Daniele Baselli Kimdir

Daniele Baselli, 12 Mart 1992’de İtalya’nın Brescia kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Genç Milli Takım’larında orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Daniele Baselli Kimdir

Daniele Baselli Biyografisi

Daniele Baselli’nin Kulüp Kariyeri

Daniele Baselli, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında Atalanta’nın alt yapısında başladı. Tam olarak 11 sene bu takımda forma giydi ve alt yapı kademlerinde yer alan takımlarında hepsinde forma şansını yakaladı. 2011 yılında ise Cittadella’ya transfer oldu. 2 sezon forma giydiği takımda 50 maça çıkan Daniele Baselli, bu maçlarda 1’de gol attı. Burada oynadığı oyun ile alt yapı zamanlarında futbol oynadığı Atalanta Kulübü ile görüşmelere başladı. İki kulübünde anlaşması sonucunda 800 Bin Euro’ya Atalanta’ya transfer oldu.

daniele baselli atalanta

Takıma dahil olduğu ilk sezonda 31 maça çıkan Daniele Baselli, oynadığı oyun ile takımın değişilmez oyuncuları arasında yer aldı. İkinci sezonunda da aynı performansı göstererek etkili bir şekilde süreklilik gösterdi. Atalanta forması ile ilk golünü de bu sezonda filelere gönderdi. 2015-2016 sezonuna gelindiğinde ise bu sefer ligin bir başka ekibi Torino ile görüşmelerde bulundu. 4,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında da transfer oldu.

Daniele Baselli’nin Milli Takım Kariyeri

Daniele Baselli, milli formayı kariyerinde ilk kez İtalya U-18 takımında giydi ve burada 2 maçta sahne aldı. 2011 yılında İtalya U-19 kadrosuna davet edildi. 2012 yılında ise İtalya U-21 kadrosuna çağrılan Daniele Baselli, 2015 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda yer aldı. Kariyeri boyunca burada 12 maça çıktı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.