Coco Chanel ''Küçük Siyah Elbise''

''Küçük Siyah Elbise'' ile dünya modasına damga vuran tasarımcı...
Coco Chanel ''Küçük Siyah Elbise''

Coco Chanel moda dünyasında devrim yapan tasarımcılar arasındadır. Korseyi giymeyip, pantolonu giyen ilk kadınlardan biri olmuştur. 1920’ li yılların devrim yaratan kadın tasarımcısı modaya damgasını vurmuştur.

coco-chanel-kucuk-siyah-elbise.jpg

1926’ yılında hazırladığı ‘’Küçük Siyah Elbise’’ koleksiyonu ile başarıya ulaşmıştır. Dünya da efsane bir modacı olmuştur. Coco rahatlığı ön plana taşımayı seviyordu. Rahat ve sade kıyafetler tasarlamayı tercih ediyordu.

coco-chanel-kucuk-siyah-elbise-001.jpg

Kadınların korseden kurtulmasını sağlayarak, rahat kıyafetler tasarladı. Küçük Siyah Elbise’ yi kadınlara armağan etti. Küçük siyah elbisenin zarafetini ortaya koydu. Kadınların tüm ruh haline uyacak tek elbise modeli Küçük siyah elbise olduğunu ispatlamıştır. Taklitlerinin hiçbiri, onun yaratıcı özgünlüğüne yaklaşamamıştır.

coco-chanel-kucuk-siyah-elbise-006.jpg

Basitliğiyle dikkat çeken gece elbiseleri üretmiştir. Vücuda tam oturan dar ama rahat küçük siyah elbise tüm dünya’ ya damga vurmuştur. Coco Chanel’ in küçük siyah elbisesi sade giyinerek ne kadar şık ve modern olunabileceğinin kanıtıdır.

coco-chanel-kucuk-siyah-elbise-008.jpg

Kullandığı takılar ve aksesuarlarla iddialı havasını yansıtmıştır. Günümüze kadar ulaşan kadınların gardroplarından olması gereken bu elbise tam bir kurtarıcı olmuştur.

coco-chanel-kucuk-siyah-elbise-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.