Cevahir Turan Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Kızıl Elma isimli dizi ile geçen Cevahir Turan, 1988’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Cevahir Turan Kimdir

Cevahir Turan Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen Cevahir Turan, çok ufak yaşlarda Hollanda’ya gitti. Eğitimlerini Hollanda’da tamamlayan genç oyuncu, lise eğitiminden sonra üniversitede ekonomi üzerine eğitim aldı. Üniversiteden mezun olduktan sonra pek çok tiyatroda yer aldı. Türkiye’ye döndüğünde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda müzikal üzerine eğitim aldı. Lisans eğitiminden sonra Haliç Üniversitesi’nde tiyatro alanında yüksek lisans yapmaktadır. Felemenkçe, Almanca ve İngilizce bilen başarılı oyuncu, aynı zamanda başarılı bir ressamdır. 

cevahir-turan3.jpg

2014’te Kızıl Elma isimli dizide Ruken karakteriyle birlikte Türkiye’de ilk yapımını gerçekleştirdi. Dizi, Milli İstihbarat Teşkilatı çalışanlarının yaşadıklarını ve teşkilat içerisinde yer alan iki kişinin aşkını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Furkan Palalı, Pelin Akil, Zeynep Eronat, Erdal Cindoruk, Miraç Eronat ve Rahmi Dilligil yer aldı. Genç oyuncu 2015’te İnadına Aşk isimli dizide Ezgi karakterini canlandırdı. Dizi, anlaşamayan ama birbirlerini çok seven dört çiftin aşk hayatlarını ve günlük yaşadıkları olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Açelya Topaloğlu, Can Yaman, Nilay Duru, Eren Vurdem, Cevahir Turan, Cem Belevi ve Yeşim Dalgıçer yer aldı. 

 

Cevahir Turan'ın Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2014-Kızıl Elma
  • 2015-İnadına Aşk

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum