Bitcoin Kimin, Kaç Bitcoin'i Var, Ne Kadar Kazanıyor?

Dünya'nın her ülkesinde popüler olan elektronik para birimi Bitcoin'in sahibi kimdir, ne kadar kazanıyor, serveti, ne kadar bitcoini var, ne zaman kurdu, nasıl kurdu? İşte Bİtcoin'in sahibi hakkında merak edilen soruların cevapları;
Bitcoin Kimin, Kaç Bitcoin'i Var, Ne Kadar Kazanıyor?

Bitcoin Sahibi Kimdir?

Bitcoin'in kurucusu olan bilinen Satoshi Nakamoto kişi veya grupların kullandığı bir isimdir. 2010 Aralık ayına kadar geliştirilen Bitcoin'in sahibi Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu hala bilinmemektedir. Sadece 5 Nisan 1975 yılında doğmuş bir adam olduğu ve Japonya'da yaşadığı iddia edilmektedir.


Bitcoin Sahibi Ne Kadar Kazanıyor, Serveti Ne Kadar?

Ortaya atılan bazı iddialarda Nakamoto'nun Avrupa veya Amerika'da yaşayan, Japon asıllı olmayan, şifreleme uzmanı ve bilgisayar bilimcilerinden birisi olduğu söylenmektedir. Nakamoto'nun yaklaşık olarak 1 milyondan fazla bitcoini olduğu tahmin edilmektedir. Bu rakam da Bitcoin'in en yüksek olduğu 2021 yılındaki fiyatı alındığında 61,7 milyar dolara eşit olmakta.

Bitcoin Kimin


Bitcoin'in Sahibi Neden Kendini Gizliyor?

Bitcoin'i geliştiren, kuran kişi veya kişiler neden gizlemeyi, anonim kalmayı tercih etti? En çok merak edilenlerden birisi olan bu sorunun cevabını sizler için açıklayacağız. Satoshi Nakamoto kişisinin veya grubunun kimliğini gizlemesi kendi güvenliğini sağlama, gizli servislerin hedefinden çıkma gibi sebepler olabilir. Nakamoto anonim kalarak Bitcoin'i çeşitli spekülasyonlardan korumayı amaçlamıştır. 

Bitcoin Kimin


Bitcoin'in Sahibi Satoshi Nakamoto Şu an Ne yapıyor?

Satoshi'nin şu an ne yaptığı bilinmemekle birlikte 23 Nisan 2011 yılında gönderdiği en son mailde şunları söyledi; "I’ve moved on to other things. It’s in good hands with Gavin and everyone." (Başka şeylere yöneldim. Bitcoin, Gavin ve diğerlerinin öncülüğünde iyi ellerde.)

Bitcoin Kimin


Satoshi Nakamoto Kimdir, Bitcoin Geliştirme Süreci Nasıl İşledi?

Çalışmalarına 2007 yılında sistem kodları yazarak başlayan Nakomoto 2008 yılının Ekim ayında metzdowd.com adlı bir sitede makale yayınlamıştır. Başlığının "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" olduğu makalede elektronik para birimi olarak adlandırdığı Bitcoin'i anlatmıştır. 2009 yılında ilk bitcoin ağını başlatan Nakomoto, kripto para biriminin ilk adımlarının atıldığı bitcoin yazılımını yayınlamıştır. 2009 yılının başında yazılımının düzenlenmiş versiyonu olan Bitcoin 0.1'i yayınlamıştır. 

Nakamoto tarafından alınan Bitcoin.org adlı sitede makalesi yayınlanmadan 3 ay önce anonim domain, e-posta ve hosting hizmeti veren site aracılığı ile kaydedildi. Bitcoin.org sitesi Satoshi'nin ortadan kaybolmasının ardından ikinci Bitcoin geliştiricisi Sirius isimli Martti Malmi tarafından yönetilmekte.

2010 yılına kadar Nakamoto ekip arkadaşlarıyla birlikte bitcoin yazılımını geliştirmeye devam etti. Bu yılda kaynak kodu deposu ve ağ uyarı anahtarını Gavin Adresen'e, bitcoinle ilişkili birkaç alan adını ise Bitcoin topluluğunun önde gelen isimlerine teslim ederek kurduğu projeden ayrıldı. Ayrılmadan kısa bir süre önce kaynak kodundaki tüm değişiklikleri kendisi yaptı.

Nakamoto'nun Bitcoin'i oluştururken ve geliştirirken hangi işletim sistemini kullandığı merak edilmekteydi. Yaklaşık olarak 1 yıl boyunca Nakamoto ile çalışan Bitcoin'in geliştiricisi Laszlo Hanyecz, 2020 yılının Mayıs ayında bu soruya açıklık getirerek Windows işletim sistemini kullandığını söylemiştir.

Bitcoin Kimin


Bitcoin'in Kurucusu (Satoshi Nakamoto) Olduğu Düşünülen Bazı Kişiler

Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu bilinmemektedir. Nakamoto olduğu düşünülen bazı adayların ismi şunlardır; Hal Finney, Nick Szabo, Elon Musk, Dorian Nakamoto, Vincent van Volkmer, Craig Steven Wright.

Bitcoin Kimin


Kaç Tane Bitcoin Var, 2009 yılında 1 Bitcoin Kaç TL'ydi?

Şu an piyasada 16.574.150 adet bitcoin bulunmaktadır. Yapılan bazı hesaplamalara göre 2192 tarihinde son bitcoin üretilecek ve bitcoinin sonu gelecektir. İlk bitcoinlerin piyasaya sürüldüğü 2009 yılında 1 bitcoin birkaç kuruşluk bir değere sahipti. Aradan geçen 7 yılın ardından 1 bitcoin yaklaşık 446 dolar değere sahip oldu. Günümüzde yani 2021 yılında bitcoinin güncel değeri 33.390 dolardır. Zirveyi gördüğü miktar ise 61.683 dolardır. Bu rakam, 13 Mart 2021 yılında görülmüştür. 

Bitcoin Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.