Çağkan Çulha Kimdir

Acemi Cadı isimli dizide canlandırdığı Selim karakteri ile tanınmaya bşlayan genç oyuncu Çağkan Çulha, 22 Kasım 1985’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Çağkan Çulha Kimdir

Çağkan Çulha Biyografisi

Lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi’nde İşletme eğitimi almaya başladı. Daha sonra okulu yarıda bırakıp, Beykent Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi almaya başladı. Çeşitli reklamlarda yer alan genç oyuncu, kamera karşısına ilk olarak Hayat Bilgisi isimli dizide canlandırdığı Arda rolüyle geçti.Oyuncu Mine Mutlu’nun oğlu olan Çağkan Çulha, popülerliğini ise Acemi Cadı isimli dizi ile artırdı.

2003’te Gani Müjde’nin senaryosunu yazdığı Hayat Bilgisi isimli dizide Arda karakterini canlandırdı. Dizi süreki tayini çıkan sivri dilli tarih öğretmeni Afet Güçverir’in yolu bir gün Rıdvan Kanat Lisesi’ne düşer ve dizi başlar. Dizinin başrollerinde Perran Kutman, Tarık Papuçcuoğlu ve Kerem Kupacı yer aldı. 2006’da ise Acemi Cadı isimli dizide Selim karakterini canlandırdı. Dizi Selda ve Melda isimli birbirlerinden çok farklı iki halasıyla birlikte yaşayan Ayşegül’ün yeni okulunda yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Şenay Gürler, Nergis Kumbasar ve Merve Boluğur yer aldı.

Çağkan Çulha 2008’de sevilen polisiye dizisi Adanalı isimli dizide rol aldı. Engin karakterini canlandırdığı dizi, yıllar önce çok yakın iki arkadaş olan Ali ve Yavuz’un arası bozulur. Ali yaptığı bir hatadan dolayı  meslekten atılır. Yıllar sonra bir olay sonunda Ali ve Yavuz karşılaşırlar. Dostluk ve öfkenin anlatıldığı dizinin başrollerinde ise Oktay Kaynarca, Mehmet Akif Alakurt ve Selin Demiratar yer aldı. 2013’te ise Kaçak isimli dizide Fatih karakterini canlandırdı. Dizi polisliği bırakan Serhat Hakeri yer altı dünyasının en etkili adamlarınından biri oğlunun ölümüne neden olunca intikamını almak için mücadele etmeye başlar. Dizinin başrollerinde ise Gürkan Uygun, Berk Hakman ve Mustafa Avkıran yer aldı.  

Rol Aldığı Dizi ve Filmler:

  • 2003- Hayat Bilgisi
  • 2005- Belalı Baldız
  • 2006- Acemi Cadı
  • 2008- Adanalı
  • 2012- Muhteşem Yüzyıl
  • 2013- Kaçak

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.