Bursa'nın Meşhur Lezzetleri

Bursa Marmara Bölgemizde bulunan zengin yemek kültürüne sahip merkezlerimizden birisidir. Yazımızda Bursa'nın birbirinden leziz meşhur tatlarını bulabilirsiniz.
Bursa'nın Meşhur Lezzetleri

Türkiye'nin tarihi eser, doğal güzellik ve yemek bakımından en önemli şehirlerinden bir tanesi olan Bursa, bugünkü lezzet durağımız, Yazımız içerisinde Bursa'nın en güzel ve en meşhur yemeklerini sizler için araya getirdik. Bursa'ya gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken yemekleri aşağıda tek tek bulabilirsiniz. İşte, Bursa'nın en meşhur lezzetleri..

 

İskender

Bursa’nın en meşhur yemeği şüphesiz İskender Kebabı’dır. Sadece ülkemizde değil Dünya’da birçok ülkede nam salmış bir lezzettir. Bursa İskender Kebabı’nın sırrı hayvanın kalçasında yağsız et ve mükemmel sosunda gizlidir. Ayrıca biberi, domatesi, küp küp doğranmış özel pidesi, tereyağı ve yoğurduyla eşsiz bir lezzettir. Hemen hemen hepiniz bu harika lezzeti daha önce denemişsinizdir. Ancak İskender’i bir de anavatanında denemelisiniz.

bursa iskender


 

Muradiye Çorbası

Bursa’nın en meşhur yemekleri arasında çorba da yer almaktadır ve Muradiye Çorbası bu güzel ilimizin en ünlü çorbasıdır. Yapımında tavuk kuşbaşı, kabak, şehriye, havuç, yoğurt, tereyağı ve un kullanılmaktadır. Daha önceleri böyle bir lezzeti tatmadıysanız ve çorbayı'da çok seviyorsanız Muradiye Çorbasını denemenizi öneririz.

muradiye çorbası


 

İnegöl Köftesi

Marmara Bölgesi'nin hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle en güzel tatlarından bir tanesi de İnegöl Köftesi’dir. İnegöl Köftesi, İskender yemeği  kadar olmasa da hayli meşhur bir tattır. Bursa'ya yolunuz düştüğünde kesinlikle denemeniz gereken lezzetlerin başında gelir. Bölge halkının da en sevdiği köftelerden bir tanesidir. Yapımında dana kıyması, bayat ekmek ve baharatlar kullanılır. Tadı çok lezzetlidir.

bursa inegöl köftesi

 


Ciğer Kebabı

Bilindik kebapların aksine Ciğer Kebabı’nda pirinçten de faydalanılır. Kuzu ciğerine ek olarak ise tereyağı kullanılır. Farklı bir lezzettir. Bölgeye has bu lezzeti deneyebilirsiniz.

bursa ciğer kebabı


 

Bursa Güveci

Bölgenin kendisine has güveçte yapılan yemeğidir. Harika bir lezzettir ve muhakkak denenmesi gereken tatlar arasında bulunmaktadır. Bursa Güveci çok zengin bir malzeme içeriğine sahiptir. Bursa Güvecinde kuşbaşı, domates, patates, biber, patlıcan, fasulye, soğan, bamya gibi ürünler vardır.

bursa güveci


 

Uludağ Pilavı

Bursalılara has bir lezzet olan Uludağ Pilavı içersindeki malzemeler bakımından diğer pilavlardan farklılık göstermektedir. Uludağ pilavında pirinçle yanaşı kuşbaşı et, tereyağı, havuç, kestane, kesme şeker ve kuru üzüm kullanılmaktadır. Farklı ve lezzetli bir pilavdır deneyebilirsiniz.

bursa uludağ pilavı


 

Kestane Şekeri

Bursa’ya özgü tatlardan bahsederken Kestane Şekeri’ni es geçmek olmazdı elbette. Yalnızca soyulmuş kestaneye kaynatılmış şeker su karışımının dökülmesi ile ortaya çıkarılan bu lezzet müthiş bir ün yakalamıştır. Bölgede neredeyse adım başı bir Kestane Şekeri dükkanına rastlarsınız. Kesinlikle tadına bakmalısınız.

bursa kestane şekeri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.