Deniz Türüç Kimdir

Deniz Türüç, 29 Ocak 1993’de Hollanda’nın Enschede kentinde dünyaya gelen Türk asıllı futbolcudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Deniz Türüç Kimdir

Deniz Türüç’ün Kulüp Kariyeri

Deniz Türüç, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımı olan Enschede Boys Kulübü’nde başladı. Kısa bir süre burada kendini geliştirdi ve daha sonrasında Hollanda Ligi’nin güçlü ekiplerinden Twente’ye transfer oldu.

Twente’nin genç takımların top koşturan Deniz Türüç, performansı ile genç yaşında dikkatleri üzerine çekti ve De Graafschap’in alt yapına dahil oldu.2012 yılında kadar burada forma terleten Türk asıllı futbolcu, 2012-2023 sezonunda Go Ahead Eagles’e transfer oldu ve profesyonel kariyerine başlangıç yaptı.

deniz türüç go ahead eagles

İlk sezonunda takımla beraber 22 maça çıktı. 2013-2014 sezonunda da performansını arttırdı ve 33 maçta sahne alıp 3’de gol atma başarısı gösterdi. Tüm kariyeri boyunca Go Ahead Eagles formasını 87 kez giydi ve 5 kez fileleri havalandırdı. 2015-2016 sezonunda ise Türkiye Süper Lig’e yeni çıkan Kayserispor ile görüşmelere başladı. Her iki tarafın anlaşması sonucunda da 500 Bin Euro’ya transfer oldu.

Deniz Türüç’ün Milli Takım Kariyeri

Deniz Türüç, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Türkiye U-19 kadrosunda giydi. Burada sadece bir maçta forma giyen Deniz Türüç, 2013 yılında ise bu sefer tercihini değiştirip Hollanda U-20 takımına davet edildi. Hollanda U-20 takımında sadece 2 maçta sahne aldı. Deniz Türüç, 2015 yılı itibariye A Milli Takım seviyesini göremedi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.