CC Krem Nedir? CC Krem Ne İşe Yarar?

Cilt sorunlarına karşı en etkili çözümlerden biri olan CC kremler hakkında merak uyandıran tüm açıklamalar bu yazıda!
CC Krem Nedir? CC Krem Ne İşe Yarar?

Yaz aylarında yüzde ağırlık yapmadan mükemmel görünmeye yardımcı olan CC kremler, hem doğal görüntü sunuyor hem de cildi tek ton yapıyor. Bu etkileri alabilmek için birçok kozmetik ürünü bulunsa da CC kremler, hafif yapıları ve UV koruması sayesinde çok tercih ediliyor. Bu sebeple yazımızda, CC kremlerin tanımından, faydalarına ve en iyi uygulama yöntemlerine kadar, merak ettiğiniz her şeyi bulabilecekseniz.

İşte CC krem hakkında merak ettikleriniz...

CC Krem Nedir?

CC Krem Nedir? Nasıl Uygulanır?

CC Kremler, yüzde renk düzeltme, kusurları ve çatlakları gizleme, UV ışınlarından koruma gibi faydalar sunan kozmetik ürünlerdir. CC, yani "Color Correction" (Renk Düzeltme) kelimesinden türetilmiştir ve yüzdeki renk uyumsuzluklarını ve kusurları ortadan kaldırmayı amaçlar. CC kremler, farklı cilt türlerinin kullanabileceği kremlerdir. Burada önemli olan kendi cilt yapınıza uygun üretilen bir krem tercih etmenizdir.

CC Krem Ne İşe Yarar?

CC Krem Nedir? Nasıl Uygulanır?

CC Kremler, yüzün düzgün görünmesini, çizgilerin gizlenmesini ve UV ışınlarından korunmasını sağlar. Bu bağlamda ele alındığında CC kremlerin faydaları şu şekildedir;

Cilt Tonunu Eşitleme: CC kremler, yüzünüzdeki renk uyumsuzluklarını gidererek cildinizin tek ton görünmesine yardımcı olur.

Çizgileri Gizler: CC kremler, ciltteki ince çizgileri veya çukur görünümünü minimize etmeye yardımcı olur.

Nemlendirir: CC kremler, cildinize nem kazandırarak cildin daha pürüzsüz ve canlı görünmesini sağlar.

UV Işınlarından Korur: CC kremler, UV ışınlarından koruyarak güneşin zararlı etkilerinin oluşmasını engeller.

CC Kremlere Uygun Cilt Tipleri

CC Krem Nedir? Nasıl Uygulanır?

CC Kremler, çeşitli cilt tipleri için uygundur. Ancak, aşırı kuru ve hassas ciltler, içindeki alkol oranları nedeniyle bu tip kremlerden uzak durmalıdır. Aşağıdaki cilt tipleri CC kremler için uygundur:

Normal Cilt: Normal cildi olanlar, CC kremlerin tüm faydalarından sorunsuz şekilde yararlanabilirler.

Karma Cilt: Karma cildi olanları rahatlıkla CC krem kullanabilir. Eğer T- bölgeleri yağlıysa o bölgeye özel mat bitişli bir CC krem kullanmalıdır.

Yağlı Cilt: Yağlı cildi olanlar, matlaştırıcı etkiye sahip CC kremler tercih edebilirler.

CC Krem Nasıl Uygulanır?

CC Krem Nedir? Nasıl Uygulanır?

CC krem uygulamadan önce yüzünüzü güzelce temizleyin ve ardından tonik yapın. Toniğinizin kuruduktan sonra nemli olan makyaj süngerinizden yardım alarak CC kremi tampon hareketlerde tüm cildinize yedirin. Bu uygulamayı sadece yüzünüze değil boyun çizginize ve boynunuza uygulayın. CC kremi tüm cildinize güzelce yedirdikten sonra makyajınızın devamında rimel, far, ruj gibi ürünleri kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BB ve CC Krem FarkıEn İyi CC Krem Markaları

CC krem ​​nedir?

CC, "Color Correcting" veya "Complexion Correcting" olarak geçerli bir cilt bakım ürünüdür. Bu krem, cildin hava almasını, renginin eşit olmasını ve kusurların kapanmasını sağlamaktadır.

CC krem hangi cilt için uygundur?

CC kremler genellikle her cilt tipi için uygundur, ancak kuru, hassas veya cilt problemi olan kişilerin öncelikle dermatoloğa danışması önerilir.

CC krem Nasıl kullanılır?

CC krem, temiz cilde uygulanır. Temizlediğiniz cilde makyaj süngeri yardımıyla eşit şekilde yayarak kusurlarınızı kapatabilirsiniz.

CC kremin etkileri neler?

CC krem, cildin daha pürüzsüz ve tek ton olmasını sağlarken, hafif yapısı sayesinde cildin nefes alarak sivilce gibi problemlerin yaşanmamasını sağlar.

BB ve CC krem farkı ne?

CC krem BB kremlere göre daha hafif yapıdadır. Bu sebeple ciltte bulunan kızarıklık ve ton eşitsizliği gibi kusurları kapatmaya yardımcı olur. BB krem daha ağır bir yapıda olduğundan daha derin kusurların kapatılmasında kullanılabilir. CC krem hava alır yapısı sayesinde sivilceye meyilli ciltler için önerilirken, BB krem biraz daha ağır olduğundan çok hassas olan ciltlerde sivilce yapabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.