Çilekli Volovan Tarifi

Hamur işi yemeklerden bir tanesi olan, içerisinde bulundurduğu çilek ve çilek reçeli ile damakta enfes bir tat bırakan çilekli volovanın tarifini sizlerin huzuruna sunuyoruz. İşte, hafif bir hamur yemeği olan çilekli volovan tarifi...
Çilekli Volovan Tarifi

Çilekli Volovan Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru
  • 10-12 adet çilek – dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli

Üzeri için malzemeler;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı su

Süslemek için malzemeler;

  • Pudra şekeri

Çilekli Volovan Nasıl Yapılır?

Çilekli volovan yaparken hazırladığınız hamurun kenarlarını kesin ve tam bir çerçeve görünümü verin. Hamurunuzu da fırında pişirdikten sonra üzerine, krem peynir ile çilekleri dizin ve sonrasında bir kez daha pişirin. Bu sayede lezzetin tadını tam alabileceksiniz. Siz de, bu enfes lezzeti ev halkına ya da misafirlere servis etmek isterseniz, tarifimizi özenle okuyunuz.

 

Çilekli Volovan ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Çilekli volovan lezzetinin yapımına başladığınızda ilk olarak bir kap içerisinde krem peyniri ve çilek reçelini iyice karıştırın ve sonrasında da çilekleri boylamasına olacak şekilde dilimleyin.
  2. Diğer yandan, milföy hamurunun kenarlarından yaklaşık yarım santim kadar kalacak şekilde iç kısmına bıçakla çizik atın ve çerçeve gibi görünmesini sağlayın.
  3. Bu hamurun iç kısmına çatalla delikler açın ve fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
  4. Fırında pişen hamurunuzun orta kısmını çatal ile iyice bastırın ve üzerine krem peynirli karışımdan yayın.
  5. Ardından, kesilen çilek dilimlerini de hamurun üzerine yerleştirin.
  6. Bu aşamadan sonra, bir kase içerisinde yumurta sarısını ve suyu çırpın.
  7. Fırçanın da yardımı ile yumurtalı karışımı hamurun kenarlarına sürün ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını sağlayın ve üzerine pudra şekeri ilave edin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.