanın

diş beyazlatma yöntemleri

Dişlerinize bakım yapmak her zaman diş beyazlatmanın en etkili yöntemidir. Bu bakımın içerisinde bulunan gargara sayesinde dişlerinizdeki artıkları temizleyebilirsiniz. Bu da dişlerinizin sararmasını engeller. Böylece düzenli kullanımlarda dişleriniz daha beyaz olur.

9. Şeker Kullanımınıza Dikkat Edin

diş beyazlatma yöntemleri

Çok fazla şeker tüketen biriyseniz dişlerinizin tehlikede olduğunu söylemek çok şaşırtıcı olmayacaktır. Dişlerinizdeki çürüklerin sebebi genel olarak şeker tüketimine bağlıdır. Abur cubura karşı zaafınız varsa yedikten sonra hemen dişlerinize bakım yapmanızı öneriyoruz.

10. Diş İpini Küçümsemeyin

diş beyazlatma yöntemleri

Diş ipi kullanımı ağız hijyeni konusunda ciddi bir adım değilmiş gibi görünebilir ancak aslında en önemli bakım ritüellerinden biridir. Diş ipi kullanmak, plak oluşumunu büyük ölçüde önler ve plakların dişiniz üzerinde lekeye dönüşmesine engel olur.


İlginizi Çekebilir
Doğal Yollarla Diş Beyazlatma YöntemleriDiş Beyazlatan Besinler

Sararmış dişler nasıl beyazlar?

Bir çay kaşığı karbonat ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Macun kıvama geldikten sonra bir diş fırçası yardımıyla ya da parmağınızın ucuyla dişlerinize uygulayın. Bu macunu özellikle dişlerinizin lekeli kısımlarına iki dakika boyunca uygulayın. Bu sayede dişleriniz öncekinden daha beyaz olacaktır.

Diş sararması nasıl geçer evde?

Evde dişinizi beyazlatabileceğiniz yöntemler kabartma tozu uygulamak, bol bol C vitamini tüketmek, meyve enzimlerini almak, elma sirkesi uygulamak, beyazlatıcı diş macunu tercih etmek, sık sık dişleri fırçalamak ve beyazlatma şeritleri kullanmaktır. Bu yöntemleri kullanarak sararmış dişlerinizi evde beyazlatabilirsiniz.

Sarı dişler ne kadar sürede beyazlar?

Doğal sarı renkte olan dişler 7 ile 14 gün arasında beyazlamaktadır. Mavi/gri rengine sahip dişlerde bu süre iki katına çıkmaktadır.

Doğal yollarla diş nasıl beyazlatılır?

En bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi limon ve karbonat karışımını uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürün. Dişlerinizi iki dakika boyunca fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Bu karışımda limon yerine elma sirkesi de kullanabileceğinizi belirtelim.

Kalıcı diş beyazlatma nasıl yapılır?

İlk olarak diş hekimi hastanın ağzından ölçüyü alır. Sonra dişlerin üzerine takılacak ince lastik kalıpları hazırlar. Daha sonra hasta kendisi için hazırlanan özel kalıbın içerisine ilacı yerleştirir. Bu kalıbı ise beyazlatılmak istenen dişlerin üstüne günde 6-8 saat arasında takar. 1 ile 4 hafta arasında sürecek olan bu tedaviyle kalıcı diş beyazlatma yapabilirsiniz.

Diş fırçalayarak diş beyazlar mı?

Sararan dişlerin bir süre sonra beyazlaması maalesef ki mümkün değildir. Bu yüzden sürekli olarak diş fırçalasanız bile dişleriniz beyazlamayacaktır. Bunun yerine diş beyazlatıcı tedavi yöntemlerini kullanmanız gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.