Böcek Isırığında Yapılmaması Gerekenler

Yaz mevsiminde özellikle sıcak havaların etkisiyle böcek, sinek, arıların çoğalması ve insanların piknik alanlarına akın etmesiyle birçok insan böcek, sinek ısırığına maruz kalmaktadır. İşte böcek ısırdığında yapmamanız gerekenler.. Haberimizde...
İnsanlar bilinçsizce arı, sinek ve böcek sokmalarına karşı ne yapacaklarını bilmeden yanlış uygulamalarla sonucu kötü etkileyebiliyorlar. Hangi durumlarda nasıl hareket edilmeli? Böcek ısırıklarında yapılmaması gerekenler neler?
Alerjisi Olanlar Dikkat
Normalde arı, sinek ve böcek ısırıkları çok ciddi sağlık problemlerine neden olmamaktadır. Ancak bazı durumlarda çok tehlikeli sonuçlarla karşılaşılabilir. Örneğin; O kişinin arıya alerjisi varsa, arı sokması sonucu ölümle bile sonuçlanan durumlarla karşı karşıya kalınabilir.
Yarayı Emmeyin
Arı soktuğu zaman arının iğnesi çıkartılabilir ancak yılan, akrep sokmalarında yarayı emmek uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Onun yerine bir bandaj yardımıyla zehrin yayılması da engellenebilir. Hangi hayvan olursa olsun tüm ısırıklarda yara sabunlu suyla mutlaka yıkanmalıdır. Yara kesinlikle emilmemelidir.
Enfeksiyon Riski
Bir böcek ısırığına ya da yılan sokmasına maruz kalındığında mutlaka bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Isırılan yerlerin tedavi edilmesi önemlidir. Aksi halde mikrobik hale gelebilir ve ciddi enfeksiyonlara yol açabilir.
Isırılma Sonucu Alerjik Belirtiler Nelerdir?
Böcek sokan kişide alerjik bir durum varsa şu belirtiler gözlenir; kızartı, ürtiker, kaşıntı, kolik şeklinde karın ağrısı, kusma, ishal, göğüste sıkışma hissi, nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, at sesi (larinks ödemi bulgusu), dilde şişme gibi. Bu belirtiler alerjik bulgular olup böcek sokmasından birkaç dakika sonra ortaya çıkar.
- Yorumlar 0