Burhan Şenatalar Kimdir? & Hakkında Bilgi

Burhan Şenatalar 1945 yılında İstanbul'da doğdu. CHP içerisinde pek çok alanda aktif bir şekilde rol alan ve eğitimcilik yanı ile parti adına kurumları destekleyen Şenatalar hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Burhan Şenatalar Kimdir? & Hakkında Bilgi

Burhan Şenatalar Biyografisi

1945 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Burhan Şenatalar, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim üyesi olarak tanınmaktadır. Öğrenim sürecini Alman Lisesi, ABD'de North Platte High School ve İstanbul Üniversitesi'nde lisans ve doktora olmak üzere İktisat Fakültesi'nde tamamlayan Şenatalar, birçok yurt dışı ülkelerinde iktisat alanında konuk araştırmacı olarak da bilinmektedir.

burhan-senatalar-biyografisi.jpg


Burhan Şenatalar YÖK Üyeliği

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından YÖK Üyesi olarak ataması gerçekleştirilen Burhan Şenatalar, son dönemlerdeki aşırı merkeziyetçi yönetim anlayışından duymuş olduğu rahatsızlık sebebi ile YÖK üyeliği görevinden istifa etti. Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği adlı kuruluşta pek çok eğitimcinin sorunlarını çözebilmek adına pek çok çalışma içerisinde yer alan Şenatalar, bilimsel vakıf içerisinde yönetim kadrosunda yer alarak aktif bir şekilde eğitim hayatını devam ettirmektedir.

burhan-senatalar-yok-uyeligi.jpeg


Burhan Şenatalar Çalışma Alanları

Çalışma yaşamı boyunca pek çok alanda faaliyet gösteren ve genellikle vergi politikası, sağlık ekonomisi ve sosyal devlet gibi alanlarda kendisini göstermiştir. Burhan Şenatalar, DAAD, Fulbright, British Council ve Friedrich Ebert Vakfı gibi kurumlarından burslarından yararlanarak İngiltere'de York Üniversitesi’nde, Almanya'da Saarbrücken ve Frankfurt üniversitelerinde, ABD'de Manyland, Pittsburgh ve Virginia State Üniversitelerinde katılımcı ve konuşmacı olarak yer almıştır.

burhan-senatalar-calisma-alanlari.jpg


Burhan Şenatalar Parti Yaşamı

Siyasi yaşamına CHP teşkilatı içerisinde yer alarak başlayan Burhan Şenatalar, şuan CHP genel başkan yardımcılığı görevini ifa etmektedir. CHP içerisinde pek çok alanda aktif bir şekilde rol alan ve eğitimcilik yanı ile parti adına kurumları destekleyen Şenatalar bu anlamda kendi mesleğini de icra edebilmektedir. Pek çok sosyal kurum içerisinde de gerek parti kimliği ile gerek eğitimci kimliği ile bulunan Şenatalar için CHP teşkilatı içerisindeki konumu birçok adımı geçerek genel başkan yardımcılığı olmuştur.

burhan-senatalar-parti-yasami.jpg

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.