Çok Bilinmeyen 20 Güzel Türkçe Şarkı

Bilinmeyen şarkılar her zaman ilgi çekmiştir. Bunun sebebi belki de bu şarkıları keşfedip birileriyle paylaştığımızda yaşadığımız zevk yüzündendir.
Çok Bilinmeyen 20 Güzel Türkçe Şarkı

Müziğin büyülü dünyasında kaybolmak, duyguların derinliklerine dalmak ve keşfedilmemiş melodilere tanıklık etmek, insanı anlamlandıran bir yolculuktur. Her notada gizlenen duygu yüklü sözler, bazen hüzün bazen sevinç, bazen aşk bazen özlem, kalplerimizdeki en derin köşelere dokunur. Türkçe şarkılar, binlerce yıllık zengin kültürel mirasımızın bir yansımasıdır ve bu müzik hazinesi içinde keşfedilmemiş pek çok güzellik gizlidir.

İşte, adları pek bilinmese de ruhumuza dokunan, kulağımızın pasını silen, hüzünlerimizde ve sevinçlerimizde eşlik eden o çok bilinmeyen güzel Türkçe şarkılar listesi; duymaya doyamayacağınız, ruhunuza hitap edecek gizli mücevherler...

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

Bilinmeyen şarkılar her zaman ilgi çekmiştir. Bunun sebebi belki de bu şarkıları keşfedip birileriyle paylaştığımızda yaşadığımız zevk yüzündendir. Bazıları ise paylaşmaz, kendine saklar. Peki, o zaman şarkıyı bilmeyenlere ettiğimiz kadar şarkıya da haksızlık etmiş olmuyor muyuz? Umarım seversiniz.

1. Grup Bunalım - Başak Saçlım

Saykodelik ve Progresif Rock'ın en iyi ve güzel icra edildiği zamanların en meşhur gruplarından. Genç nesil kuşağın bilmesi ve dinlemesi gerekenlerden.

2. Malt - Olmaz

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

Malt da Türk Rock'ının sağlam gruplarından biri. Cenk ve Erdem Bey'in Cenk Bey'inin vokalini üstelendiği grubun bilinen şarkılarından biraz daha az dinlenilmiş şarkısı "Olmaz".

3. Yaşar Kurt - Ver Bana Düşlerimi

Bilenlerin yine bileceği, biraz mazi yaptırtacak bir şarkı. Yakın zamanda Yaşar Kurt, Murat Kekilli ve Seçkin Özdemir tarafından da seslendirilen "Ver Bana Düşlerimi" şarkısını ilk seslendiren grup.

4. İroni - Küçük Aşkım

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

2010 yılında çıkan "Küçük Aşkım" şarkısı, sıradan bir Rock grubundaki 4 enstrüman ile kalmayarak müzikal anlamda standartların üzerinde bir çeşitlilik katıyor.

5. Eflatun - Barda

Burcu Güneş ile yaptığı düetle tanınmaya başlayan Eflatun aslında bu düetten önce de çalışmalarına devam eden bir grup. Özellikle duygusal şarkılarının yanında neşeli ve sıcak şarkıları ile de kendi kitlesi tarafından sevilen grubun "Barda" şarkısı tam anlamıyla bir "Bar" şarkısı neşesini taşıyor.

6. Özgür Çevik - İncittiysem

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

Dizi müzikleri ile tanıdığımız Özgür Çevik'in güzel bir şarkısı.

7. Mor ve Ötesi - Yardım Et

Mor ve Ötesi'ni tanımayan ve bilmeyen çok az kişi olsa da bu şarkının "pek bilinmeyen" kategorisinde değerlendirmemizin sebebi, bu kadar tanınan bir grubun yaklaşık 400 bin gibi az görüntülenme sayısı.

8. Ete Kurttekin - Sorunum Var

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

"Av Mevsimi" filmindeki "Benden Adam Olmaz" şarkısıyla tanıdığımız Ete Kurttekin'in diğer şarkılarına da bir kulak kabartmak gerek.

9. Yiğit Çıtak - Bazen

İtici mi sempatik mi karar vermek zor. Şarkı da şarkıcı da...

10. Metro - Git

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

Farklı tarzları ile değişik işler yapan Metro grubu pek fazla ses getirmedi. Ama değişiklik yapmaya çalışıp deneysel işler yapanları her zaman desteklemek gerek.

11. Kesmeşeker - Ne Zaman Gitti Tren

Türkiye'nin en çok bilinen underground grubu desek sanırım Kesmeşeker için doğru bir tanım yapmış oluruz.

12. Özlem Tekin - Gezegen X

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

Seveni de var sevmeyeni de ama şu bir gerçek ki, Türk Rock'ının en ünlü kadın vokallerinden birisi Özlem Tekin. Genel olarak bilinen şarkılarına nazaran az duyulmuş "Gezegen X" şarkısı enteresanlıkları ve farklılıklarıyla ilgi çekmeyi hak ediyor.

13. Can Atilla - Vivaldi Istanbul'da

"New Age" türünün ülkemizdeki en iyi temsilcisi desek sanırım yanılmış olmayız.

14. Rebel Moves - Kimileri Birileri

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

"Rebel Moves" grubunun Türk olduğunu sonradan öğrenen sanırım pek fazla kişi var. Bu güzel ve farklı grubun en güzel şarkılarından biri.

15. Şebnem Ferah - Merhaba

Hayranlarının bilmemesine ihtimal yok ama ortalama bir Şebnem Ferah dinleyici için pek fazla bilinmeyen bir şarkı.

16. Marsis - Amlakit

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

Karadeniz Rock'ı Kazım Koyuncu'dan sonra biraz daha sertleştirerek devam ettiren bir nevi Laz'n Roll şeklinde başarıyla sürdüren "Marsis" grubunun son albümünden bir parça.

17. Kurnaz - Muhtaç Etme

Gökçe Kuran ve Taner Tınaz'ın kurduğu Kurnaz grubunun 2008 yılında çıkardığı “Zamansız” albümünden "Muhtaç Etme" şarkısı.

18. Zagaband - Hayat Bu Acımaz İnsana

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

Okan Bayülgen'in emektar orkestrası Zaga'nın kurduğu grup. Bilmeyenle bir göz atmalı. Standartların üzerindeler.

19. Büyük Ev Ablukada - Arayan Bulur

Büyük Ev Ablukada'nın biraz tarz değişikliğine gittiği Fırtınayt şeklinin bir çalışması "Arayan Bulur".

20. Pinhani - Sırası Değil

Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar

Pinhani oldukça bilinen ve sevilen bir grup aslında ama 2008 yılında çıkardıkları "Zaman Beklemez" albümünden "Sırası Değil" şarkısı Pinhani'nin popülerliği kadar bir başarıya ulaşamadı. Aslında oldukça güzel bir şarkı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En İyi Klasik Gitar ModelleriTürk Müziğinde Kullanılan Çalgılar

Az bilinen Türkçe şarkıları nereden bulabilirim?

Bu şarkıları dinlemek için çeşitli müzik platformlarına başvurabilirsiniz. Spotify, Apple Music, YouTube gibi platformlarda arama yaparak şarkıları bulabilir ve dinleyebilirsiniz.

Az bilinen Türkçe şarkıların genellikle hangi türde olduğunu söyleyebilir misiniz?

Bu şarkılar çeşitli türlerde olabilir. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, pop, rock, caz gibi farklı tarzlarda güzel Türkçe şarkılar bulabilirsiniz. Her türden müzikseverin zevkine hitap eden birçok şarkı mevcuttur.

Az bilinen Türkçe şarkılar genellikle hangi döneme ait?

"Çok Bilinmeyen Güzel Türkçe Şarkılar" listesinde farklı dönemlere ait şarkılar bulunabilir. Eski Türkçe şarkılar, 90'lar, 2000'ler veya daha yakın yıllardan bazı güzel şarkılar olabilir. Bu liste, farklı dönemlere ait şarkıları keşfetmek için harika bir fırsat sunar.

Hangi sanatçılar bu şarkıları seslendiriyor?

Bu şarkıları seslendiren sanatçılar çeşitlilik gösterebilir. Türk müziğinin büyük isimleri yanı sıra daha az tanınmış ancak yetenekli sanatçılar da bu listede yer alabilir. İsimlerini duymadığınız bazı müzisyenlerin müziklerine kulak vermek, yeni favori sanatçılar keşfetmenize yardımcı olabilir.

Az bilinen Türkçe şarkılar hakkında daha fazla bilgi nerede bulabilirim?

Şarkılar hakkında daha fazla bilgi edinmek için internet üzerinde araştırma yapabilirsiniz. Sanatçıların biyografilerini, şarkı sözlerini, şarkıların hikayelerini ve arka planını bulabileceğiniz müzik siteleri veya forumları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, şarkılarla ilgili kullanıcı yorumlarını inceleyerek başkalarının deneyimlerine de göz atabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum