Münih'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın en büyük üç kentinden biri olan Münih'te yaklaşık 1 milyon 400 bin nüfus yaşamaktadır. Tarihi ve turistik açıdan Orta Avrupa'nın en değerli merkezlerinden biri olan Münih'in gezilecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Münih'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Münih Gezilecek Yerler

  1. Münih'deki gezilecek yerler listesi
  2. Münih'deki müzeler
  3. Münih'de yer alan tarihi mekanlar
  4. Münih'deki turistik noktalar
  5. Münih'de nerede ne yenir?
  6. Münih otel önerileri
  7. Münih rehberi haritası

Münih Hakkında Bilgi

  • Münih, Bayern'in başkentidir.
  • Almanya'nın en büyük eyaletlerinden biri olarak gösterilmektedir.
  • 1.500.000 nüfusa sahiptir.
  • Nüfus açısından Almanya'nın en büyük üçüncü şehridir.
  • Nazi partisi ilk olarak Mümih'de kurulmuştur.
  • Almanca dili kullanılmaktadır.
  • Almanya'nın en önemli şehirlerinden birisidir
  • Almanya'nın en önemli üretim gücüne sahip şehridir.
  • Para birimi Euro'dur.
  • Hizmet sektöründe oldukça gelişmiştir.

Marienplatz

Burası Münih’in en büyük ve en meşhur merkezi meydanı olarak bilinmektedir. 1158 yılından günümüze kadar şehrin ana meydanı konumundadır. Etrafındaki tarihi binalarla birlikte ülkenin en çok turist çeken bölgesi konumundadır. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği meydan aynı zamanda Münih’in toplu taşıma ağının da merkezidir. Meydanın doğu tarafında şehrin eski belediye binası olarak bulunmaktadır..

Marienplatz


Nymphenburg Sarayı

Güney Almanya’nın en büyük Barok saraylarından biridir. Yapımında Agostino Barelli, Enrico Zuccalli, Giovanni Antonio Viscardi, Joseph Effner gibi meşhur mimarlar görev almıştır.

nymphenburg-sarayi.jpg

1664 yılında inşası başlanan yapıt 1675 yılında tamamlansa da sarayın genişletilmesi yavaş yavaş devam etmiştir. 18. yüzyılın ilk çeyreğini kapsayan dönemlerde saraya yapılan eklemelerde açık şekilde Fransız Barok tarzı uygulanmıştır.


Deutsches Museum (Alman Müzesi)

deutsches-museum.jpg

Bu müze Münih’in en büyük müzesi olmasının yanında yeryüzündeki en geniş bilim ve teknoloji müzesi olarak bilinmektedir. Her sene müzeyi 1,5 milyon civarında turist ziyaret ediyor. Burada onlarca bilimsel ve teknolojik alanda tam 28 bin nesne ziyaretçilere sunulmaktadır. 1903 yılında örgütlü olarak çalışan mühendislerin girişimiyle açılan müze her geçen yıl ziyaretçilerini artırmaktadır.

Almanya'da Gezilecek Yerler


Yeni Belediye Binası

yeni-belediye-binasi.jpg

Marienplatz’ın kuzeyinde yer alan bir yerel yönetim binasıdır. 1867 yılında yapımına başlanan bina 1909 yılında hizmete açılmıştır. Neo-Gotik tarzda inşa edilen yapıt bölgeye yeni gelen kişiler tarafından katedral sanılmaktadır. Mimarı Georg von Hauberrisser’dir ve yüksekliği 80 metredir. 9159 metrekarelik dev belediye binasının 400 odası vardır. Ana kulesi ise 85 metre yüksekliğe sahiptir. Münih’e gelen turistlerin en çok ilgi gösterdiği mekanların başında gelmektedir.


İngiliz Bahçesi

ingiliz-bahcesi-001.jpg

Münihlilerin şehrin stresini atmak, nefes almak, huzur bulmak, piknik için geldiği cennet köşelerinden biridir. Uçsuz bucaksız bir alana sahip olan İngiliz Bahçesi tam 3,700 kilometrekarelik bir alana kurulmuştur. Ayrıca bahçenin deniz seviyesinden yüksekliği 512 metredir. 18. yüzyıl İngiliz bahçelerinin dizaynıyla örtüşen mükemmel alan yemyeşil ağaç, çimen ve çiçeklerle kaplıdır. Bahçenin içerisinden bir dere akmaktadır ve etrafta yürüyüş, bisiklet yolları ile oyun alanları bulunmaktadır.


BMW Müzesi

bmw-muzesi.jpg

Dünya’nın otomotiv devlerinden Alman Otomobil Şirketi BMW’nin eski araçlarını sergilemek amacıyla 1972’de açtığı bir kurumdur. Müze binası modern mimarinin Münih’teki eşsiz örneklerinden biri olarak gösterilmektedir. Müzede BMW’nin kuruluş yılı 1916’dan sonra üretilen eski araçlar sergilenmektedir. Özellikle antika araç tutkunlarının Münih seyahatlerinde BMW Müzesi’ni gezmeleri gerekir. Kurum her yıl 250 bin dolayında ziyaretçiyi ağırlamaktadır.


Neuschwanstein Şatosu

neuschwanstein-sarayi-.jpg

1869 ve 1886 yılları arasında inşa edilen Neo-Romantik şato tam 6 kattan oluşmaktadır. Şehre hakim tepelerden birine konuşlandırılmış olan Neuschwanstein Şatosu, kentin sembol yapılarından biridir. Ayrıca Münih’e gelen turistlerin uğrak mekanları arasında yer almaktadır. Münih gezinizde bu görkemli şatoyu muhakkak ziyaret edin.


Münih'de Nerede Ne Yenir?

Almanya'nın en önemli şehirlerinden birisi olarak gösterilen Münih, eşsiz lezzetlere sahip olan restoran ve cafeleriyle yerli yabancı bütün ziyaretçilerinin harika vakit geçirmesini sağlıyor. Peki Münih'de nerede ne yenir? Bu sorunun cevabını aşağıda sizler için derledik;


Donisl

Donisl

Eşsiz Alman mutfağını ziyaretçilerine sunan klasik ve sade dekoruyla göz dolduran Donisl yardım sever ve güler yüzlü personelleri ile kalitesine adeta kalite katıyor. Şefleri ve harika ağız tadı olan aşçıları muazzam yemeklerin tadına varacağınız bu restoran mutlaka listenizde bulunmalıdır. 

Adres: Weinstraße 1, 80333 München, Almanya

Tel: +49 89 2429390


Hofbräuhaus Restoran

Hofbräuhaus

Dünyanın en ünlü bira salonlarından biri olan Hofbräuhaus, Almanların şarkılarında dediği gibi sosislerinizi ve şnitzelinizi yiyin ya da Münih'in en kutsal kurumunda şarkı söyleyin ve dans edin. Geleneklerin ve göreneklerin yaşandığı bu restoran gezilmeye değer yerlerin arasında yer almaktadır.

Adres: Platzl 9, 80331 München, Almanya

Tel: +49 89 290136100


Acquarello Restoran

Acquarello

Münih Restoran Raporu 2003'ün okuyucuları tarafından şehrin en gözde dördüncü restoranı ve bu bölgedeki tek İtalyan restoranı Michelin yıldızı taşımak için oy kullanmıştır. Günlük olarak değişen menüde en kaliteli İtalyan mutfağının yanı sıra baharat soslu kavrulmuş sığır eti, kereviz püresi ve kahve sabayonu ile çikolatalı sufle gibi bazı sürprizler yer almatadır.

Adres: Mühlbaurstraße 36, 81677 München, Almanya

Tel: +49 89 4704848


Marstall Restoran

Am Marstall

Bu yüksek dereceli restoranda hayalinizdeki kompozisyon ve lezzet ile güzel bir yemek deneyimi için kendinizi hazırlayın. Spesiyaller arasında biber sosu, midye carpaccio ve safran baharatlı sebzeler ile ıstakoz-turbot fricassee geyik eti bulunmaktadır.

Adres: Lindberghstraße 4, 80939 München, Almanya

Tel: +49 89 31205529


Augustinerkeller Restoran

Augustinerkeller

Münih'teki en güzel ve tarihi bira bahçelerinden biri olarak kabul edilen Augustinerkeller’in 5.000 koltukları genellikle yazın dolu olmuştur. Bu Restoran, Münih'teki eğlence VIP'lerinin ve politikacılarının en sevilen mekânıdır. Restoran tüm yıl boyunca açıktır ve Bavyera spesiyaliteleri ile en iyisi olan meşhur Augustiner Helles ahşap bir dekordan oluşmatadır.

Adres: Arnulfstraße 52, 80335 München, Almanya

Tel: +49 89 594393


Münih'de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden bir olan Almanya'nın Münih şehri, Türklerin sıkça ziyaret ettiği şehirlerin başında yer almaktadır. Bizde bu içeriğimiz de Münih'de konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte sizler için araştırdığımız Münih'in en güzel otelleri;


Anna Hotel

Anna Hotel

Eğer hem stil hem de modernlik sizin için önemliyse, Anna'dan başka bir yer sizi tatmin edemez. Kestane rengi ve altın renkleri ile döşenmiş geniş ve modern odaları, kireç yeşili koridorlarına karşı güzel bir görüntü oluşturuyor, tüm odalarda korkak demirbaşlar ve ücretsiz bir minibar bulunmaktadır. Zemin kattaki şık bar, restoran her akşam hizmetinize sunmaktadır.

Adres: Schützenstraße 1, 80335 München, Almanya

Tel: +49 89 599940

Fiyat: 1000 €


Antares Hotel

Antares hotel

Bu iki yıldızlı otel, kalite ve konfor açısından iyi bir seçenektir. Temiz ve güneşli odalarda minibar ve TV gibi normal olanaklar ve yastıklar üzerinde gummi ayılar bulunur. Her odada, çoğu Avrupa otelleri tarafından gelmek zor olan bir küvet vardır. Bir diğer önemli özellik ise Münih'in gözde Schwabing bölgesinde, büyük restoran ve kafelerin bulunduğu Universität ve Odeonsplatz arasında yer alan ve Englisch Garten ve Eski Kent bölgesine kısa bir yürüyüş mesafesinde birinci sınıf bir konumdadır.

Adres: Amalienstraße 20, 80333 München, Almanya

Tel: +49 89 2800200

Fiyat: 800 €


Asam Hotel

Asam Hotel

Bu güzel otel, eski şehirdeki sakin Hackenviertel'de yer almaktadır. Odalar geniş mermer banyolara ve bahçe manzarasına sahiptir. Ferah ve huzur dolu bir yer arıyorsanız mutlaka listenize Asam Hoteli almalısınız.

Adres: Josephspitalstraße 3, 80331 München, Almanya

Tel: +49 89 90170821

Fiyat: 700€


Carlton Hotel

Carlton Hotel

Şehrin merkezinde bulunan Carlton Otel lüks oda olanakları sağlayabilmektedir. Modern ve kültürlü müşterilere sahip olan bu otel hizmet konusunda en ufak kusur göstermemektedir. Harika lezzetleri içinde barındıran restoranı güzel vakit geçireceğiniz barı sizlere sunduğu hizmetlerden sadece birkaçıdır.

Adres: Fürstenstraße 12, 80333 München, Almanya

Tel: +49 89 3839630

Fiyat: 500 €


Carmen Otel

Carmen Hotel

Bu konforlu otel sessiz bir iç avluya sahiptir ve S-Bahn ve otoyolun yakınındadır. Restoranı uluslararası ve Hint büfeleri sunmaktadır ve güzel Westpark’ına 10 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Adres: Hansastraße 146, 81373 München, Almanya

Tel: +49 89 7431411

Fiyat: 400€

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.