Brezilya Fönü Nedir, Zararlı mıdır, Evde Nasıl Yapılır?

Güzel ve bakımlı görünmek adına yapılan Brezilya fönü zararlı mı? İçeriğimizde Brezilya fönü hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri bir araya getirdik.
Brezilya Fönü Nedir, Zararlı mıdır, Evde Nasıl Yapılır?

Brezilya Fönü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kadınlarda saç bakımı ve saç güzelliği, erkeklere göre çok daha önemli bir konudur. Sürekli yeni saç modellerinin uygulanmak istemesi, özel davetler için farklı saç modellerinin uygulama gerekliliği, okul saç modellerinde daha farklı tarzların seçilmesi gibi pek çok istek, kadınlarda erkeklere göre daha fazla kendini gösterir. Aslında saç bakımı hem kadın hem de erkekler için önemli olması gereken bir konudur. Ancak genel olarak erkeklerin saçlarının kısa olması, kadınlara göre daha az bakım gerektirmesine sebebiyet veriyor.

Bakım konusunun yanında bir de saç güzelliğinin oluşması için yapılan bazı özel bakımlar vardır. İşte bunlardan biri olan Brezilya fönü, kıvırcık saça sahip kişilerin saçlarını düzleştirmek ve uzun süre bunu koruma altına almak için yaptırdıkları bol miktarda keratinli bir saç bakım uygulamasıdır. Bu yazımızda Brezilya fönü nedir ve Brezilya fönü nasıl yapılır gibi soruların cevaplarının yanında Brezilya fönü hakkındaki tüm gerçekleri sizlere sunacağız. Faydalı olmasını ümit ediyor, keyifli okumalar diliyoruz.

Adım Adım Brezilya Fönü Nasıl Yapılır?

brezilya fönü

Kıvırcık saçlı birinin birdenbire düz saçlara sahip olduğunuzu gördüğünüzde elbette bir süre şaşkınlığınızı gizleyemezsiniz. Bunun altında yatan neden tam olarak Brezilya fönüdür. Çünkü bu saç bakım türünün amacı da budur. Ancak bu işlem görüldüğü kadar kolay değildir. Kullanılacak malzemelerin doğru seçilmiş olması, seansların doğru şekilde tekrar etmesi gibi önemli kuralları bulunmaktadır. Peki, Brezilya fönü nasıl yapılır?

1. Saçlara işlem yapılmadan önce, keratin içerikli şampuan ile saçlar iyice yıkanır. İhtiyaç duyulması halinde diğer bazı bitkisel saç bakım yağları da ilave edilerek kullanılır.

2. Yıkama işlemi bittikten sonra saçlar fön makinesi kullanılarak kurutulmaz. Bunun yerine yumuşak ve saçlara zarar vermeyecek havlu ile kurutma işlemi yapılır ya da kendi haline bırakılarak saçların kuruması beklenir.

3. Saçlar kuruduktan sonra saçın yoğunluğuna göre keratin sürülerek saçların iyice emmesi sağlanır. Tabi keratin kullanılırken saçların kuru olması gerekmektedir. Aksi takdirde saçların zarar görme ihtimali ile karşılaşılabilir.

4. Saçlara keratin uygulanmadan önce saçlar dörde bölünür ve her bölüm için 80 ml kadar keratin uygulanır. Bu işlem yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken konu, keratinin ense ve yüz bölgesine değmemesidir.

5. Yükleme yapıldıktan sonra tüm saçlara uygulandığından emin olmak için ince bir tarak ile saçlar taranır ve böylelikle keratin tüm saçları kaplar.

6. Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra saç düzleştirici ile bölünen saçlar düzleştirilir. Ortalama 1 saat kadar devam eden bu işlemden doğru sonuç alınmaması durumunda yeni bir seansa ihtiyaç duyulabilir.

Brezilya Fönü Nedir?

brezilya fönü

Saçın kendi doğasında keratin vardır. Keratin, saçta, tırnaklarda ve insan vücudunda farklı yerlerde bulunan bir proteindir. Bu proteinin dengesinin bozulması saçlarda problemlere sebebiyet verir. Yani Brezilya fönünün doğru şekilde uygulanması durumunda saçlara herhangi bir zararının olmayacağını söyleyebiliriz. Bol keratin ile saçın pigmentlerine göre uygulanan Brezilya fönü, saçlardaki aşırı dalgalanmaların önüne geçer ve kıvırcık saçların düzleşmesini sağlar. Tabi bunu evde kendi başına birinin yapması neredeyse imkansızdır. Çünkü bazı saçlarda tek seans yeterli gelmeyebilir ve bunun tekrar edilmesi gerekebilir. Buna ek olarak çok da kolay bir işlem olmaması uzman birinden destek almayı gerektiriyor.

Evde Brezilya Fönü Yapılabilir Mi?

brezilya fönü

Birçok saç bakım uygulaması için kuaföre para harcamaya gerek yoktur aslında. Mesela bitkisel saç yağları ile bakım yapmak, farklı saç modelleri uygulamak hatta bazı durumlarda saç kestirme işlemi bile evde yapılabilir. Ama Brezilya fönü gibi saç kimyasına uygun şekilde yapılması gereken bir saç bakımının evde yapılamayacağını söylemek gerekir. Yukarıda da kısa bir şekilde belirttiğimiz gibi bu işlem bazen tek seansla çözülmeyebiliyor ve dikkat edilmediğinde saçların zarar görme tehlikesi ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bu yüzden Brezilya fönü yaptırmak isteyenlerin uzman birinden destek alması en doğrusu olacaktır.

Brezilya Fönü Kalıcı mı?

brezilya fönü

Her kadın saçlarında yakaladığı güzelliğin kalıcı olmasını ister ve yaptırdığı bakımları da genelde buna göre seçer. Brezilya fönü ile ilgili en çok sorulan soruların başında da yine bu geliyor. “Brezilya fönü kalıcı mı?” Brezilya fönü, doğru şekilde uygulandığında ve biraz da kişinin saç bakımına dikkat etmesi sayesinde uzun süre kalıcı olabiliyor. Ortalama 5-6 ay kadar dümdüz saçlara sahip olabilirsiniz. Ama kalıcı bir çözüm olmadığını söylememiz gerekir. Saçlar, zaman içerisinde eski yapısına dönebilen bir özelliğe sahip olduğu için düz saçlara sahip olmak isteyen kişinin bu işlemi tekrar etmesi gerekiyor.

Brezilya Fönü İşlemi Ne Kadar Sürüyor?

brezilya fönü

Kuaförlerde yaklaşık 2-3 saat süren bir işlemdir. Eğer saçlarınız dalgalı ise 5-6 ay kalıcılık sağlayabilir. Ancak çok kıvırcık ise bu süre 3-4 aya düşebilir. Brezilya fönü yaptıran kişilerde zamanla saçlarda dökülme ve çeşitli problemler görülüyor. Bakımlı görünmek adına yapılan bu işlem kalıcı sorunları da beraberinde getiriyor. Saç sağlığını korumak için saçları 3 günde bir yıkamalı, sık sık şekillendirilmemeli ve banyo sonrasında saç kendi halinde kurumaya bırakılmalı.

Brezilya fönü kesinlikle evde kendi başına yapılmamalıdır. Ucuz ve temizliğinden şüphe ettiğiniz kuaförlerde Brezilya fönü yaptırmayınız. Çünkü kalitesiz ve ucuz ürünlerde kanserojen maddeler daha fazladır.

Brezilya Fönünü Erkekler Yaptırabilir mi?

brezilya fönü

Bu bakım hakkında çok sorulan sorulardan birisi de Brezilya fönünü erkekler yaptırabilir midir? Evet saçları çok kıvırcık olan ve bundan rahatsız olan erkekler tabi ki Brezilya fönü yaptırabilir. Bonus saçlardan sıkılan ve saçları şekil almayan kişiler genellikle bu uygulamaya başvuruyor. Bazı erkek kuaförlerinde de Brezilya fönünü yapılmaktadır.

Brezilya Fönü Kanserojen Madde İçeriyor mu?

brezilya fönü

Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) tarafından yapılan açıklamada Brezilya fönünde kullanılan keratin maddesinin yanı sıra “fomaldehit” adlı kanserojen bir madde içerdiği belirtilmiştir. Hastanede cesetlerin çürümesini engellemek amacıyla kullanılan bu madde, çeşitli tekstil ürünlerinin buruşmaması için de kullanılmaktadır. Fomaldehit maddesi çeşitli gıda ürünlerinin küflenmesini önlemek amaçlı da kullanılmaktadır.

Yapılan araştırmalarda Brezilya fönünde %8,7 – 10,4 oranında fomaldehit maddesine rastlanıldığı belirtilmiştir ve FDA tarafından tehlikeli bulunmuştur. Kullanıldığı ürünlerde en fazla %0,2 oranında bulunması gereken fomaldehit maddesi Brezilya fönünde fazlasıyla bulunmaktadır. Sağlıklı ve bakımlı görünümü ile bilinen Brezilya fönünün uzun süre aynı dayanıklılıkta kalmasını sağlayan bu madde kanser saçıyor.

Keratin saç ve tırnak başta olmak üzere vücudumuzdaki birçok hücrede bulunmaktadır. Keratin maddesi tek başına bir kanser tehdidi olarak görülmez. Ancak yapılan araştırmalarda kanser hücrelerinde bulunan keratin maddesi normalden fazla çıkmıştır.

Keratin maddesinin ne kadar önemli olduğunu yukarıda belirttik. Keratin proteini hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz aşağıdaki içeriğe göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Keratinin Faydaları Nelerdir?

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç MaskeleriSaç Bakım Yağları

En İyi Brezilya Fönü Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Bio Keratin GoldSaçı Besler10/9.9
2Fitness ProfessionalSaçı Onarır10/9.7
3Monica Keratin GoldSaçı Canlandırır10/9.8
4True KeratinSaçı Besler10/9.8
5Motto PlusSaçı Besler10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Brezilya
Fönü Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Evde Brezilya Fönü İçin En İyi 5 Ürün Tavsiyesi

Yukarıda Brezilya fönü hakkındaki tüm bilgileri ve evde nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. Bu kısımda ise evde Brezilya fönü yapabilmenizi sağlayacak en iyi ürünleri bir araya getirdik. 

İşte en iyi Brezilya fönü ürünleri:

1. Bio Keratin Gold Brezilya Fönü Seti

brezilya fönü

Amazon
Fiyatını Gör
Bio
Keratin Gold
Aradığın
Fiyatı Gör

Brezilya fönü denince akla ilk gelen marka tabii ki de Bio Keratin Gold'dur. Bio Keratin Gold bu setiyle bir yandan saçlarınıza Brezilya fönü yapabilmenizi sağlarken diğer yandan da daha sağlıklı ve canlı gözüken saçlara sahip olmanızı destekliyor. Saç derisini ve köklerini besleyerek kırılmaların önüne geçen Bio Keratin Gold, saçı nemlendirerek daha yumuşak hale gelmesine yardımcı oluyor. Bu sayede saçınız daha kolay şekil alır. Son olarak tuz içermeyen şampuana sahip olan bu seti kıvırcık ve dalgalı saçlara sahip okurlarımıza öneriyoruz.

2. Fitness Professional Keratin Bakımı Brezilya Fönü

brezilya fönü

Amazon
Fiyatını Gör
Fitness
Brezilya Yönü
Aradığın
Fiyatı Gör

Keratinin saçın ihtiyaç duyduğu en önemli minerallerden birisi olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Saçın ihtiyaç duyduğu keratini sağlayarak daha uzun süre boyunca düz ve yumuşak kalmasını sağlayan Fitness Professional aynı zamanda boya gibi kimyasal maddeler yüzünden yıpranan saçlarınızı onarıyor. İçeriğindeki yoğun keratinle saçı besleyip güçlendiren bu krem sayesinde saçlarınız 6 ay boyunca düz kalır.

3. Monica Keratin Gold

brezilya fönü

Amazon
Fiyatını Gör
Monica
Keratin Gold
Aradığın
Fiyatı Gör

Paraben içermeyen formülü sayesinde saçlarınıza bakım yaparken zarar vermeyen Monica Keratin Gold, bu sayede kırılmaların ve yıpranmaların önüne geçiyor. Organik içeriği sayesinde saçınızın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayabilen bu kremi uyguladıktan sonra 4-6 ay boyunca saçlarınız düz kalacak. Son olarak ilk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha canlı gözükmesini sağlayacak olan bu ürünü kıvırcık veya kabarık saçlara sahip okurlarımıza öneriyoruz.

4. True Keratin Kalıcı Brezilya Fönü

brezilya fönü

Amazon
Fiyatını Gör
True
Keratin Gold
Aradığın
Fiyatı Gör

Kimyasal işlemlerden dolayı saçlarınız kırılıyor veya yıpranıyorsa True Keratin tam size göre. Formaldehit içermeyen formülü sayesinde saçlarınızın zarar görmesini engelleyen bu keratin takviyesi, zor şekil alan saçlarınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandıracak. İçeriğindeki yoğun keratinle saçınızı kökten uca kadar besleyen ürün, bu sayede kırılmaları ve dökülmeleri önlüyor. Son olarak bu ürünün saçlardaki elektriklenmeyi ortadan kaldırdığını belirtelim.

5. Motto Plus Brezilya Fönü Keratini Seti

brezilya fönü

Amazon
Fiyatını Gör
Motto
Keratin Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Tuz içermeyen formülü sayesinde saçınıza zarar vermeyen Motto Plus, içeriğindeki yoğun keratin sayesinde saçlarınızı derinlemesine besliyor. Bu sayede saçlarınızda oluşan kırılmalar ve yıpranmalar ortadan kalkıyor. Saçı beslerken bir yandan da yumuşatan ürün, bu sayede daha parlak ve düz saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Son olarak formülündeki çay ağacı yağı sayesinde kepek ve mantar gibi oluşumları önleyen ürünün dökülmeleri en düşük seviyeye indirdiğini ekleyelim.

Brezilya fönü için en iyi ürünler hangisi?

Evde brezilya fönü yapmayı kolaylaştıran en iyi saç bakım ürünleri arasında: Bio Keratin Gold Brezilya Fönü Seti, Fitness Professional Keratin Bakımı Brezilya Fönü, Monica Keratin Gold, True Keratin Kalıcı Brezilya Fönü ve Motto Plus Brezilya Fönü Keratini Seti ürünleri kullanıcılar tarafından fazlasıyla tercih ediliyor.

Brezilya fönü ne kadar sürer?

Brezilya fönü, kuaförlerde ortalama 2 veya 3 saat sürmektedir. Yapılan işlemin ardından hem saçınızın şekline hem de yapan kişinin tecrübesine göre kalıcılık süresi değişmektedir. Fakat yapılan bir Brezilya fönü yaklaşık 4-5 ay kalıcılık göstermektedir.

Brezilya fönü neden bozulur?

Saçlarınız keratin eksikliğinden dolayı yıprandıysa Brezilya fönü bozulabilir. Buna ek olarak Brezilya fönünü yaptırdığınız süre 5 ayın üzerindeyse ufak ufak bozulmalar görebilirsiniz.

Brezilya fönü fiyatları ne kadar?

Brezilya fönünün fiyatları değişiklik göstermektedir. Evde keratin setleri ortalama olarak 400 ile 600 lira arasındadır. Kuaför setleri ise 3000 ile 7000 TL'ye kadar uzanan bir fiyat skalasına sahiptir. Fönün uygulanmasının fiyatlı 800 TL ile 2000 TL arasında değişmektedir.

Brezilya fönü saçlara zarar verir mi?

Saçlara uzun süreliğine şekil verme yöntemi olan Brezilya fönü hakkında en çok merak edilen sorulardan birisini cevaplayacağız. Brezilya fönü doğru ve düzgün bir şekilde uygulandığında saçlarınıza zarar vermez. Profesyoneller tarafından yapılması gerekir.

Brezilya fönü hangi saçlara uygulanmaz?

Brezilya fönü, yıpranmış saçlara uygulanmamalıdır. İşlem görmüş saçlar dışında doğal olan saçlar da yıpranmış olabilir. Eğer saçın keratini eksikse saça keratin yüklemesi yapılarak yıpranmalar ortadan kaldırılabilir.

Brezilya fönü sonrası saç eski haline döner mi?

Brezilya fönü sonrasında saçlar eksi formuna geri döner. Brezilya fönünün ömrü saç uzayana kadardır. Saçlar uzadıktan sonra brezilya fönü etkisini yavaş yavaş kaybetmeye başlar, kalıcı değildir.

Vücudun en çok ihtiyaç duyduğu proteinlerden olan keratini takviye etmek çok önemli. Dilerseniz önerdiğimiz içeriğimize göz atarak bu takviyeyi alabileceğiniz ürünleri inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Keratin İçeren En İyi Şampuanlar
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum