Ceyda Olguner Kimdir

Kamera karşısında ilk kez Saklı Kalan isimli dizide canlandırdığı Ece karakteri ile geçen Ceydan Olguner, 1987'de Ankara'da dünyaya geldi.
Ceyda Olguner Kimdir

Ceyda Olguner Biyografisi

Ankara'da dünyaya gelen genç oyuncu, lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi'nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra kamera karşısına ilk kez Saklı Kalan isimli dizide Ece karakterini canlandırdı. Ardından pek çok dizi ve filmde yer alan genç oyuncu günümüzde Muhteşem Yüzyıl: Kösem isimli dizide Mahfiruz Sultan karakterini canlandırmaktadır. 

 

ceydaa3.jpg

 

2014'te Saklı Kalan isimli dizide Ece karakterini canlandırdı. Dizi, ufak bir yanlışın parçalamaya başladığı büyük bir ailenin yaşadıklarını ve yıkılış sürecini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Melis Birkan, Burak Sağyaşar, Meral Çetinkaya, Özgür Çevik, Emre Yetim ve Burak Sergen yer aldı. 2015'te ise Zeyrek ile Çeyrek isimli dizide Dilruba karakterini canlandırdı. Dizi, karakolda zabitlik yapan Zeyrek ve Çeyrek isimli, hiç geçinemeyen iki adam ve etraflarında yaşanılanları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kemal Zeydan, Serhan Ernak, İsmail Hacıoğlu, Hakan Bilgin, Mine Teber, Pelin Öztekin ve Suat Sungur yer aldı. 

 

ceydaa4.jpg

 

Genç oyuncu daha sonra ise Muhteşem Yüzyıl: Kösem isimli dizide Mahfiruz Sultan karakterini canlandırdı. Dizi, Osmanlı Devleti'nin bir dönemine damgasını vuran Kösem Sultan'ın yaşadıklarını ve harem içerinden yaşanan entrikaları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Beren Saat, Hülya Avşar, Ekin Koç, Kadir Doğulu, Erkan Kolçak Köstendil ve Aslıhan Gürbüz yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2014-Saklı Kalan
  • 2015-Zeyrek ile Çeyrek
  • 2015-Muhteşem Yüzyıl: Kösem 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.