Bülent Yıldırım Kimdir

Türkiye Süper Ligi’nde hakemlik görevinde bulunan Bülent Yıldırım, 1 Mart 1972 yılında Kayseri’de dünyaya geldi.
Bülent Yıldırım Kimdir

Bülent Yıldırım Biyografisi

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde dünyaya gelen Bülent Yıldırım, sporla ilk olarak 10 yaşında Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün "Atletizm" ve "Futbol" dallarında eğitim aldı. Ortaokul ve lise eğitiminde ise atletizm ile futbol takımlarında sahne aldı.

1986 yılında Talas Belediyespor'da futbol, voleybol ve hentbol takımlarında oynadı. Bu takımlarda 3 sene oynadı. Sonraki dört yılda da amatör kümede yer aldı. Hakemliğe başladığı döneme kadar da üniversitenin fakülte takımında da oynamayı sürdürdü.

bülent yıldırım hakem

1990 yılında Öğrenci Seçme Sınavı’nda Kayseri Birincisi oldu ve Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'ne girdi. Bölümünden 1994 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda göreve başladı. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı görevine kadar yükseldi.

1994 yılında ODTÜ’de okurken yeni açılan hakemlik kursuna katıldı. Kısa bir eğitime tabi tutulduktan sonra hakemlik görevine başladı ve şimdilerde FIFA kokartlı hakem olarak kariyerine devam etmektedir.

1 Ocak 2011 tarihi itibari ile UEFA tarafından 1. Kategori hakemliğe yükseltildi. UEFA tarafından üst düzey müsabakalarda görevlendirilmiş, Euro 2012'de grup eleme maçlarından Ukrayna-İsveç, İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçlarını, yarı finalde ise İspanya-Portekiz mücadelesinde çizgi hakemi olarak görev yaptı.

2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Bülent Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

Bülent Yıldırım’ın gönlünde yatan takımın Fenerbahçe olduğu iddia edilmektedir.

 

Bülent Yıldırım’ın Hakemlik Süreci

  • 1998’de 3.Lig Hakemi oldu. (C Klasmanı)
  • 2001’de 2.Lig Hakemi oldu. (B Klasmanı)
  • 2002’de 2.Lig A Kategorisi Hakemi oldu. (A Klasmanı)
  • 2003’te Süper Lig Hakemi oldu  

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.