Denizli' nin Meşhur Lezzetleri

Ege Bölgesi'nin güzel şehri Denizli yöresel yemekleri ile iştah kabartıyor. Denizli' ye yolunuz düşerse mükemmel lezzetleri tadabilirsiniz.
Denizli' nin Meşhur Lezzetleri

Çaput Aşı

Denizli yemek listesinin başında çaput aşı gelmektedir. Çaput aşı bir pilav türüdür. Denizli’ ye özgü farklı bir tattır. İlginç adı Çaput Aşı dikkat çekmektedir. Pirinçten yapılır fakat içinde kuzu eti, baharatlar ve asma yaprağı bulunmaktadır.

denizlinin-meshur-lezzetleri.jpg

 

Biber Tatarı

Biber tatarı Kale biberi ile yapılmaktadır. Denizli’ nin Kale ilçesinde yetişen biberlerle yapılmaktadır. Biber tatarı aslında bir kızartma yemeğidir. Kale ilçesinde yetişen muhteşem biberlerin kızartılarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve baharatların eklenmesiyle oluşan enfes bir tat.

denizlinin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Tandır Kebabı

Lokum gibi bir et yemek istiyorsanız, mutlaka Tandır Kebabı’ nı denemelisiniz. Kuzu eti ile hazırlanan bu kebap, odun ateşinde taş fırında pişiriliyor. Tandırda pişirilmesi lezzetini daha artırıyor. Denizli’ ye gelen kişilerin bu lezzeti mutlaka tatması gerekiyor.

denizlinin-meshur-lezzetleri-002.jpg

 

Arabaşı Çorbası

Genellikle kış aylarında tüketilen bu çorba, daha önceleri keklik eti ile yapılırken günümüzde horoz, tavuk, hindi ve tavşan eti ile yapılmaktadır. Çorbanın özelliği, yanında özel yapılan Arabaşı Hamuru ile tüketilmesidir. Genellikle çorbalarında yanında ekmek tüketilir fakat Arabaşı Çorbasının yanında özel hamuru tercih edilmektedir. Soğuk kış aylarından keyifle içilecek bir çorba tarifidir.

denizlinin-meshur-lezzetleri-003.jpg

 

Börülce Böreği

Denizli’ de börülce oldukça fazla tüketilmektedir. Hatta Böreği dahi yapılmaktadır. Börülce Böreğinin yanında turşu servis edilmektedir.

Süller Pidesi

Süller pidesi, kuşbaşı et ile yapılmaktadır. Denizli’nin süller pidesini diğer pidelerden ayıran özelliği içinde bal ve şeker olmasıdır. Et ve sebzenin bulunduğu pidede bal, şeker gibi tatların olması yeniliklere açık kişileri cezbedebilir. Süller pidesini ister sıcak, ister soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Patlıcan Soğan

Denizli’ de patlıcan farklı çeşit yemeklerle sürekli pişirilmektedir. Patlıcanın birçok yemeğini görebilirsiniz. Közlenen patlıcanlar ve kavurulan soğanların dibekte dövülerek erik ekşisi ile bütünleşmesi ortaya leziz bir tadın çıkmasını sağlıyor. Patlıcan Soğan yufka ile servis edilmektedir. Yufkanın içine koyularak dürüm halini alır ve bu şekilde tüketilir.

Mısır Gömbesi

Mısır gömbesi mısır unundan yapılmaktadır. Genellikle tarhana çorbasının yanında tüketilmektedir. Ayrıca yanına ek olarak turşu ve ayran da servis edilerek sunulur. Tarhana çorbasının yanında ekmek kıvamında farklı bir lezzettir.

Leyen Böreği

Leyen Böreği kıymalı börek çeşitlerindendir. İç yağ ve baharatlar kullanılarak yapılmaktadır. Leyen böreğinin yanında ayran ve turşu verilmektedir. Üzerine limon dilimleri ve yeşil zeytin koyularak süslenen bu böreğin lezzeti damaklarda eşsiz bir tat bırakır.

Patlıcanlı Kapama

Denizli’ de patlıcan sıkça kullanılır. Patlıcan yemeklerinin sayısı oldukça fazladır. Patlıcan kapama da bunlardan biridir. Patlıcanların baharatlı bir pilavın üzerine kapatılması ile oluşmaktadır. Denizli’ de tadılması gereken yemeklerdendir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum