Bogota Gezilecek Yerler

Kolombiya'nın başkenti ve en kalabalık şehri Bogota'nın gerek tarihi ve kültürel gerekse doğal güzellikleri bakımından önemli merkezlerinden biridir. Bogota'nın gezilmesi gereken yerlerini sizler için derledik.
Bogota Gezilecek Yerler

Bogota Hakkında Bilgi

  • Kolombiya'nın başkenti ve en büyük şehridir. 
  • Cundinamarca departmanının merkezidir.
  • Ülkenin ana ulaşım noktasıdır.
  • Güney Amerika'da yer almaktadır.
  • Dünyanın en yüksek üçüncü başkentidir.
  • Dünyanın en hızlı büyüyen metropollerinden biridir.
  • Nüfusu 8 milyondur.
  • 1.775 km² alana sahiptir.
  • Para birimi Kolombiya Pesosu'dur.
  • Ilıman iklime sahiptir.

Bogota Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Bogota'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Bogota'da ki gezilecek yerler listesi
  • Bogota müzeleri
  • Bogota'da yer alan tarihi mekanlar
  • Bogota'da ki turistik noktalar
  • Bogota otel önerileri
  • Bogota'da nerede ne yenir?
  • Bogota'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • Bogota'ya ne zaman gidilir?
  • Bogota festivalleri nelerdir?

Bogota gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


La Candelaria

Bogota şehrinin en eski yerleşim yeri alan La Candelaria, Bogota'da kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Tarihi yapıları görebileceğiniz bu yerde kafe, restoran ve barlar da oldukça fazla olduğu için hem gece hayatı hem de gündüz aktiviteleri oldukça canlıdır. En başta görmeniz gereken Altın müzesi ve sanat müzelerinin hepsi de burada konumlanmaktadır. Şehrin kalbi diyebileceğimiz bu yerde birçok konaklama fırsatı da yakalayabileceğiniz gibi dünyaca ünlü olan dev grafitileri duvarlarda görebilir, sokak satıcılarından hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz. Ayrıca burada en eski yapıları görebileceğiniz gibi en yeni yapıları da inceleme fırsatı yakalayabilir, eski ile yeniyi birlikte harmanlayan bu kentin tarihi sürecine tanıklık edebilirsiniz.

la-candelaria.jpg


Altın Müzesi

Orjinal ismi Museo del Oro olan Altın Müzesi, dünyanın en büyük altın koleksiyonuna sahip olması ile ünlüdür. Bu müze diğer müzelerden farklı olarak ışıl ışıl değil, aksine oldukça karanlık bir müzedir. İçeride karanlıkta beklerken yavaş yavaş aydınlanan altınları göreceksiniz. Yerel müziklerin eşlik ettiği cam bölmeler içindeki birbirinden farklı tarzda yapılmış olan altın işlemeleri incelemek oldukça farklı bir deneyim sunacaktır. Altın Müzesi salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri saat 09.00'dan 17.00'ye kadar açıktır. Pazar günleri ise saat 10.00'dan 16.00'ya kadar hizmet vermektedir.

altin-muzesi.jpg


Botera Müzesi

2010 yılında İstanbul'da da sergi açan Botero, kendi eserleri ile birlikte birçok sanatçının da eserini sergisinde barındırır. Şişman figürleri ile çokça adından bahsettiren Fernando Botero, kendi müzesinde Picasso ve Dali gibi ünlü sanatçıların da eserlerine yer verir. Müzede görülmesi gereken yerlerden biri para koleksiyonu bölümüdür. Anı olarak yanınıza birkaç bozukluk alabileceğiniz bu müze, yeşillikler içerisine odalar halinde oluşturulmuş bir yapıdadır. Bu müzeye giriş ücretsiz olup pazartesi günleri hizmet vermemektedir. Hafta içi 10.00 - 19.00 saatleri arası açık alan bu müze, pazar günleri 09.00 - 16.00 arası hizmet vermektedir.

botera-muzesi.jpg


Torre Colpatria

Şehrin en yüksek binası olarak bilinen Torre Colpatria, yıl boyunca çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilen bir yapıdır. Bu yapının en tepesine çıkıp şehrin panaromik manzarasını izleyebilirsiniz. Seyir kulesine çıkma ücreti yaklaşık 3000 Pezo'dur.

torre-colpatria-002.jpg


Monserrate Tepesi

3152 metre yüksekliğe sahip olan Bogota kentinin kuş bakışı izlendiği muazzam güzelliğe sahip Monserrate Tepesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Tepe üzerinde kilise, kafeler ve hediyelik eşya dükkanları bulunmaktadır. Buraya yürüyerek veya teleferikle ulaşım sağlayabilirsiniz. Buraya gelip şehrin harika manzarasını izleyebilirsiniz. 

monserrate-tepesi.jpg


Ulusal Polis Müzesi

Bolivar Meydanı’nın batısında yer alan Ulusal Polis Müzesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken dünyanın en ilginç müzelerinden biridir. Bir zamanlar dünyanın en zengin iş adamalarından biri olan Uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın yakalanış hikayesi anlatmaktadır. Bu adama ait birçok eser burada sergilenmektedir.

ulusal-polis-muzesi.jpeg


Zona-T (Zona Rosa)

Burası şehrin en popüler hatta en elit bölgesidir. Burada lüks restoranlar ve kafeler, büyük bir alışveriş merkezi, gece kulüpleri, pahalı arabalar bulunmaktadır. Buraya gelip şehrin zengin tarafını görebilirsiniz. Özellikle gece hayatı için oldukça popüler bir bölgedir. 

zona-t-(zona-rosa).jpg


La Candeleria Bölgesi

Şehrin tarihi bölgesi La Candeleria Bölgesi, mutlaka gezilip görülmesi gereken harika bir yerdir. Burada otel restoran, hediyelik eşya satan dükkanlar, rengarenk sokaklar, muazzam tarihi yapılar, ilginç ve renkli müzeler bulunuyor. Burası yıl boyunca çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

la-candeleria-bolgesi.jpg


Kolombiya Ulusal Müzesi

Eski bir hapishane olan Museo Nacional, ülke tarihine ışık tutmaktadır. Burada yaklaşık 20 bin eser sergilenmektedir. Burada birçok tarihi ve sanatsal yapı bulunmaktadır. Ayrıca burada Tanja bölgesinde yer alan mumyalar da burada sergilenmektedir. 

kolombiya-ulusal-muzesi.jpg


Bogota'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Bogota, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konum haline gelen Bogota şehrini konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Bogota'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Bogota'nın en iyi ve en uygun otelleri;


Hotel Cosmopolitan Bogota

Kolombiya Ulusal Üniversitesi kampüsünün yanında yer alan Hotel Cosmopolitan Bogota, ücretsiz Wi-Fi ve ücretsiz Amerikan tarzı kahvaltı sunmaktadır. Amerikan Büyükelçiliği ve Corferias Kongre Merkezi 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. 

hotel-cosmopolitan-bogota.jpg

Adres: Calle 25 #No 40-95, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 314 3252398

Fiyat: Geceliği 24 € ile 38 € arasındadır.


Hotel Ibis Bogota Museo

Bogota'da Ulusal Müze'ye sadece 50 metre mesafedeki etkileyici bir binada yer alan Hotel Ibis Bogota Museo ücretsiz Wi-Fi ve kablolu TV ile donatılmış odalar sunmaktadır. Otelde bir restoran ve bir bar bulunmaktadır. Altın Müzesi 2 km uzaklıktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.9 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

hotel-ibis-bogota-museo.jpg

Adres: Centro Internacional, Tv. 6 ###27-85, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 1 3814666

Fiyat: Geceliği 50 €'dur.


Hotel bh Usaquen

Hotel bh Usaquen, Bogota'da konaklama olanağı sunmaktadır. Tesis bünyesindeki özel otopark ve tüm alanlarda WiFi erişimi ücretsizdir. Usaquenalışverişrestoranlar ve yemek ile ilgilenen gezginler için harika bir seçenek. Ziyaretçi puanlamasından 9.0 puan alan Hotel bh Usaquen 4 yıldızlıdır.

hotel-bh-usaquen.jpg

Adres: Cl. 120 #7-14, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 1 7565662

Fiyat: Geceliği 86 € ile 388 € arasındadır.


Mercure Bogota Bh Retiro

Bogota'nın T bölgesinde, Andino ve Retiro alışveriş merkezlerine sadece 300 metre mesafede şık bir dekor, spor salonu olanakları ve ücretsiz Wi-Fi içeren odaların keyfini çıkarabilirsiniz. Özel otopark ücretsizdir ve ek ücret karşılığında havaalanında karşılama hizmeti düzenlenebilir. Ziyaretçi puanlamasından 9.5 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

mercure-bogota-bh-retiro-001.jpg

Adres: Ac 80 #10-11, Bogota, Cundinamarca, Kolombiya

Telefon: +57 1 7563177

Fiyat: Geceliği 67 € ile 70 € arasındadır.


Hotel Santa Barbara Real 

Bogota'nın finans merkezinin bitişiğindeki Usaquen´in bölgesinde yer alan 4 yıldızlı Santa Barbara Real, LCD uydu TV içeren rahat odalarla hizmet vermektedir. Bünyesinde restoran, bar ve ücretsiz WiFi sunmaktadır. Her gün kahvaltı büfesi servis edilmektedir. Ziyaretçi puanlamasından 8.4 puan almıştır.

hotel-santa-barbara-real .jpg

Adres: Cl 127 #7-89, Bogota, Cundinamarca, Kolombiya

Telefon: +57 1 6290944

Fiyat: Geceliği 34 € ile 75 € arasındadır.


Bogota'da Nerede Ne Yenir?

Kolombiya mutfağının kalbini et, patates ve yufka oluşturur. Karayipler'in deniz mahsulleri Kolombiya mutfağında zengin yer tutar. Ülke mutfağı Amazonlar'da yetiştirilen meyvelerle daha da zenginleşmektedir. Kolombiya'da yemekleri tatlandırmak için hindistan cevizi ve pirinç kullanırlar. Kolombiya şaraplarının tadı genelde zayıftır fakat ülkede Arjantin ve Şili şaraplarına kolayca erişebilirsiniz. 


Castana

Bogota'nın göbeğinde yer alan Castana, vejetaryen dostudur. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ve gece eğlencesi hizmeti veren Castana, her türlü alkol bulundurmaktadır. Castana, pazar günleri 09:00 - 16:00 arasında hizmet vermektedir. Cumartesi, pazartesi, salı ve çarşamba günleri 08:00 ile 21:00 saatleri arasında hizmet verirken perşembe ve cuma günleri 08:00 ile 22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

castana.jpg

Adres: Cl. 57 #5-17, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 1 6365562


Cenizo - A la lena

Pizza ve mangalıyla meşhur olan bu restoran, vejetaryen dostudur. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Evlere paket servis yapan bu restoran pazar günleri çalışmamaktadır. Diğer günler ise 08:00 ile 17:00 saatleri arasında hizmet veren bu restoran alkol hizmeti vermemektedir.

cenizo---a-la-lena.jpg

Adres: Avenida Jimenez de Quesada # 9 - 62, Piso 2, Bogota, Cundinamarca, Kolombiya

Telefon: +57 1 3414918


Restaurante Peruano 

Deniz mahsülleriyle ünlü olan bu restoran Bogota'nın göbeğinde yer almaktadır. Güney Amerika mutfağını kendini konu edinen bu restoran eşsiz ve sıcakkanlı garsonlarıyla dikkatleri üstüne çekti. Pazar günleri 12:00 ile 18:00 saatleri arasında hizmet veren bu restoran, diğer günler ise 12:00 ile 22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

restaurante-peruano .jpg

Adres: Carrera, 10 Nro, 72, 32, Local 1, A espaldas de c.c Granahorrar, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 318 6352377


Prudencia

Çağdaş mutfağı kendine konu edinen Prudencia vejetaryen dostudur. Öğle yemeği hizmeti veren bu restoran çok uygun fiyatlarıyla insanların bir numaralı tercihi oluyor. Bu restorana rezervasyon da yapabilirsiniz. Restoranında tüm içkileri bulundurmaktadır. Prudencia, pazar günleri kapalıdır. Diğer günler ise 12:00 ile 16:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

prudencia-001.jpg

Adres: Cra. 2 #1134, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 1 3941678


The Market

İtalyan mutfağını kendine konu edinen bu restoran vejetaryen dostudur. Kahvaltı, öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti veren bu  restoran tüm içkileri bulundurmaktadır. The Market, 7/24 sizlere hizmet vermektedir. Bogota'ya giderseniz The Market'in eşsiz yemeklerini tatmadan dönmeyin.

the-market-001.jpg

Adres: Cl. 73 #8 60, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 321 9041217


Bogota'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

El Dorado Uluslararası Havaalanı'ndan şehir merkezine ulaşım araç ile 20 dakika sürmektedir. Ulaşım için taksi, otobüs, metro ya da özel otobüs hatları kullanılabilir. Taksi ile şehir merkezine ulaşım en çok tercih edilen ulaşım şeklidir. Taksi ile 20 dakika sürecek bu yolculuk yaklaşık 35.000 COP tutmaktadır. Otobüs ile 40 dakika sürecek olan şehir merkezine yolculukta 21.000 COP ücret ödenir. Şehir içerisinde çok fazla ulaşım imkanı olmasına rağmen genelde şehri ziyarete gelenler taksi kullanmayı tercih etmektedir. Taksi şoförleri taksimetre açarak yolculuğa başlasalar da taksimetreyi açtırmadan pazarlık yaparak daha uygun fiyata gitmek mümkün olacaktır.

bogotada-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Bogota'ya Ne Zaman Gidilir?

Bogota iklimi sıcak ve ılıman bir iklim olduğundan ziyaret etmek için en uygun tarihler kış ve yaz aylarıdır çünkü sonbahar ve ilkbaharda şiddetli yağışlar yaşayan bu şehrin sokaklarında vakit geçirmek oldukça zor olacaktır. Yıl boyunca çok fazla yağış alan bu şehirde yaz ayları kurak geçmez ve sıcaklık derecesi gezilemeyecek kadar yüksek değildir. Kış ayları ise hava sıcaklığının eksilere düştüğü görülmez ve dondurucu soğuklar yoktur. Sıcak ve ılıman iklimin etkileri görüldüğü bu kente en uygun ziyaret aralık ayından mart ayına kadar olan dönemde yapılacağı gibi temmuz ve ağustos aylarında da şehir gezi için uygundur.

bogotaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Bogota'ya Nasıl Gidilir?

Bogota şehri Güney Amerika'nın en büyük uluslararası havaalanına sahiptir. Bogota'ya İstanbul üzerinden aktarmasız olarak gidilebilir. Bogota'da bulunan havalimanı, El Dorado Uluslararası Havaalanı'dır.

bogotaya-nasil-gidilir.jpg


Bogota Festivalleri ve Zamanları

Bogota yıl içinde çok fazla sayıda etkinliğe sahne olmasa da film, tiyatro, müzik ve spor alanında farklı kategorilerde festivallere sahip olup, dünyanın en büyük ve en ünlü festivallerini gerçekleştirmektedir.

bogota-festivalleri-ve-zamanlari.jpeg


İber-Amerika Tiyatro Festivali

İber-Amerika Tiyatro Festivali, mart ayında düzenlenmektedir ve oldukça kalabalık olan bu etkinliğe 700’den fazla tiyatro sanatçısı katılır. Hem sahnelerde hem de sokaklarda çeşitli tiyatro gösterileri düzenlenen bu tiyatro festivali dünyanın en büyük tiyatro festivallerinden biridir.

iber-amerika-tiyatro-festivali.jpg


Bogota Film Festivali

Bogota Film Festivali ise genç sinemacıları destekleme amacıyla hazırlanan ve dünyanın neredeyse bütün ülkelerinden farklı tarzda filmleri barındıran bir festivaldir. Ekim ayında düzenlenen bu festivalde çok farklı kültürlerden birçok film gösterilir.

bogota-film-festivali.jpg


Rock al Praque Festivali 

Temmuz ayında düzenlenen Rock al Praque Festivali ise bir rock müzik festivalidir. Eğer temmuz ayında bu şehri ziyaret edecek olursanız, Kolombiya ülkesinin en büyük rock müzik konserlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

rock-al-praque-festivali .jpg


Festival de Verona

Ağustos ayında düzenlenen Festival de Verona isimli Yaz Festivali 1997 yılından beri kültürel ve sportif etkinliklerden oluşmaktadır. Göl içerisinde su sporları gösterileri yapıldığı gibi kamp da kurulan bu festivalde ayrıca müzik gösterileri de yer almaktadır.

festival-de-verona.jpeg


Bogota'da Gece Hayatı

Kolombiya ülkesinin en hareketli ve yirmi dört saat canlı olan şehri Bogota’da çok fazla üniversite olduğu için genç nüfus oranı da yüksektir. Bu yüzden gece hayatının oldukça aktif olduğunu söyleyebiliriz. Neredeyse şehrin her mahallesinde bar ve gece kulüpleri bulabileceğiniz bu şehirde yüksek kaliteli kumarhaneler de bulunmaktadır. Güney Amerika’nın en iyi kumarhaneleri ve gece kulüpleri Bogota şehrindedir diyebiliriz. Hem nüfusunun kalabalık olmasından hem de havalimanı sayesinde turistlerin uğrama alanı olduğundan oldukça renkli bir gece hayatı olan Bogota kentinde her zevke göre eğlenme tarzı mevcuttur.

bogotada-gece-hayati.jpg


Bogota Pub Crawl

Yıl boyunca oldukça ünlü DJ ve canlı performansa ev sahipliği yapan Bogota Pub Crawl, Bogota gece hayatı içinde en popüler clubların başında gelir. Yaz aylarında Bogota'da bulunan mekanda hizmet veren Bogota Pub Crawl kış aylarında ise metro istasyonu yakınında müzikseverlere hizmet vermekte.

bogota-pub-crawl.jpg

Adres: Bogota 110621, Kolombiya

Telefon: +57 310 8729652


Red Room

Eşsiz dekorasyonuyla insanların gözünü boyayan Red Room, Dj ve canlı performansa ev sahipliği yapmaktadır. Kokteylleri harikadır ve yemekleri oldukça lezzetlidir. Bogota'ya işiniz düşerse uğrayın.

red-room.jpg

Adres: Cl. 70a #11-64, Bogotá, Kolombiya

Telefon: +57 1 7047966

Önerilen İçerik: Kolombiya Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum