Burhan Kuzu Kimdir? Burhan Kuzu Nereli?

Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucularından olan Burhan Kuzu hakkında detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. İşte Burhan Kuzu Kimdir? ve Burhan Kuzu Nereli? gibi soruların yanıtı.
Burhan Kuzu Kimdir? Burhan Kuzu Nereli?

Covid-19 virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Burhan Kuzu, Türkiye’de merak edilen isimlerin arasına girdi. İşte Burhan Kuzu Kimdir? Burhan Kuzu Nereli?


Burhan Kuzu Kimdir?

Burhan Kuzu Kimdir

1 Ocak 1955 tarihinde Kayseri Develi’de dünyaya gelen Burhan Kuzu’nun 8 kardeşi bulunmaktadır. Babası Ali Rıza Bey’i küçük yaşlarında annesi Zahibe Hanım’ı lise zamanlarında kaybetti. Babası köyde çiftçilik ve imamlık yapmaktaydı. Zorlu dönemler geçiren Burhan Kuuz, eğitimini bir şekilde olsa tamamladı. Okul süresince tiyatroya karşı hep ilgisi vardı.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Mezuniyetinin hemen ardından hakimlik ve kaymakamlık sınavını katıldı. Sınavı kazanan Burhan Kuzu, Tekirdağ ilçesinde kaymakamlık stajı yaptı. Birkaç yıl sonra üniversite ekibine katılınca akademisyen olmak istedi. Yüksek lisansını ve doktora eğitimini çalıştığı yerde alan Burhan Kuzu, 2 yıl boyunca Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Avrupa Konseyi bursuyla araştırmalar yaptı. Bu araştırmalar kendisinin 1998’de profesör unvanı almasını sağladı.

Hukuk alanında birçok kitap ve makale yazan Burhan Kuzu, aynı zamanda Polis Okulları’nda da ders vermekteydi. Siyasete 2001 yılında AKP ile giren Burhan Kuzu, partinin kurucuları arasında yer alıyordu. 2002, 2007, 2011 ve 2015 olmak üzere toplamda 4 kere milletvekili olarak meclise girmiştir.


Burhan Kuzu Nereli?

Burhan Kuzu Nereli

1955 yılında doğan Burhan Kuzu, aslen Kayseri Develi’nin Şıhlı mahallesindendir. 30 yıl gibi uzun bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde çalışan Burhan Kuzu, 65 yaşında covid-19 virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Eşi ve iki çocuğu bulunan Burhan Kuzu, Edirnekapı Şehitliğine defnedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.