Diafra Sakho Kimdir

Diafra Sakho, 24 Aralık 1989’da Senegal’in Guediawaye kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Senegal Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Diafra Sakho Kimdir

Diafra Sakho Biyografisi

Diafra Sakho’nun Kulüp Kariyeri

Diafra Sakho, futbol kariyerine ilk olarak 2006 yılında Generation Foot takımının alt yapısında başladı. Bir sezon burada mücadele veren Senegalli futbolcu, 2007 yılında Metz’in alt yapısına geçiş yaptı. Metz forması ile 2 sezon boyunca takımlarda görev yaptı. Bu süre içerisinde gösterdiği performans sayesinde teknik ekip sayesinde as takıma yükseltildi.

diafra sakho metz

İlk sezonunda sadece 1 maçta forma giydi. Sezonun geri kalanında genel olarak B takımda maçlara çıktı. Bir sonraki sezon dönemin teknik direktörü tarafından as takıma monte edildi ve etkili bir oyun sergileyerek takımda 31 maça çıkıp 5 kez fileleri havalandırdı. 2011-2012 sezonunda da lige Metz takımında başladı ancak haftalar ilerledikten sonra Boulogne’ye kiralık olarak gönderildi. Kiralık kaldığı süre içerisinde takımda 8 maça çıkıp 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

diafra sakho west ham united

Sezon sonunda Metz’e geri dönen Diafra Sakho, 2014-2015 sezonunda İngiltere’ye yolunu çevirdi ve 5 Milyon Euro karşılığında West Ham United’e transfer oldu. Premier Ligi’ne katıldığı ilk sezonda 23 maçta forma giyerek 10 kez fileleri havalandırdı. Burada sergilediği oyun ile takımda başarılı futbolcular arasında gözüktü ve 2015-2016 sezonunda da takımda etkili oyuncular arasında varsayılarak yeni sezona başladı.

Diafra Sakho’nun Milli Takım Kariyeri

Diafra Sakhoi milli formayı kariyerinde ilk kez 2014 yılında Senegal Milli Takımı’nda giydi. A milli formayı kariyerinde sadece 4 kez giyen başarılı futbolcu bu süre içerisinde sadece 1 kez gol sevinci yaşadı.

Diafra Sakho’nun Başarıları

Metz

Fransa Lig 2: 2013–14

Bireysel Başarıları

Fransa Lig: 2013–14

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.