Criminal UK Konusu ve Oyuncuları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix’in orijinal yapımlarından biri olan Criminal UK hakkında sizin için detaylı bir araştırma yaptık. Bu içeriğimizde sizlere Criminal UK dizisinin konusunu, izleyici yorumlarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri sunacağız. İşte detaylar…
Criminal UK Konusu ve Oyuncuları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Criminal UK Dizisi

Suç ve dram türündeki bir dizi olan Criminal UK Netflix’in polisiye yapımlarından birisidir. İlgi çekici olaylar ve güzel bir hikâyeyle dikkatleri üzerine çeken yapım son zamanlarda adından bahsettirmeye başlamıştır. Polisiye türündeki yapımları sevenler için güzel bir içerik olduğunu düşündüğümüz Criminal UK dizisini inceledik. Sizin için hazırladığımız bu inceleme dizi içeriğimizde Netflix dizileri arasında yer alan Criminal UK hakkında bilgileri, konusunu, incelemesini, izleyici yorumlarını ve oyuncu kadrosunu derledik.


Criminal UK Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. İlk bölümü 20 Eylül 2019 tarihinde yayınlanan Criminal UK, şu ana kadar 2 sezon ve 7 bölümle izleyicilerinin karşısına çıkmıştır.

criminal uk yayın tarihi


2. İzleyicileri tarafından sevilen ilk sezonu sayesinde yayın hayatına devam eden Criminal UK dizisi 2. sezonuyla da beklentileri karşılayan bir yapım olmuştur.

criminal uk 2. sezon


3. Dizinin evrenini Killing Eve yapımından tanıdığımız George Kay ve Jim Field Smith oluşturmuştur. Dizinin yönetmenliğini ise yazarlığını da yapan Jim Field Smith yapmıştır.

criminal uk yönetmeni


4. Dizinin başrolünde Mr. Selfridge yapımından tanıdığımız Katherine Kelly ve Lee Ingleby vardır. Oyuncu kadrosunda ise Rochenda Sandall, Shubham Saraf, Mark Stanley, Nicholas Pinnock, Aymen Hamdouchi, Amanda Drew, Jyuddah Jaymes ve Lolita Chakrabarti isimleri bulunmaktadır.

criminal uk oyuncu kadrosu


5. Dizi zamanla yarışan Londralı dedektiflerin bir sorgu odasındaki ağır suçlarla suçlanan 3 şüpheliyi sorgulamasını anlatmaktadır. Vakit daralırken dedektifler, genç yaştaki üvey kızına cinsel saldırıda bulunup onu vahşice öldürmekle suçlanan doktorun üzerindeki baskıyı arttırır.

criminal uk konusu


6. Niyetinin ne olduğu belli olmayan bir dedektif tarafından da gözlenen ekip, kız kardeşinin sevgilisini zehirlemekten suçlanan şüphelinin anlattığı olaylarda bazı açıkları bulur.

criminal uk dizisinin konusu


7. Gizem ve polisiye türlerine yeni bir perspektifle ele alan Criminal UK dizisi 2. sezonuyla iyi bir izlenme sayısı elde etmiştir. Dizinin 3. sezonunun çıkıp çıkmayacağı hakkında şu anlık herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

criminal uk 3. sezon


8. Kaliteli hikâyesi ve güzel olaylar silsilesiyle izleyicilerinin karşısına çıkan Criminal UK dizisi başarılı olmuş gözüküyor. Dizi IMDb’den aldığı 7,6’lık puanla da bu başarısını kanıtlamıştır.

criminal uk imdb


Polisiye Türündeki Criminal UK Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

Netflix'in 4 ülkede geçen 3'er bölümlük Criminal serisinin İngiltere ayağı. David Tennant'ın zaman zaman Barty Crouch Jr.'a dönüştüğü ilk bölümünü 1 saniye bile sıkılmadan izledim. Darısı Almanya ve Fransa'ya. İspanya hiç ilgimi çekmiyor. I*** D.

Son seri olarak izlediğim İngiltere serisi ile dizinin ilk sezonunu tamamlamış bulunmaktayım ve genel olarak başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Tek mekân, sadece diyalog ve aksiyonsuz bir yapım. Ona göre izlemeye karar verin. Psikolojik ve suç türünden hoşlanıyorsanız diziyi de seversiniz. Umarım 2. sezon gelir. T*** K.

David Tennant'ın oynadığı ilk bölüm 10 üzerinden 8'lik ama diğer 2 bölümle çıta biraz aşağıya düşüyor. Her ne kadar diğer 2 bölüm ilk bölüme göre kötü olsa da kendini izlettiriyor. 2. sezon gelecek mi bilmiyorum ama bu ekibi izlemek isterim. S*** T.

İkinci sezonuyla çıtayı arşa çıkarmış Netflix dizisi. İlk sezonu diğer tüm Criminal'lar ile birlikte ilk çıktığı zamanda izlemiştim ve çok beğenmiştim. İlk sezondan aklımda kalan fazla derin olmayan hikayeler vardı ve daha çok sorgulamanın psikolojisine değiniliyordu. Bu adam hayatta konuşmaz dediğiniz suçlulardan bile ağzından aldıkları itiraflar çok tatmin ediciydi. İkinci sezon da özellikle 2. ve 3. bölümüyle daha çok bu çizgiden uzaklaşıp mesaj kaygılı hikayelere odaklanmış. Bunu da çok iyi başarmış. S*** K.

İlk sezondaki duruluk ve kaliteyi bozarlar mı diyordum ama üstüne bile koymuşlar. En çok hoşuma giden yanı da günlük hayatımızda göz ucu ile şahit olduğumuz, pek öyle üzerinde durmadığımız olayları kızgın demir gibi vicdanımıza işlemesi. Medyanın, televizyon ve 3. sayfa haberleri ile hissizleştirdiği çöküşümüzü bizi sarsarak geri alması. Uyuştuğumuz durumları gerçek insanlar, kan ve gözyaşı ile görmemizi sağlaması. T**** P.

2. Sezonunun ilkine göre çok daha iyi olduğu, Netflix dizisi. Neredeyse her bölümde bir ters köşe vardı. Alex (2.s 2.b) bölümü çok cesurcaydı. Sandeep (2. s 4. b) bölümü dimyat pirinç meselesine güzel örnekti. Bir cumartesi gecemi doldurduğu için teşekkür ederim emeği geçenlere. İyi polisiye dizisi çekilmiyor artık, 21. yüzyıla uygun bir dedektif karakteri de yazılmıyor zaten. H**** A.

Ben bu dizinin başından kalkamıyorum. Nefret ettiğim İngiliz aksanı bile kulağıma hoş geliyor. Müziği, yakın çekimleri, diyalogları, sakinliği mest ediyor. Bölüm başında kim ne sebeple sorgulanıyor bilmiyorsunuz. Olay yavaş yavaş netleşiyor. Tek mekân ve birkaç kişilik kadrosuna rağmen ekrana kilitleniyor ve kopamıyorsunuz. İkinci sezonda Alex isimli bölüm insanı dumur ediyor. Bu diziden beklemediğim kadar cesur bir senaryo. Cidden diziye olan beklentimin üstüne çıktılar. Diğer bölümlerde aynı orijinalliği göremedim ama bu tek bölüm dizinin esas başarısı olarak aklımda kalacak. G*** N.

Yeni fark ettiğim Netflix dizisi. İlk iki bölümü izledim, çok beğendim. Sorgulama odasında suçlu psikolojisine yaklaşım ve olayları çözümleme temelinde oldukça kaliteli bir yapım. İngiliz aksanını ayrıca seviyorum. Tek mekânda olması, oyuncuların başarısı, diyaloglar, olayları ve kişileri çözme teknikleri ve de ekibin kendi arasındaki ilişkileri harika, izlemeye değer. Ana karakterler ayni olsa da her bölümde farklı bir hikâye, farklı bir suçlu adayı, avukat ve de farklı bir teknikle sorgulama. Contratiempo sevenler bunu da deneyebilir. A** Z.


Criminal UK Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Polisiye ve gizem türlerini çok kaliteli bir şekilde işleyen Criminal UK dizisinin başrolünde yer alan karakterleri sizin için inceledik. İşte Criminal UK oyuncuları ve rol aldıkları karakterler hakkında bilgiler.


Katherine Kelly - Natalie Hobbs

Dizinin başrol oyuncularından birisi olan Katherine Kelly bir İngiliz aktördür. Sinema kariyerinde başarılı bir şekilde ilerleyen oyuncuyu daha önceden Cheat, Mr. Selfridge ve Liar gibi yapımlardan tanımaktayız. Katherine Kelly bu dizide şüphelileri sorgulayan ve adaleti sağlamaya çalışan bir dedektif olan Natalie Hobbs rolündedir.

criminal uk natalie


Lee Ingleby - Tony Myerscough

Dizideki bir diğer başrol oyuncusu ise yine bir İngiliz aktör olan Lee Ingleby’dir. Başarılı oyuncu daha önceden Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, Dünyanın Uzak Ucu, Doghouse ve Son Birlik yapımlarında yer almıştır. Bu dizide ise yine bir dedektif olan Tony Myerscough karakterini canlandırmaktadır.

criminal uk tony


Kit Harington – Alex

Dizideki önemli karakterlerden biri olan Kit Harington bir İngiliz televizyon ve sinema oyuncusudur. Daha önceden Pompeii, The Death and Life of John F. Donovan, Spooks: The Greater Good yapımlarında oynayan Kit Harington’u Game of Thrones dizisindeki rolüyle tanımaktayız. Bu dizide ise bir suçlamayla karşı karşıya olan Alex karakterini canlandırmaktadır.

criminal uk alex

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.