Hafta Sonu Tatil Önerisi: Pamukkale

Hafta Sonu, gidebileceğiniz bir tatil planı yaptık. 2 günlüğüne Pamukkale'ye gitmeye ne dersiniz? Karar verdiyseniz, haydi o zaman yolumuz Denizli'nin Pamukkale ilçesi.
Hafta Sonu Tatil Önerisi: Pamukkale

Pamukkale eski adıyla Hierapolis, olan bu şehir kutsal şehir anlamına geliyor. Bu kentin kutsal oluşu, binlerce yıldır dağıtmış olduğu şifalı sulardan geliyor. Doktorların önerdiği bu  belde doğasıyla, güzelliğiyle ve dağıttığı şifa kaynaklarıyla binlerce insanın akınına uğruyor. Peki, bu kutsal, şifalı kente gelmişseniz mutlaka gezmeniz gereken yerler nerelerdir?

Pamukkale Tatilimiz Başlasın;

Öncelikle Tatil Planınızı Yapınız: Uçakla gitmeniz zaman açısında sizler için daha iyi olacaktır. Gideceğiniz günü önceden ayarlayıp, ona göre uçak bileti rezervasyonunuzu gidiş-dönüş olarak alınız. Önceden alınan uçak biletlerinin ücreti düşük olur. Gitmeden önce Pamukkale’de kalacağınız oteli de arayıp rezervasyonunuzu yapmanız sizin için iyi olacaktır. “Denizli’nin En İyi  Otelleri” adlı haberimizde detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer  Ailecek arabanızla gitmek istiyorsanız, Cuma günü öğle saatlerinde yola çıkınız. İstanbul’dan İzmit yolunu takip ederek; Anadolu otobanından Adapazarı- Birecik yolundan hiç sapmadan Eskişehir güzergahına devam edin.  Bursa- Kütahya istikamedinden Afyon’a, sonrasında ise Denizliye yol alın. Denizli Merkez ile Pamukkale arası 18 km’dir. Hızınıza bağlı olarak yaklaşık 7-9 saat içerisinde Pamukkale’de olursunuz. Denizli Merkez ile Pamukkale arası minibüsle 45 dakikadır.

Akşam vardığınız otelinize yerleştikten sonra etrafı turlayınız. Otel yetkililerinde civar yerler hakkında bilgi alınız. Az bir zaman diliminiz olduğu için, ne yapacağınızı önceden planlamanız ve bu doğrultuda yapmanız gereken her şeyi en iyi biçimde gerçekleştirmeniz gerekecektir.

hierapolis-antik-kent.jpg

Zaman sizler için çok kıymetlidir. Öyle öğle saatine kadar uyumak yok. Gün ışığıyla kalkınız. Kahvaltınızı yaptıktan sonra ilk gezmeniz gereken yer Hierapolis Antik Kenti'ne doğru yol almanız olacaktır. Antik kenti geziniz ve Roma döneminde inşa edilen zafer kapısından başlayarak Zafer Yolu’nu yürüyünüz. Yolun sonunda bulunan Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi’ni gezin, sergilenen eserleri görünüz.

 

 

antik-havuz.jpg

Antik ve Müze gezinizi bitirdikten sonra Antik Havuz’a doğru yolunuza koyulun. Havuz içerisinde olan sütunlar oldukça ilgi çekici olacaktır. Burada çok güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Antik Havuzu’da gördükten sonra saat öğleni bulmuş olacak. Öğle yemeğinizi civarda güzel bir restoranda yiyiniz.

 

 

pamukkale-travertenleri.jpg

 

Ve artık muhteşem doğa harikasını görme zamanınız geldi. Pamukkale Travertenleri’ne yol alalım. Bembeyaz muhteşem bu görüntüye hayran kalmamak elde değil. Burada göreceğiniz manzara ömür boyu hafızanızın bir köşesinde hep olacaktır. Rüyayla gerçek arasında sürekli gidip geleceksiniz. Bol bol fotoğraf çekerek anınızı canlı tutunuz. Uzun süre bu güzelliğe doyduktan sonra Akşam yemeğinizi  yiyip; günün güzel yorgunluğunu atmak için otelinize çekilebilirsiniz. Böylece yarına güzel bir enerjiyle başlayacaksınız.

 

karahayit-001.jpg

 

Güzel bir Pazar kahvaltısı yaptıktan sonra Karahayıt’ta doğru yola koyulun. Bir diğer adı Kızılsu olan Karahayıt Kaplıcaları’nı da görmeden dönmeyiniz. Diliyorsanız bu kaplıcalara girip yıl boyunca üzerinizde olan yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

 

kalkik-magarasi.jpg

 

Pek zaman kaybetmeden, bu gezinizden sonra en can alıcı yer olan Kalkık Mağarası’nı da görmeniz gerekiyor. Kalkık Mağarası büyük travertenlere ev sahipliği yapıyor. Fazla vaktiniz varsa mağaranın kuzeyindeki küçük şelaleyi de görmekte fayda var.

 

buldan4.jpg

 

Son olarak, kumaş ve bez dokumaları ile ünlü olan Buldan’a giderek her tür kumaş alabilirsiniz. Genç kızlar genelde çeyizlerini bu çarşıda tamamlıyor. Muhteşem alışverişinizden sonra geri dönüş yolculuğunuz başlasın.

 

Bu tatil 2 gün olarak planladık eğer zamanınız varsa, daha geniş şekilde gezme fırsatınız olacaktır. Kaplıcalar için gittiyseniz bile güzellikleri görmeden dönmemenizi tavsiye ediyoruz.  Arkadaş gruplarıyla gitmeniz tatilinizin daha verimli geçmesini sağlayacaktır. Hatırlatmakta fayda var; gitmeden önce Pamukkale’nin hava durumuna bakmanızı, ona göre kıyafet seçiminizi yapmanızı öneriyoruz.

Neoldu. Com /  Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.