Brno Gezilecek Yerler

Çek Cumhuriyeti'nin önemli merkezlerinden biri olan Brno, birçok turistin ziyaret ettiği tarihi ve turistik bir kenttir. Brno'nun gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik. İşte Brno şehri hakkında her şey.
Brno Gezilecek Yerler

Brno Hakkında Bilgi

  • Çek Cumhuriyeti'nin en büyük ikinci şehridir.
  • Yaklaşık 1000 yıl önce kurulmuştur.
  • 400.000 Nüfusa sahiptir.
  • Mimari açıdan oldukça değerli yapılara sahiptir.
  • Orta Avrupa'nın en büyük tiyatrosuna sahiptir.
  • Huzur ve temiz hava dolu bir şehirdir.
  • 19. Yüzyılda en şaşalı dönemini yaşamıştır.
  • Dünya'nın en çok tarihi koruma alanına sahip ikinci şehridir.
  • Brno şehri kültür yatırımlarına toplamda 30 milyon euro harcamaktadır.

Brno Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Brno şehrinde gezip görebileceğiniz yerleri şu başlık altında işleyip derleyeceğiz.

  1. Brno'daki gezilecek yerler listesi
  2. Brno'da yer alan tarihi mekanlar
  3. Brno otel önerileri
  4. Brno nerede ne yenir?
  5. Brno ulaşım nasıl sağlanır?
  6. Brno'ya ne zaman gidilir?
  7. Brno'ya nasıl gidilir?

Spilberk Kalesi

13. yüzyılda Barok tarzda inşa edilen Spilberk Kalesi, şehrin en önemli sembolü olarak bilinir. 14. yüzyılda Avusturya- Macaristan tarafından yapılan çalışmalarla buraya bir hapishane eklenmiş. Daha sonra burada bir askeri kışla yapılmıştır. Şehrin en turistik yapısı olarak bilinen kale her yıl binlerce ziyaretçi çekmektedir.

spilberk-kalesi.JPG


Aziz Peter ve Paul Katedrali

Şehirdeki Petrov Tepesi üzerinde yer alan 20. yüzyılın başında inşa edilen 84 metre yüksekliğindeki kilisedir. Gotik, Neo-Gotik ve Barok mimari tarzlarını aksettiren katedral şehrin en önemli manevi alanlarından biridir. Ayrıca şehre hakim bir tepede yerleştiğinden mükemmel bir Brno manzarası sunuyor. Sizler de Çek Cumhuriyeti’nin Brno şehrine yapacağınız seyahatte Aziz Peter ve Paul Katedrali’ni görmeyi unutmayın.

aziz-peter-ve-paul-katedrali.jpg


Villa Tugendhat

1994 yılında açılan bina modern mimariye uygun şekilde inşa edilmiştir. Villanın yapımında kullanılan malzemelerin hepsi lüks olduğundan maliyet onlarca milyon doları buldu. Bina otomatik açılan camlar, ısıtma ve soğutma sistemleri ile modernizmin en iyi örneklerinden biri olarak gösterilmektedir. Şehrin simasını değiştiren bu villayı muhakkak keşfedin.

villa-tugendhat.jpg


Brno Roman Kültür Müzesi

Burası tamamıyla Romanların tarih ve kültürüne adanmış bir kurumdur. 1991 yılından bu yana hizmet vermektedir. Şu anda devlet bütçesinden finanse edilen müze daha önceleri maddi problemler sebebiyle birkaç kez bina değiştirmek zorunda kalmıştır. Burada Romanların kültür ve yaşamları fotoğraf, resim sergileriyle tanıtılıyor. Özellikle Romanlar açısından büyük öneme sahip olan bu müze muhakkak ziyaret edilmelidir.

brno-roman-kultur-muzesi.jpg


Brno'da Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Çek Cumhuriyeti, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konum haline gelen Çek Cumhuriyeti ülkesinin en büyük ikinci şehri olan Brno'yu konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Brno'da konaklanacak 4 otel önerisini derledik. İşte en kaliteli ve en uygun Brno otelleri;


Hostel John Galt

Çekya'nın en büyük ikinci şehri olan Brno, pek çok kişi tarafından sevilerek ziyaret edilen bir kenttir. Brno şehrine ziyarete gittiyseniz ve nerede kalacağınız konusunda herhangi bir fikriniz yoksa sizler için derlediğimiz otel önerilerine göz atmanızı öneririz. Hostel John Galt oteli tam da size göre bir otel diyebiliriz. Brno'nun merkezinde, AN u hotelu Grand Central Otobüs Terminali'ne sadece 150 metre uzaklıkta ve Özgürlük Meydanı'na 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Hostel John Galt, konumu açısında da oldukça uygun bir oteldir. Ziyaretçilerine ücretsiz Wi-fi hizmeti, ücretsiz çay-kahve, ortak mutfak ve TV içeren bir oturma alanı sunan Hostel John Galt, Brno'nun en iyi otelleri listemizde yer alıyor.

Hostel John Galt

Adres: Novobranská 550/4, 602 00 Brno-střed, Çekya

Telefon: +420 773 606 840

Fiyat: 35 €


Mezi Stromy Otel

Brno'nun en ekonomik otellerini sizler için araştırdık. Çekya'ya seyahatinizde nerede kalacağım diye düşünmenize gerek yok. Mezi Stromy sakin bir ortam isteyenler için son derece uygundur. Ziyaretçilerine ücretsiz WiFi erişimi ve bir restorana sahip olan Mezi Stromy, Brno'ya 15 kilometre uzaklıkta evcil hayvan dostu konaklama olanağı sunmaktadır. Ücretsiz otopark hizmeti veren Mezi Stromy şehirden uzak sakin bir tatil için oldukça uygun bir oteldir.

Mezi Stromy

Adres: Josefská 1, 602 00 Brno-střed, Çekya

Telefon: +420 775 348 885

Fiyat: 55 €


Amazing Apartments Hotel

Çekya seyahatinizde yolunuz Brno'ya düşerse sizler için derlediğimiz otel önerşlerine göz atmalısınız. Her türlü bütçeye uygun otel önerilerimiz arasında kendisine yer edinen Amazing Apartments Hotel, 4 yıldızlı kaliiteli bir oteldir. Brno Ticaret Fuarları'na ve Špilberk Kalesi ile St.Peter ve Paul Katedrali'ne 6 kilometre uzaklıkta olan Amazing Apartments Hotel, Brno Noel Pazarı'na sadece 6 kilometre uzaklıktadır. Konum açısından oldukça iyi bir yerde olan Amazing Apartments Hotel, ziyaretçilerine WİFİ hizmeti, kaliteli aile odaları, 24 saat oda servisi ve ücretsiz otopark hizmeti sunmaktadır.

Amazing Apartments Hotel

Adres: Netroufalky 4a, 625 00 Brno-Bohunice, Çekya

Telefon: +420 608 888 688

Fiyat: 110 €


Hostel Fleda

Brno'nun en iyi otelleri arasında yer alan Hostel Fleda, sadece kalitesiyle değil, bulunduğu konum ile de ön plana çıkmaktadır. Luzanky Parkı'na sadece 100 metre uzaklık olan Hostel FledaŠpilberk Kalesi'ne toplu taşıma araçları ile 15 dakikalık mesafededir. Hostel Fleda, Brno şehrinin merkezinde yer almasının yanı sıra çevresinin birçok mağaza ve restoranla çevrili olduğu bilinmektedir.

Hostel Fleda


Brno Nerede Ne Yenir?

Çek mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Son yıllarda oldukça turist akınına uğrayan Çekya, kaliteli hizmet veren restoran ve kafelere sahiptir. Çek Cumhuriyeti'nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olan Brno da bulunan restoranlar sizi son derece tatmin edecektir. Peki ya Brno da nerede ne yenir? İşte Brno'nun en iyi restoran ve kafeleri;


Bavard Cafe A Bar

Brno'nun en iyi kafeleri arasında kendisine yer edinen Bavard Cafe A Bar, ağırlıklı olarak Çek, Avrupa ve Fransız mutfağını kullanmaktadır. Ziyaretçilerini harika lezzetlerle buluşturan Bavard Cafe A Bar, kahvaltı, öğle yemeği ve brunch hizmeti sunmaktadır. Ziyaretçi yorumları arasında en çok memnun kaldıkları kahvaltı hizmetidir. Bu nedenle sabah kahvaltınızı Bavard Cafe A Bar da yapmanızı öneririz.

Bavard Cafe A Bar

Adres: 4 657, Poštovská, Brno-město, 602 00 Brno, Çekya

Telefon: +420 734 142 108


Air Cafe

Brno şehrinin en iyi kokteyl yapan yerleri arasına koyabiliriz. Yemek sonrası bir şeyler içmek için son derece uygun olan Air Cafe, sahip olduğu dekorasyon ile sizi adeta büyüleyecektir. Şehirdeki en havalı barlardan bir tanesi olan bu cafe, kahvaltı ve içecek hizmeti vermektedir. Yardımsever personelleriyle ve havalı ambiyansıyla sizleri memnun edeceğinden eminiz.

Air Cafe

Adres: Zelný trh 295/8, 602 00 Brno-střed, Çekya

Telefon: +420 773 610 319


Grill & Beer Restaurant Vulcano

Öğle yemeği ve güzel bir akşam yemeği için oldukça uygun bir restoran diyebiliriz. Çek ve Avrupa mutfağı ağırlıklı olan Grill & Beer Restaurant Vulcano, paket servis, ücretsiz Wi-Fi hizmeti de vermektedir. Yardımsever ve bir o kadar da kaliteli personellere sahip olan bu restoran, sahip olduğu dekorasyon ve ambiyans ile ziyaretçilerini etkilemektedir.

Beer Restaurant Vulcano

Adres: Čeňka Růžičky 2, 625 00 Brno-Bohunice, Çekya

Telefon: +420 546 210 025


Monte Bú Restaurant A Steakhouse

Çekya'nın en büyük ikinci şehri olan Brno'nun en iyi restoranları arasında yer alan Monte Bu Restaurant A Steakhouse, biftek ve barbeküleriyle sizleri büyüleyebilir. Harika bir akşam yemeği için oldukça uygun olan bu restoran, verdiği güzel hizmetlerin yanı sıra fiyat olarak da oldukça uygun. Özellikle et severlerin tercih ettiği bu restoran da aç kalmak son derece imkansızdır. Brno'da sizler için derlediğimiz cafe ve restoranlar arasında yer alan, Restaurant A Steakhouse'un sizin için uygun olacağını düşündük.

Monte Bú Restaurant A Steakhouse

Adres: Údolní 532/76, 602 00 Brno, Çekya

Telefon: +420 778 545 778


Brno Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Çekya'nın en iyi ve en büyük şehirlerinden olan Brno şehri, Moraiva bölgesini kapsayan İntergrated Transport System of the Southern Moravia Region güzergahı içerisinde bulunmaktadır. Bu güzergahta, ağ trenleri, troleybüs ve tramvay yer almaktadır. Toplu taşıma akşam saat 11'den sonra durmaktadır. Fakat daha sonra gece otobüsleri devreye girmektedir. Her bir saatte şehir için de gece yarısından sonra otobüsler işlerine devam etmektedirler. Kısa yolculuklar için yani ortalama 15 dakikalık süren bir yolculuk için 20 kron harcamanız gerekmektedir. Şehirde bisiklet ile ulaşımda oldukça yaygındır. Bisiklet kiralamak için pek çok noktaya ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda araba kiralamak da mümkün fakat bu seçenek biraz da pahalıdır. 700 Krondan başlayan fiyatlarda rahatlıkla araba kiralayabilirsiniz.

brno şehri ulaşım


Brno'ya Ne Zaman Gidilir?

Çek Cumhuriyeti'nin önemli şehirleri arasında yer alan Brno, okyanus iklimi ile nemli kara iklimi arasında iklimsel farklılık yaşayan bir şehirdir. Sert ve soğuk bir kış mevsimi geçiren Brno şehri, yazları ılık ve serin geçer. Fakat son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle aynen ülkemizde yaşandığı gibi Çekya'da da iklim değişiklikleri görülmektedir. Kimi zaman yaz aylarında sıcaklığın 30 dereceye kadar çıkmasıyla insanların Brno havasında bunaldığı da gözlemlenmektedir. Bu nedenle de yaz aylarının ortalarında gitmenizi öneririz.

Brnoya ne zaman gidilir


Brno'ya Nasıl Gidilir?

Türkiye üzerinden Çek Cumhuriyeti'nin ikinci en büyük şehri olan Brno'ya direk uçuş bulunmamaktadır. Bu nedenle de ancak Türkiye üzerinden, Brno-Turany Havalimanı'na aktarmalı olarak geçebilirsiniz. Prag, Münih veya Londra üzerinden rahatlıkla Brno şehrine ulaşım sağlayabilirsiniz. Prag şehri üzerinden Brona'ya gitmenin en kolay yolu trenle ulaşımdır. Genel olarak ülkede ulaşım trenle sağlanmaktadır. Bu nedenle Brno şehrine ulaşım tahmin ettiğinizde çok daha kolay olacaktır. Kolay bir ulaşım dedik fakat, Prag şehrinden Brno şehrine trenle toplamda 2,5 saat süren bir yolculukla gidebileceksiniz.

Brnoya Nasıl Gidilir

Önerilen İçerik;

Çek Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.